Júniusi telihold a Nyilas jegyében (13°)

 

A júniusi teliholdkor kapcsolódj a tűzhöz. Ennek a holdnak az üzenete maga az élet és a jelenlét, mint a tűz, amely éget, gyógyít és energiává alakítja át az anyagot. Gondolkodj el azon, hol van életed szent tüze. Mi az a szenvedély, ami táplál, és mit tehetsz, hogy ezt a lángot örökre életben tartsd ? Gyújts aprócska tüzet egy nagyobb edényben vagy más tűzálló tálban, megidézve a nyári napfordulóra, Szent Iván ünnepére gyújtott tüzeket.



SZIMBÓLUMOK



MÉHEK ÉS MÉHKAS A júniusi hold a mézet és a méhek munkáját idézi, ahogy virágról virigra szállnak, életet hozva a növekedés és a másokkal való találkozás révén A méz gazdag és tápláló, akárcsak a júniusi nap, amely meleggel tölt fel bennünket a téli hónapokra. 



MADÁRTOLL A vörös és a narancssárga tollak a gazdagságot, a levegő elemet, a kommunikációt, a növekedést, az érintés múlékonyságát és a könnyedség érzését szimbolizálják, ami az évnek ezt a szakaszát jellemzi.


 EPER Az eper az újdonság és a szerelem jelképe, és egy cseroki legenda szerint a románchoz is kapcsolódik. Az epret friss, játékos természete, valamint a gyermekekkel, a gyermekkorral és az ártatlansággal való kapcsolata miatt társítják ehhez a holdhoz. 




DIADALSZEKÉR 

A júniusi holdhoz kapcsolódó tarot - kártya a Diadalszekér, amely az ambiciót és a sikert, a fény felé törekvő mozgást, a változást és az átalakulást szimbolizálja. A kártya energiája varázslatos és dinamikus, akárcsak ez a hold. 



VÖRÖS ÉS NARANCS 

A vörös és a narancssárga színt a tűzzel és az érzékiséggel való kapcsolatuk miatt társítják ehhez a holdhoz. Emellett ezek a színei az első két csakrának, az életerő és a szexuális energia központjának. Dinamikusak és energikusak, a tüzet és a hőt juttatják eszünkbe. 


TŰZ 

A tűz a júniusi holdhoz kapcsolódó elem, mert mozgékony, átalakító jellegű és fényes. A tűz az akaraterő, a vágy, a szenvedély és a hő; sebeket gyógyít és fényt hoz.


Rituálék és gyakorlatok 


Bevel napsugarat, a szó szoros értelmében. Allj ki a napra, és képzeld hogy lenyeled a sugarait. Hagyd, hogy megvilágítsák az arcodat és az ajka dat, és engedd, hogy feltöltsön a fény. yakorold a nagylelkűséget. 


Ebben az időszakban minden burjánzik és a növényekhez hasonlóan, amelyek megajándékoznak bennünket a termésükkel, mi is adhatunk másoknak egy szabad délutánt, egy közös elfogyasztott csésze kávét valakivel, akit szeretünk, egy könyvet, ami tetszett, és meg akarunk osztani másokkal, vagy egy finom ebédet. Gyűjtsd össze a napfordulóhoz kapcsolódó növényeket - orbáncfüvet, mezei zsályát, fehér ürmöt, verbénát és sok mást, amit ebben a hónapban találsz. Mindig tartsd tiszteletben a környezetet és az erőforrásait. 



Készíts papírból vagy vékony szövetből napot idéző dekorációt, amelyeket felakasztasz a ház körül. Függeszd őket az ablakokba; helyezd személyes oltárodra vagy az éjjeliszekrényedre, bárhová, ahová szeretné becsempészni a nap energiáját. 


Vásárolj egy gyönyörű csokor napraforgót. Mosd meg az arcodat a házad közelében növő virágokról gyűjtött re harmattal. Régen ezt a gyakorlatot igen erőteljes varázslatnak tartott amely örök fiatalságot garantált. 


Vegyél holdfürdőt; fürdőruhában feküdj a hold sugarai alá, és rülj el bennük. Ha tengerpart közelében vagy, ússz egyet a holdfény és engedd, hogy a víz elringasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése