Novemberi telihold az Ikrekben (4°)



TELIHOLDKOR élj, követelj teret magadnak, és tedd szentté. Megfelelő időszak ez arra, hogy megállj és figyelj, tartózkodj az aktivitástól, de maradj kapcsolatban önmagaddal. Próbálj meg lazítani, egyszerűen csak létezni és álmodozni. Gondold végig, mi az, ami rugalmasabbá és megengedőbbé tesz,és mit kell valóban elengedned. Jó alkalom ez a megbocsátás gyakorlására,magad és mások felé.


A novemberi holddal a pihenés időszakába lépünk, még jobban elmerülve abban a belső térben, amit az október már előrevetített. Félálomszerű világ csendes és olykor mozdulatlan; de ha közelebbről ránézünk, látni fogjuk, hogy az átalakulásról szól.



A novemberi hold a Skorpió időszaka, a kutatásnak és a tudásnak leginkább alávetett csillagjegyé, amelyet nem lehet gyorsan megszerezni csakis úgy, ha szembenézünk az elbukás, a halál és a szükséges átalakuláslehetőségével.


Ebben az időszakban könnyebben kapcsolódunk a láthatatlan világgal,mert az élet most a föld alatt, rejtve zajlik. Az októberben lehullott leveleket a fák tövében találjuk, szép lassan lebomlanak az esővel, elveszítik identitásukat, és az új élet táplálékává, a jövő ígéretévé válnak.


A novemberi hold az álmoké. A ködhold elrejti a láthatót és a láthatatlant állítja a fókuszba, miközben a Skorpió erejével a rejtély és a mágiafelfedezésére invitál bennünket.


Ez a hónap Hekaté sötét arcához, a több kultúrában is ismert hármasalakú istennőhöz kapcsolódik. A keresztutak, a hollók és a halottak istennője azt sugallja, elengedhetetlen, hogy hagyjuk meghalni egyes részeinket.hogy új látomások kelhessenek életre. A keltáknál a november volt az év első hónapja, mintegy azt üzenve ezzel, hogy a kezdet a végén ölt alakot,eszme és álom formájában.


A novemberi hold arra inspirál, hogy szembenézzünk a halállal, ezzel a nyugati társadalmakban szinte tabunak számító kellemetlen jelenséggel,holott minden esetében, ami él, ez egy természetes átmenet. A halálrol való elmélkedés, amelyre ez a hónap sarkall, egy olyan szerves halálról szol amely az újjászületést egy átalakító, majdhogynem beavató élményként harangozza be, amely a növekedés átmenetét jelzi. Az év a végéhez kozeledik, ezt ünnepeljük ebben a hónapban, a Nyilas jegyében, decemberben bekövetkező megújulás előtt. Az álmok idejét éliük most, amikor lehetösegünk van megfigyelni, maradni, tanulni, hallgatni és közben hagyjuk, hogy az átalakulás megtörténjen.


Szimbólumok


GOMBA


A gomba ugyan a növények birodalmába tartozik, de egy egész világ váinetia el őket egymástól. Szeretik a nedvességet és a vizet, és képesekátalakítani az anyagot.


ALJNÖVÉNYZET



A hold az aljnövényzetbe vezet bennünket, ahol kapcsolatba kerülhetünk a talajjal, a mohával és a növények gyökereivel, amelyek a gyenge fényben nőnek, ott, ahol sötétség támad. Itt is van élet.


KERESZTUTAK



Hekaté szimbóluma; a négyes keresztutakat mindig is a mágia és a varázslat színterének tartották, ahol jelenések, szellemek, látomások és legendáktárulnak fel.


KÖD



A köd ennek a holdnak a víz elemben megjelenő formája. Elmossa a valósáhatárait.


HALÁL



A novemberhez társított tarot-kártya a Halál a XIII-as számot viseli, vagynem ez az utolsó lap, és valóban nem az igazi véget jelzi, hanem csak esátmenetet, egy átlépendő küszöböt, a megújulást és az új életre való újjszületést, amelyben magunk mögött hagyjuk a régi szokásainkat.


