Retrográd Neptunusz (dec.7-ig)

 

A hátráló mozgású transzcendens bolygók üzenete - mivel hosszabb távról van szó -, nehezebben fedezhető fel a mindennapokban. 

A Neptunusz bolygó a Halak változékony, vizes jegyében halad tehát visszafelé az elkövetkező öt hónap során, fokozva a spiritualitást és a téveszméket. Belső szinten nagy a lélektani és spirituális átalakulás. Ezalatt új spirituális dimenziókat tapasztalhatunk meg, és rejtett lelki ajándékokkal kerülhetünk kapcsolatba.

Merkúr a Rák jegyébe lép

A  merkúri hideg-száraz hatás minőségek a hideg-nedves minőségekkel találkoznak a vízes jegyekben. Ebből a hideg, azaz a befelé fordulás ami közös, de amíg a száraz minőség a strukturáltságra hajlamosít, addig a nedves a képlékenységre. 

A nyár szimbolikája

A nyár a forróság évszaka. A minket tápláló és éltető felmelegíti a földet, tökéletes időjárást biztosít számunkra , hogy élvezhessük a természetet, a szabadságot. 
A nappalok hosszabbak, az éjszakák melegek és barátságosak. Az élet egy nyitott könyv, minden sarkon kalandok várnak. 
Ehhez az évszakhoz az öröm, a kifejezés, az álmok megvalósítása, a teremtés és a cselekvés szavak kapcsolódnak. 

Nyári napforduló

 Ma van az év leghosszabb nappala! :)

A nyári napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legkisebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a nyári napfordulóig a Nap délről északra halad, utána pedig északról dél felé kezd mozogni, és az év leghosszabb nappalát adja (következésképpen a legrövidebb éjszakát).

A Nap a Rák jegyébe lépett

 

A nagy kalandozások, a világ megismerése, a sok tanulás után ideje hazatérnünk, megpihenni kicsit. Most nem elsősorban a szellemi képességeinkre lesz szükség, sokkal inkább a szívünkre és az érzéseinkre.

A Rák egy nagyon érzékeny, romantikus, álmodozó típus. Segítőkész, kedves, aranyos, de könnyen megsértődik, és nagyon nehezen lehet is hozzájuk, ezért most szűkebb és tágabb családunké, otthonunké lesz a főszerep.kiengesztelni, mivel borzasztó nehezen felejti el a sérelmeit.Fontos számára a család, az emlékek, és nagyon ragaszkodó. 

Litha ünnepe - az év leghosszabb napja


 
Az év leghosszabb napján a természet diadalát ünnepeljük , amelyet a zöld ember vagy a tölgykirály testesít meg. A meleg napsugarak átszűrődnek a zöld faleveleken. Az év legfényesebb napja ez, egyben a hanyatlás kezdete is.

A Lithát általában a szabadban ünnepeljük. A nap melege és fénye olyan áldásos hatással van ránk, mint a földeken növő termésre. Ez a legjobb időszak a vásárokra és az ünnepségekre. A Litha és a Beltane között találunk némi hasonlóságot, elsősorban a tündérek és a tűz miatt. A Litha tulajdonképpen a nyári napforduló, a keresztények pedig Szent János- vagy Szent Iván - éjjelének nevezik

Szaturnusz retrográdba fordul (nov.4-ig)

A Szaturnusz az idő ura, ha "visszafordul az idő", újra át kell vennünk néhány leckét, amihez komoly belső munkára, önvizsgálatra, fegyelemre van szükség. Érdemes a saját felelősségünket megvizsgálnunk egy-egy helyzetben és úgy általában is, végiggondolni céljainkat, hogy valóban jó úton járunk-e, biztos azt tesszük-e, ami a dolgunk.

Ikrek újhold

Újhold napja van ma az Ikrek jegyében. A mai napon érdemes tisztító gyakorlatokat végezni, hogy felkészítsd a tested a megújulásra. Ezen a napon csak arra összpontosíts, amit szeretnél. Az elengedés már elindult az elmúlt napokban, most indítsd el a töltekezést. Újhold napján érdemes böjtölni, ill. felkészülni a hosszabb lefolyású kúrákra, több hónapos gyógyító diétákra.

Merkúr az Ikrekbe lépett

 

A Merkúr belépett az Ikrekbe. Itt uralkodik a Merkúr, a merkúri analógiák itt igazán ki tudnak teljesedni.

A nyugodtabb, lassabb Bika Merkúr után most mozgékonyabbak, aktívabbak lehetünk. Gondolkodásunk, felfogóképességünk is gyorsabbá válik. Beszédesebb, mozgékonyabbak leszünk. Többet fecseghetünk, esetleg pletykálhatunk, utazgathatunk. Felületesek, kevésbé alaposak, kevésbé megfontoltak lehetünk.

Plútó visszalépett a Bakba (okt.10-ig)

  A Plútó megint a Bak jegyében halad (2008.11.26 – 2023.10.10.), s hatásával kíméletlenül feszegeti, gyökeresen át akarja alakíttatni velünk a Bak területeket. Asztrológiailag ide soroljuk a társadalmi struktúrákat, gazdasági, pénzügyi területeket, a meglévő határokat, de a földben rejlő értékeinket is.

Társadalmi szinten a  Plútó a Bakban járva elsősorban anyagi világunkban akar rendet tenni, hogy saját sorsunkban hol hoz változást, az egyéni horoszkópunk függvénye. APlútó múlt karácsonykor állt jelenlegi helyén, érdemes felidézni életünk akkori történéseit, ez segíthet megérteni a jelen eseményeket.A retrográd Plútónak kimondottan karmikus jelentése és jelentősége van. Kötelező módon újratalálkozunk előző életbeli személyekkel, helyzetekkel, helyekkel. A Plútó tud és érzékel nagyon sok dolgot, melyet nem tud kifejezni. 

Kínai asztró - Yang Föld Ló hónapja


Június a Yang Föld Ló hónapja lesz. (jún.7.- júl.7.) 

A kínaiak szerint ez a hónap a Ló hónapja, a nyár második hónapja, egy tüzes hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Kecske, Kutya és Tigris évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Patkány szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.

Vénusz az Oroszlánba lép

Ma a Vénusz belép az Oroszlánba. Az érzelmek hevesebbé, tüzesebbé, felszabadultabbá válnak. Az Oroszlán Vénusz melegszívű, nagyvonalú, nagyon tudja élvezni az életet. Életvidám, büszke, öntudatos, melegszívű, kedves. Kényeztetni, csodálni kell. Minden ami csillogással, divattal, szórakozással kapcsolatos nagyobb hangsúlyt kap a következő hetekben. 

Pedagógusnapra

A pedagógusnap változó ünnep, mozgó ünnep: minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Így a pedagógusnap 2023-ban június 4-re esik.

A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepeljük.

Ahogy megtartjuk a gyermeknapot, anyák napját, apák napját, nőnapot, stb., úgy gyermekeink életének meghatározó szereplőiről sem szabad megfeledkezni. A pedagógusok a tudás mellett erkölcsi tudnivalókat is igyekeznek átadni a gondjaikra bízott gyermekek számára, ápolják lelküket, összetartó közösségeket formálnak és vezetnek. Mindenképp emlékezzünk meg róluk pedagógusnap alkalmából!

Telihold a Nyilas jegyében

 

A Nyilas teliholdkor kapcsolódj a tűzhöz. Ennek a holdnak az üzenete maga az élet és a jelenlét, mint a tűz, amely éget, gyógyít és energiává alakítja át az anyagot. Gondolkodj el azon, hol van életed szent tüze. Mi az a szenvedély, ami táplál, és mit tehetsz, hogy ezt a lángot örökre életben tartsd ? Gyújts aprócska tüzet egy nagyobb edényben vagy más tűzálló tálban, megidézve a nyári napfordulóra, Szent Iván ünnepére gyújtott tüzeket.