Chiron retrográdba fordult a Kosban

Lehet, hogy egy önismereti utazáson találod magad, vagy le kell győznöd az értéktelenség érzését. Chiron gyógyítással foglalkozik, ezért lehet, hogy magadnak kell felfedezned a gyógyulás módjait. Ez az energia fejfájással, fejsebekkel és egyéb sérülésekkel is járhat ezen a területen. Lehet, hogy egy ilyen tényleges fizikai sérüléssel kell megküzdened, vagy az önérzeted lelki sérülésével. Ha magadba nézel, látni fogod az eredetét. Erősítened kell magadat, és nyomon kell követned teljesítményeidet, hogy meggyógyulhass.

A Kos jelben gyakran generálhat elégedetlenséget, "nem tudom, hogy ki is vagyok valójában" - érzést, általános nyugtalanságot. Most, hogy az aszteroida retrográd, nincs más hátra: szembe kell néznünk a fájdalmainkkal. Ha az elmúlt napokban-hetekben sokszor érezted ezt, esetleg emlékek, érzések törtek fel lelkedben akár egészen kicsi korodból is, mind-mind a Chiron irányváltását jelezték előre.



Traumatizálhat az a tény, hogy minden erőfeszítésed ellenére nem vagy sikeres, mert nem vagy túl proaktív és magabiztos; hiányzik belőled az egészséges agresszió megfelelő adagja, amely egy versengő társadalomban szükséges ahhoz, hogy túléld a versenyt azokkal, akik túl kemények és könyörtelenek. Általában túlzott aktivitással kompenzálod ezt, de az eredmények soha nem felelnek meg a beléjük fektetett erőfeszítéseknek.


Megtanulod értékelni önmagadat és gondoskodni önmagadról. Rájössz majd, hogy ha te értékeled önmagadat, mások is értékelni fognak.


Negatívumok, melyek legyőzése a cél: Energia gátak, akaratgyengeség, instabilitás, védekezési rendellenességek, agresszió.

A Chiron retrográdsága ismét felhívja a figyelmet arra: csak lelki munkával tudod Magad gyógyítani. Szedheted a legdrágább étrendkiegészítőket, vitaminokat, nem lesz jobb. Ha igen, csak ideig-óráig. Amikor feldolgozzuk a fájdalmainkat, valójában elfogadjuk, hogy a fájdalom is a részünk, így tudunk szembenézni vele és letenni azt a részünket, amit eddig megpróbáltunk elrejteni. Eképpen gyógyulunk meg. A Chiron félig ember, félig ló, azaz egy kentaur. Félig halandó, félig halhatatlan, eképpen mi is széttört részek összessége vagyunk. Vannak olyan részeink, amelyeket elfogadunk és amelyekkel azonosulunk, és vannak olyan részeink, amelyeket megvetünk és elutasítunk és el akarjuk nyomni. 


A Chiron retrográddá válása nem kevesebbet ad Neked, mint azt, hogy saját gyógyítód legyél. Visszahoz emlékeket, amely a széttört állapotot idézte elő. Az ezekkel való szembenézés és tudatos cselekvés (meditáció, jóga, spiritualizmus) pedig újra egésszé tesz minket. Majdnem fél év van előttünk, használjuk ki okosan ezt az időt. Legyél a saját gyógyítód, a saját sámánod (a Chiron archetípusa a sámán). 


Személyes képletedben azt a házat nézd meg, amely felett a Chiron irányt vált, azaz ahová a Kos került. Azon a területen fokozottan igazzá válik, hogy ha szembenézel ezekkel a dolgokkal, a terület meggyógyul. Érdemes nézni a Szűz jelben kezdődő házadat is, egyes asztrológusok szerint ugyanis a Chiron a Szűz jelhez kapcsolódik (a gyógyítás, szolgálat analógiái miatt). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése