CELEBHORIK - Michael Jackson


MICHAEL JACKSON REJTÉLYE
Michael Jacksonról annyiféle születési óra kering az Interneten, hogy csak én magam négyfélét találtam!
Azt találtam ki ezért, hogy röviden elemzem, miképp alakítaná a személyiségét a 4 féle ASC szerint, és rátok bízom, hogy eldöntsétek, vajon melyik illik rá szerintetek a legjobban? Szavazatokat majd kommentben kérek! 


1. Igy MÉRLEG ASC-t kapunk a Szűz Napjához. Föld és Levegő. Gyakorlatiasság és intellektus az alapvető jellemzők. Az uralkodó bolygója a Vénusz lenne, ami az Oroszlánban, együttállásban az Uránusszal mindenképp a feltűnő, dekoratív, csillogó szépség iránti vágyat hozza, de valami fura, különc, extrém módon, az Uránusz hatása miatt. És akkor érthető, hogy mindez, mivel az Ascendensével kapcsolatos, ezért jelentkezik a külsejében is drasztikusan.
Ez a Vénusz ekkor a 10.h-ban lenne, azaz a legfontosabb neki a karrierje.
A külseje hol teltebb lenne, hol aszketikusan sovány, tipikusan jojo diétás, vagy étkezési zavaros alkat.



2. HALAK ASC, ura a Jupiter a Mérlegben, triplicitásban. A vízes Asc egy visszahúzódó, és nagyon érzelmes alkatot ad, de akin nem nagyon látszanak az érzelmek. A labilis jegy miatt kicsit tétova, változékony, rugalmas típus. Nagyon joviális, jótékonykodó, kedves, kellemes, barátságos megnyilvánulások jellemzők rá. Közepes testi erő, közepes energetika. Ez a Jupiter a 8.h-ban áll, ez halálvágyat vagy éppen halálfélelmet mutathat, szorongásokat, ill. egyfajta jelzés lehet az önkezű halálra.
A Hold ott áll az Ascendensnél, ez még inkább elmélyíti a lelkiséget, az álmodozó hajlamot nála.
Külsejére a szépség, finomság, de egyben izmos testalkat lenne jellemző.

3.SKORPIÓ ASC, ugyanúgy víz jegy mint az előbbiekben, ugyanazok jellemzők rá. De mivel szilárd jegy, stabil, változatlanságot képvisel kifelé. Nem lehet belelátni, nem árulja az az érzelmeit, bár azok nagyon hevesek lehetnek.
Születési uralkodója a Mars, a 7.h-ban, a Bikában exil (romlásban van), de Szerencsepont együttállásban. Ekkor nagyon-nagyon fontos lenne neki a párkapcsolat, teljesen alárendelné magát. Viszont testi ereje, energiája igen kevés lenne, esetleg beteges alkat lehetséges.
A külsejét a Merkúr ás a Jupiter bolygó határozná meg, ami így fiatalos, de termetes lenne.




4. IKREK ASC, egy változó, Levegő jegy. Kommunikatív, kapcsolatteremtő, laza, változékony alkat alapvetően. A Merkúr mint születési uralkodó az Oroszlánban peregrin. Erőteljes hang, kiabálhatnék jellemző rá, de energetikailag kevéssé erős. A 4.házban ez a Merkúr a család, az apa és az otthon fontosságát mutatja.
Külsejére a Vénusz és a Mars terminusa hat: kedves, szép alkat, és elég izmos és férfias is.

Van egy Merkúr-Nap recepciója (mikor kölcsönösen egymás jegyében állnak), így a Szűz Nap és az Oroszlán Merkúr nagyon erősen meghatározza a jellemét és viselkedési módját. A Szűzzel pedáns, fegyelmezett, szorgalmas, anyagias és gyakorlatias de szerény, ám ennek ellentmond a kifejezésmódja, ami az Oroszlán Merkúrral harsány lesz, parancsolgató, merev gondolkozású és nagyhangú (mondjuk ez az éneklésben jól jöhetett! ). Mindig neki kellett az igazának érvényesülni,és sokszor üvöltözhetett is a körülötte levőkkel.
Viszont ez a Merkúr retrográd, ami azt jelenti, hogy az értelmi és kifejező készsége hiányos vagy csak később fejlődött ki vagy túl sokat beszél, de nem egyértelmű a kifejezésmódja.
Szűz Napja együttállásban a Plútóval jelzi a hihetetlen finnyásságot, tisztaságmániát, a szélsőséges viselkedési formáit (l. oxigénsátor stb.). És talán az átváltoztatási kényszert is, hogy nem volt úgy jó magának, ahogy volt - mindig jobb, mindig tökéletesebb akart lenni a Szűz Plútó hatására.
A Jupiter mundán együttállásban a Neptunnal, ami egy tényleg naiv, hiszékeny, gyermeki természetet is kölcsönöz neki. Talán ez jelzi, hogy álomvilágba próbált menekülni a gyerekekkel és a Neverland nevű birtokával. Amúgy jótékonyságáról is híres, bár talán kevésbé mint fura életviteléről, pedig sokkal többet tett, ha valaki utánaolvas, mint azt hinnénk róla a sajtója alapján. Ebben Halak Holdja is segíti, valószínűleg tényleg szívből együtt érez a rászorultakkal, különösképpen a gyerekekkel és Szűz Napja segít abban hogy ezt gyakorlatiasan (csekkekkel, jótékonysági koncertekkel, alapítványokkal ) ki is fejezze.
Talán csak a Marsa az, ami a legramatyabbul áll a képletében és ez sajnos megmutatkozik a férfiként való kiállásán is, ill. nemcsoda, h. házasságai (mindkettő) csupán rövid ideig tartott, bár mindkét feleségével továbbra is jó viszonyt ápolt. Magyarán (elnézést a rajongóktól!) nem valószinű, h. nagyon jó pasi lett volna az ágyban! Másrészt ez a Mars és az általa képviselt dolgok, kihatottak egész életútjára, mert pl. sok-sok támadás érte és igaztalan vádak is karrierje során, sok meghurcoltatást jelezhet és pl. a rettenetes összegű adósságokat, ami ugye elvileg nehezen hihető egy ő helyzetében levő emberről.
Egyébként sok az együttállás a képletében, ami hihetetlen nagy energiákat jelöl, de olyan energiákat, amik ellenőrizhetetlenül törhetnek ki egy emberben - ez talán rá is jellemző volt.





1 megjegyzés:

  1. Üdvözlöm 🙂 a Halak aszcendens a legvalószínűbb, mivel ez esetben a Neptunusz a 8. házban áll, amely az egész élete során fennálló álmatlanság ill. a túlaltatás miatt bekövetkező halál okozója.

    VálaszTörlés