A MÁSVILÁG



A világ, amelyhez álmainkon, finom érzékelésünkön és intuíciónkon keresztül férhetünk hozzá, az energiák, emlékek és szimbólumok cseréjének helye.


PRÓFÉCIA



A novemberi hold a finom érzékeléshez és a jósláshoz kapcsolódik, leheteteve, hogy érzékeljük őseink hangiát, amint üzeneteiket a hétköznapi ekoen vagy az éjszakai álmainkban megjelenő szimbólumokon kereszközvetítik.


Rituálék és gyakorlatok


Ünnepeld meg valaminek a végét, legyen az akár egy kapcsolat, egy munka vagy a hely, ahonnan elköltöztél. Találj ki egy rituálét a búcsúra, és a befejezés megáldására.


Tegyél egy sétát egy műemléki temetőben, és válaszd ki azt a sírkövet amely a leginkább inspirál. Miközben sétálsz ezen a szent helyen, figyelj és maradj csendben.



Készíts egy kis oltárt az őseid fotóival, és hozz nekik virágot, faleveleketvagy bármit, amit életükben szerettek,


Kérd meg egy barátodat, aki ismeri a gombákat, hogy kísérjen el egy erdei sétára. A gombavadászok gyakran vonakodnak elárulni kedvencgombalelő helyeiket; de egy szakértővel kísérve talán találsz néhány ehető gombát.



Gyújts meg egy fekete gyertyát, és miközben ég, zárd le magadban a lezárásra érett dolgokat.


Gyűjts egy maréknyi ciprustobozkát, fűzd fel őket piros fonalra, és használd az otthonod vagy magad védelmére.


Nézz horrorfilmet egy barátoddal, aki szereti ezt a műfajt, és takard el a szemed, ha kell.



Írj lístát a következő évre vonatkozó reményeidról és álmaidról. Képzeldel az új kezdetet.


Fogj egy pakli tarot-kártyát, és húzz egy lapot mindennap idén novembertől jövő év októberig. Még ha nem is tudod, hogyan kell értelmezni a jóslatokat, írd le egy füzetbe, mit látsz a lapokon. Ez lesz az inspiraciós útmutatód a következő évre..



Mártsd a kezed a sötét, puha földbe,földeld le magad. Itt vagy, itt és most: ünnepeld az életet.


Popikon


Több zenekritikus is misztikusnak írta le Erykah Badut. Zenéje és művészete, politikai elkötelezettségével együtt vibráló érzelmeket közavetít: legendás öltözékeiben és magas turbánjaiban atavisztikus papnő benyomását kelti.


Ervkah Badu amerikai énekes/dalszerző, akit a neo-soul királynőjének tartanak. A mozgalom egyik vezető előadója. Zenéjét, amely fontos társadalmi és politikai észrevételektől hangos, a tudatos (conscious) szóval jellemzik.


A Badu művésznevet kedvenc dzsessz riffje, a ba-doo miatt választotta.de később megtudta, hogy a badu kifejezés arabul azt jelenti, „fény és igazság". Erykah Badu sámáni, spirituális karakterével és hiteles, elkötelezett megjelenésével kapcsolódik a novemberi holdhoz.


Erykah politikai spekulációnak adott teret a Window Seat címú klipjével, amelyet a John. F. Kennedy ellen elkövetett merénylet helyszínéhez közeli utcákban forgattak. A klipben Erykah körbesétál a téren, leveszi a ruháit, majd a földre zuhan egy merénylő golyójától halálra sebezve. A felvétellel annak a véleményének akart hangot adni, milyen könnyű gyűlölni vagy megölni valakit vagy valamit, akit/amit nem ismerünk.


Erykah-tól és a novemberi holdtól megtanulhatjuk, hogy mennyire fontos spirituálisan élni az életünket, és hogy a spiritualitás nem korlátozódikvalami anyagtalan dologra: politikai, művészi és kommunikációs törekvéseinkbe is áttranszformálható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése