Júliusi telihold a Bak jegyében (11°)

A júliusi TELIHOLDKOR ünnepeld a betakarítást. Mit eredményeztek az erőfeszítéseid ? Minek arathatod le a gyümölcsét ? Állj meg egy pillanatra, és becsüld meg a sikereidet, nézz rá, mit értél el, és ünnepeld meg. A júliusi telihold a legjobb idő erre.  A mennydörgés holdjának ereje felvillanyoz és izgatottá tesz. Fedezd fel, mi az, ami inspirál, és szentelj időt az öngondoskodásra. 



Szimbólumok


VÍZ


A víz rendkívül fontos a júliusi hold idején, ezért a viz az elsődleges szimbóluma. Nemcsak a tó, a patak és az óceán, de még a nyári viharok után maradt kis pocsolyák is. Ezek mindegyike ajtót nyit a képzelet világára. Nézd meg a tükörképedet bennük, és képzeld el az életet visszafelé. 

 SZÁRÍTOTT GYÓGYNÖVÉNYEK 



Levendula, orbáncfü, menta, citromfű és más gyógynövénykötegek jellemzik ezt az idószakot, amely a legkedvezőbb a betakarításukra. A növényekben lévő aktív hatóanyagok koncentrációja ilyenkor a legmagasabb, akárcsak az életenergia. 

KÖR 


Júliusban kerül sor az első aratásra, a búza betakarítására. Az aratás az élem körforgását juttatja eszünkbe, amely nem egyenes vonalú, hanem a fejlődés útja az elengedésen és az újjászületésen keresztül, amelynek jelképe a kör.


TORONY 


A júliusi holdhoz kapcsolódó Tarot kártyalap a Torony, amely a vihar romboló és megújító erejét, a villámlás fenyegető közelségét és a tisztánlátást jelképezi. Arra emlékeztet, hogy lehetetlen mindig mindent az irányításunk alá vonni.


VILÁGOSZÖLD ÉS LILA 


A nyári lombok zöldje és a bodzabogyóban visszaköszönő lila ennek a holdnak a színei, melyek a kommunikációt és az intuíciót jelenítik meg.

Rituálék és gyakorlatok 


Az első nyári vihar idején menj ki, és ázz el az esőben! Lassíts le egy pillanatra, és érzékelj minden egyes esőcseppet a bőrödön. Tudatosítsd magadban tested szépségét, ahogy kapcsolódik a természettel. 


Keress egy letört faágat, és készíts belőle varázspálcát. Díszítsd zsinórokkal, kavicsokkal, apró kagylókkal, kis csengettyűkkel vagy bármivel, amit a képzeleted sugall.  A varázspálca 
a legmegfelelőbb eszköz a kívánságaink valóra váltásához, és a cselekedeteink és energiáink kívánt irányba tereléséhez



Látogass el egy szabadtéri piacra, és vásárolj helyi, bio, szezonális élelmiszereket. 

Készíts papírsárkányt, és repítsd magasra a júliusi szélben.


 

Írj listát mindazokról a dolgokról, amelyekért hálás vagy, és szánj időt az elért céljaid ünneplésére. 

Csatlakozz olyan ügyekhez, amelyekben hiszel ; légy aktív a közvetlen környezetedben, és ne félj hangoztatní a véleményed. 

Ajándékozd meg az utadba kerülő gyümölcsfákat és növényeket, tápláld őket trágyával, és oltsd a szomjukat vízzel, ha szükséges. 




Készíts bambuszból esőbotot. Tegyél egy marék rizst, néhány kagylót és dióhéjat a bambusz üreges belsejébe, majd zárd le a nyitott végét fóliával vagy ragasztószalaggal. Billentsd ide - oda, és hallgasd az eső hangját. Bevonhatod színes anyaggal, szalagokkal vagy díszes csomagolópapírral. 



Készíts magokból és búzakalászból mandalát a szabadban, és hagyd. hogy a nyári vihar elmossa. Ne feledd, hogy csillagokból és villámlásból születtél. Tiszteld az intuíció és a meglepetés varázsát.
 
POPIKON

Nina Simone

 A mennydörgés holdja az ünneplés és az erő holdja. Váratlan, felvilanyozó energiája mindannyiunkból előhozza a tehetséget. Nem fél megmutatni magát saját valójában, és kényelmetlen  poziciókat felvenni.  
Akárcsak a vihart és a mennydörgést, lehetetlen úgy hallgatni Nina Simone hangját, hogy ne érintsen meg valamilyen formában. Engedd, hogy a hangja és a mennydörgés holdja megrendítsenek el intenziven, és bátran, megalkuvások nélkül váltsd valóra az elképzeléseidet. Merülj el Nina Simone egyik dalában, és összpontosíts azokra az ügyekre, amelyeket igaznak tartasz. Aztán gondolj ki egy aprócska tettet, és vidd véghez, mert kis lépésekkel megváltoztathatod a világot!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése