Nemzetközi férfinap - asztrológiailag

 

A nemzetközi férfinapot (november 19.) először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte, például az Amerikai Egyesült Államokból, Európából, Afrikából, Ázsiából és a Karibi térségből. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket.

Az UNESCO nevében Ingeborg Breines, a Women and Culture of Peace program vezetője nyilatkozta, hogy „ez egy kiváló ötlet, ami a nemeknek egyensúlyt adhat.” 

Egy férfi képletében saját magát jelzi a Mars, a férfi egót, hogy milyennek tartja magát mint fiatal, hódító férfi (nem mint apa vagy családfő - azt a Nap jelzi!), milyen a szexualitása, hogyan fejeződik ki. A Mars a szexuális energia hangoltságát jelzi. 

Kos Mars 



A Kosban levő Mars mindenkinél bizonyos fokú vagányságot jelent - olyan emberek ezek, akik nagyon rámenősek és gyakran versengő hajlamúak.

Férfinél: gyors, tüzes, erőszakos, szexuális, macsó, gyorslövetű. Férfi képletében kitűnő szeretőt jelent, olyat, aki szereti a hódítást, de a házasságkötést követően akár unalmassá is válhat, őt a hódítás élteti.




Bika Mars 


A Bikában levő Mars mindkét nemnél erős szexuális késztetést és erőteljes érzéki vágyakat mutat, de ez általában eléggé fegyelmezetten nyilvánul meg.

Férfinél: lassú víz partot mos, de tovább bírja, bár kisebb vehemenciával, szereti az evés-ivást, kényelmes ugyan alapvetően, de ha beindul, már megy mint a gőzhenger. A Bikában levő Mars a férfi képletében azt mutatja, hogy az illető szereti anyagiakra alapozni a tekintélyét. Ne feledjük, hogy a Mars a "férfi-egó", és az illető attól érzi magát valakinek, hogy milyen sok mindent tud megvenni vagy milyen jól tudja ellátni a szeretteit. Nem is gondolnak addig a házasságra, amig nincs jó jövedelmük. Emellett esetleg lehetnek zsarnokok, basáskodók, nagyon féltékenyek és néha akár kegyetlenek is. Néha gyerekes módon hisztériáznak.


Ikrek Mars 


Az Ikrekben levő Mars nem különösebben erős szexuális energiájú. Az Ikreknek köszönhetően energiái szétforgácsolódhatnak a túl sok dolog felé irányultságban.

Férfinél: intellektuális, inkább beszélget, mint szexel, flörtölős, szereti a sok kapcsolatot. Azt jelenti, hogy az ilyen férfi azzal akar nekünk imponálni, hogy szüntelenül beszél hozzánk. Igyekszik bebizonyítani, hogy ő milyen szellemes, okos, szórakoztató és vicces.


Rák Mars 

A Mars a Rákban nagyon erős szexuális energiát, erős szexuális ösztönt jelent. Akiknél a Mars a Rákban van, arra vágynak, hogy mások akarják őket. Igazából azt szeretik, ha szükség van rájuk. Az ilyen személyre némiképp tudattalan abban, hogy mit is csinál, de főleg, hogy mit is akar. Bár sok esetben nagyon gyorsak a szexuális reakcióik és nagyon sok az archetipikusan nőies jelleg a kapcsolataikban (bármely nemről is van szó). 

Férfinél: nagyon hisztis, nőies, érzelmes, nem túl kitartó pasi. Ámbár az illető férfi gondoskodó és alapvetően jól megérti a nőket, igazán érzékeny. Nagyon megértő, finom az ágyban is. 


Oroszlán Mars 



Az Oroszlánban levő Mars meglehetősen erős, szilárd szexuális ösztönt jelent. 

Férfinél: "én vagyok a világ királya", vezető, szervező típus, hosszan és intenzíven szexel. Az illető férfi egyfajta nagyvonalúsággal vagy drámai érzékkel igyekszik hatni másokra, bár néha túlzásba viszi. Hajlamos a fényűzésre, szeret ékszereket és drága holmikat ajándékozni, attól függően mennyire akar valakit. Hajlamos az őszinteségre és legalább annyira forró természetű, mint a Kos. Amikor az Oroszlánban levő Mars robban, akkor az aztán dühkitörés a javából! 


Szűz Mars 

Akinél a Mars a Szűzben van, az gyakran kivételes képességet árul el, ha a részletekről van szó, pl. olyan munkáról, ahol fontos az aprólékosság. Nagyon elemezgető és kritikus hajlamú jegy. Sok esetben kiértékelgeti a partner szexuális teljesítményét, és ezt néha közli is, elmondja hogy milyen volt, ez nem biztos hogy mindenkinek jól esik. Amúgy a Szűzben levő Mars nem valami erős szexuális ösztönt jelent. Nincs sok szexuális energiája, de ez nem rendellenesség, csak el kell fogadnia, hogy nála nem a mennyiség, hanem a minőség számít. 

Férfinél: a végletekig finnyás a szagokra, ételekre, tisztaságra, beszédtémákra, ezek mind elkedvetleníthetik szexuálisan is. 


Mérleg Mars 


A Mérlegben levő Mars sem különösebben szenvedélyes, inkább a kommunikáció, szóbeliség, kifinomult hozzáállás jellemző rá a szex szempontjából. Nem igazán szeret kísérletezni, szereti a megszokott poziciókat. A meghitt, romantikus, sőt egy kicsit formalitásokhoz kötődő és kifinomult szexet szereti. 

Férfinél: sármos, udvarlós, de inkább a romantikát kedveli, mint magát az aktust. A szexben nagyon egyenes, kifinomult és a hagyományos módokat kedveli. 


Skorpió Mars 

A Skorpióban levő Mars erős szexuális késztetést jelent. Ez nála nemcsak testi, hanem érzelmi dolog is. A szexnél nála követelmény, hogy átélhesse a partnerével az érzelmek meghittségét és hevességét egyaránt. A szex csatornaként szolgál ehhez. 

Férfinél: nagyon marsikus, férfias, szexuális, Kicsit vad, néha ijesztő dühkitörésekkel. Ha frusztrációja van, azt maga ellen fordítja, önemésztő típus, fizikailag nagyon sok energiája van, érdemes lekötni. Harcias,szereti a szexuális játékokat. Szenvedélyes és szinte magnetikus. Van egyfajta karizmája. Különöen erős reakciókat vált ki más emberekből, mert olyan erős kisugárzása van. Azonnal vonzza vagy taszítja a többieket. A Skorpió Marsú férfiak a többieknél is kevésbé szeretik, ha meg akarják őket változtatni és végeredményben soha nem is tudja őket senki megváltoztatni. Előfordulhat, hogy maguktól lehiggadnak vagy változnak kicsit az idők folyamán, de azt nem engedik, hogy bárki is manipulálja őket. Emellett nagyon türelmetlenek és sokszor féltékenyek is. 

Nyilas Mars 



A Nyilas marsú emberek nem tudják elviselni az őszinteség hiányát. A szexszel kapcsolatban is nagyon nyersek, tárgyilagosak. Jól meggondolják a dolgokat, de ha döntenek egy ember mellett, akkor nagyon célratörően vágnak bele. Betartanak bizonyos erkölcsi és etikai szabályokat. Mivel a tűz-jegyek meglehetősen erkölcsösek, vagy legalábbis nagyon határozott erkölcsi elképzeléseik vannak. 

Férfinél: egyszerű, szókimondó, őszinte, szabadságszerető, tüzes, lelkes típus de hamar ki is huny a tüze. Szalmaláng : "fogjuk meg és vigyétek!" - típus. Szeret kalandozni és hihetetlen rekordokat maga elé állítani. A Nyilasban levő Mars azt is jelentheti, hogy az illető filozófikusan szerelmes. 


Bak Mars 


A Bakban levő Marsnak nagyon erős szexuális jellege van, ugyanakkor annyira fegyelmezett, hogy ezt sosem találjuk ki róla mindaddig, amig intim kapcsolatba nem kerülünk vele.A Bak jegy nagyon összekapcsolódik a fegyelmezettséggel, így a Bakban levő Mars a szexuális energiát is fegyelmezi. Időszakosan szexuális téren lehet nagyon aktív, vagy akár aszkéta is. 


Férfinél:céltudatos, beosztó, nála a szex is biznisz. Adok-kapok, aztán megy vissza dolgozni. nem éppen az az önfeledt hedonista típus. De ha egyszer belelendült, sokáig bírja, kitartó. Ha már egyszer nekiindulnak olyankor már ritkán unalmasak, nagyon is érzékiek tudnak lenni.  

Emellett az illető férfi nagyon óvatos az érdekérvényesítésben. Mars= fellépés, Bak=óvatosság. Igy az ilyen férfi nem lép fel túl határozottan, vagy szexuálisan nem túl rámenős mindaddig, amíg nem tudja hogy biztos lehet a dolgában. Nem akarja, hogy elutasításban részesüljön. Iszonyodik a gondolattól, hogy kinevethetik, kimondottan dícséretet akar. 

Vízöntő Mars 



A Vízöntőben levő Mars szex iránti hozzáállása gyakran ultramodern és kísérletezgető. Általában nagyon nyitottak és konvenciómentesek, de a viselkedésükben nincs különösebben erős szexuális ösztön. Gyakran, mint különlegességet vagy érdekességet tanulmányozzák csak a szexet. Ugyanakkor kiszámíthatatlanok is, a szexben általában meglehetősen kísérletezgetők és különösen az izgatja őket, ami szokatlan. 

Férfinél: extrém különleges szexet szereti, de inkább csak beszél róla, nem biztos, hogy csinálja is. Mindig mással szeret foglalkozni, mint az átlag. Szereti az exrtrém sportokat. 


Halak Mars 


Akinél a Mars a Halakban van, az szereti az extra érzelmeket. A szexhez szeret tudatmódosító szereket használni, legenyhébben is iszik vagy drogozik stb. Nagyon erős ösztönük (= Mars) van a meneküléshez (=Halak). Ez a menekülési ösztön spirituális vágyakban is manifesztálódhat. Gyakran vonzódnak titkos, vagy titkolt szerelmi kapcsolatokhoz, rejtett viszonyokhoz. 

Nagy a képzelőerejük, nemcsak a szerelemben hanem mindenmásban is, és erős a pszichikai érzékenységük. Hajlamosak arra, hogy szélsőségesen romantikusok legyenek, sokat fantáziáljanak, néha annyira, hogy egészen álomvilágban éljenek, máskor meg mindezt művészi, zenei vagy irodalmi tehetségben oldják fel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése