Merkúr az Oroszlánba lép

Az Oroszlán Merkúr időszakában kreatívabbá válhatunk. Kevésbé álmodozunk, kevésbé tudják az érzelmek befolyásolni a gondolatainkat, kommunikációnkat, mint ahogy a Rákban. Kommunikációnk energikusabb, meggyőzőbb, rámenősebb, mint az álmodozó Rák Merkúré. Mivel az Oroszlán Merkúr tüzes jellegénél fogva jobban kiereszti a hangját, gondoljunk csak az oroszlán bömbölésére!

Oroszlán Merkúr a születési képletben

Sikerorientált és becsvágyó, mindig a középpontban akar lenni, mindent irányítani akar. Hajlamos a hiúságra, egocentrikus és domináns. Nagyon fontos neki az elismerés, mások véleménye, retteg a kudarctól, ezért néha görcsössé válik. Könnyen a figyelem középpontjába tud kerülni, feltűnő, teátrális kommunikációja és ragyogó intellektusa minden figyelmet ráirányít. Önteltté és leereszkedővé válhat, hajlik a feltűnősködésre. Könnyen tanul, de dicsekszik tudásával. Gyermekként is uralkodó típus.


Az Oroszlán jegyében a 18-27° között levő Merkúr az ami kap egy kis potenciált, ha itt van a gyermek Merkúrja, könnyebben tanul, ha nincs, akkor többek kell belefektetnie a tanulásba. De mivel az Oroszlán szilárd jegy, ezért jobban hajlama van a kitartó vagy elmélyedősebb tanulásra, de nagyon ő sem erőlködik, viszont Oroszlán Merkúrral hangereje aztán van neki, ajánlható, hogy eressze ki időnként (színjátszás, hangoskodás, éneklés, sportversenyek stb.). Főleg ha sok dicséret éri, akkor kezelhetőbb, az Oroszlán Merkúrt mindig dicsérjük meg az eszéért!

Nap hatás: villogni akar megszerzett tudásával.

L. Tóth Zoltán (sportedző), Barack Obama (politikus), Michael Jackson (énekes)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése