Retrográd Neptunusz (dec.7-ig)

 

A hátráló mozgású transzcendens bolygók üzenete - mivel hosszabb távról van szó -, nehezebben fedezhető fel a mindennapokban. 

A Neptunusz bolygó a Halak változékony, vizes jegyében halad tehát visszafelé az elkövetkező öt hónap során, fokozva a spiritualitást és a téveszméket. Belső szinten nagy a lélektani és spirituális átalakulás. Ezalatt új spirituális dimenziókat tapasztalhatunk meg, és rejtett lelki ajándékokkal kerülhetünk kapcsolatba.

Majd decemberben lesz érdemes visszanézned, hogyan alakultak át félelmeid, elhatárolódásaid, függőségeid. A Neptunusz bolygó a Halak változékony, vizes jegyében halad tehát visszafelé az elkövetkező öt hónap során, fokozva a spiritualitást és a téveszméket. A Neptunusz az álmodozó bolygó, mely a legjobb esetben arra késztet bennünket, hogy a kézzelfogható világon túlra lássunk, és felfedezzük a spiritualitást, a hitet, a fantázia világát. A Neptunusz sötét oldala az illúziók iránti szeretet, mely arra ösztönözhet bennünket, hogy elmeneküljünk a magunk számára teremtett alternatív valóságokba, téveszmékbe.


Most ez egy "nehezítő" időszak abban a tekintetben, hogy a látszatvilágban keresett megoldások nem fognak már téged szolgálni, amikor szembe kell nézni önmagaddal. Mindannyiunknak vannak sajátos félelmei és akadozásai, amelyekkel nem akarunk foglalkozni – talán figyelmen kívül hagyjuk a gyötrő pénzügyi problémákat, vagy azzal győzködjük magunkat, hogy a kevésbé kielégítő romantikus kapcsolatunk pontosan az, amire szükségünk van.

A Neptunusz retrográd általában az illúziók, álmok és minden olyan valóság leküzdésének időszaka, mely elhomályosítja a tisztán látásunkat. A Neptunusz uralja a képzeletet és a pszichikai inspirációt. Amikor visszafelé halad, olyan érzésünk lehet, mintha egy vödör hideg vizet fröcsköltek volna az arcunkra. Amolyan ébresztő, hogy innentől szembe kell néznünk életünk kellemetlen igazságaival, mint például a hitelkártya-egyenlege, vagy a kapcsolatainkban lévő piros zászlók.



A függőségek erősebben jelennek meg, mert arra sarkallnak, hogy nézz szembe velük és találd meg azokat a belső titkokat, amelyeket magad elől is elrejtettél. Míg a Neptunusz előre mozgása lehetővé teszi, hogy a külső tényezőket karnyújtásnyira tartsuk magunktól és a belső világunkba meneküljünk, addig a retrográd Neptunusz rákényszeríthet, hogy megkérdőjelezzük az álmainkat, felismerjük az illúziókat, s el tudjuk választani a reálisat a túlzottan romantikustól. Ez az időszak valójában gondolkodási időt ad, hogy tudatosítsuk, ha a kapcsolatunk már nem az igazi, vagy ha korábban bármivel, bárkivel kapcsolatosan áltattuk, becsaptuk magunkat. Nem tehetünk mást, szembe kell néznünk az igazsággal!


És azoknál is akit ez jobban érint horoszkópilag, akiknek kiemelt helyzetben van a Neptunusz a képletükben (pl. Ascendensen, Nappal, Holddal, szül.uralkodóval fényszögben stb.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése