MIKOR VÁLASZOLUNK EGY KÉRDÉSRE ÉS MIKOR NEM?


Többször felmerültek már a kérdőasztrológia kapcsán különféle érvényességek, fokszámok, konsziderációk, mikor válaszolhatunk simán, mikor meggondolandó az amit mondunk, és mikor érdemes hárítani.
Megpróbálom összefoglalni az elmúlt időszakban felmerült dolgokat ezzel kapcsolatban, ötvözve a horary-val eltöltött éveim tapasztalatával.



Azért tartom fontosnak ezt a dolgot, mert úgy látom, mind a csoportban, mind egyénileg hemzsegnek a problémás képletek, tehát gondolom az egyéni praxisotokban is (család, barátok, kliensek). És bármennyire is szeretnénk, nem lesz minden kérdés megválaszolható! És ha nem az, akkor érdemes nagyon elgondolkodni, miért nem az? Bár elképzelhető az is, hogy a válasz erre csak évek múlva lesz nyilvánvaló...
Szeretném tanácsolni az össze problémás esetnél: általában komolyabb háttér kell pár mondatnál, ami nehezebb, de megoldható azért. Sokszor ezért könnyebb élőszóban, mint írásban. Ha nem a csoportban elemzünk, mindenképpen az élőbeszédes formát javaslom, abból könnyebb kiszedni a lényeget, a tényleges hátterét a kérdésnek. De ezért is van, hogy itt is a kérdezőket sokszor "cseszegetjük", hogy meséljenek minél többet az adott témáról. 1-2 mondatos odavetett kérdést elemezni sokszor istenkísértés ( volt nekem olyan, hogy a "lesz-e valami előrelépés az életemben fél éven belül?" kérdés nekem szakmai előrelépést jelentett, a kérdezőnek párkapcsolatit!)

Négy fő kategóriája a kérdéseknek, ahol meggondolandó válaszolunk-e:
Korai vagy késői képlet
A későiség elvileg megválaszolható, bár lehet, hogy már nem lehet fordítania dolgon, a kérdező szája íze szerint alakítani, attól még a dolog alakulhat jól is, rosszul is, a képlet jósolható, a háttérből kiderülhet mitől késői (pl. amikor valaki a testvére műtétjére kérdezett, hogy sikerül-e - és közben már tolták be az illetőt a műtőbe, tkp.már mindegy volt, igy-úgy is megműtötték) Maximum nagyon kezdő tanulóknak nem ajánlott.
A koraisággal komolyabb gond van, gyakori ilyenkor, hogy pl.nem a megfelelő kérdést tették fel, túl nagy aggódással kérdeztek (nem is lesz abból a szörnyű dologból semmi), vagy annyira kezdeti állapotban vannak az események, hogy egy másik, már nem korai kérdés teljesen másképp szólna (pl. feleségül menjek-e Gézukához? ja nem is, egyáltalán ösze fogunk jönni Gézukával? Fordot vagy Audit vegyek? Ja lesz egyáltalán pénzem autót venni ebben az évben? - nagyon nem mindegy, milyen állapotban kérdezünk!)
A megválaszolást korai, elsietett kérdéseknél nem ajánlom, de ha nagyon benne vagyunk lehet addig gyömöszkélni a kérdezőt, amíg kibök egy már nem korai kérdést az üggyel kapcsolatban.
Érvénytelenség
Ezt az jelenti, hogy nincs kapcsolat Ég és Föld között, zavar van az összekötettésben. A kérdős tanulmányaink elején ez sűrűbben előfordulhat, mert ilyenkor vagy a kérdés túl sok nekünk még, nem tudunk eleget. Egy idő után a horary már nem az asztrológus palántára vigyáz az érvénytelen képletekkel, az idő és gyakorlás mértékével az érvényes képletek száma nő, és már csak elenyésző mennyiségű érvénytelenséggel találkozunk (egy kezemen meg tudom számolni, hánnyal találkoztam az elmúlt 1 év során!). Ha mégis becsúszik ilyen, akkor már általában a kérdező kérdésével, megfogalmazásával vagy elgondolásával van a hiba. Lehet, hogy a kérdező olyan dologba ártja magát, amihez semmi köze, vagy amire kérdez az valótlan dolog.
Inkább csak magunknak próbálgassuk az ilyet, ha saját magunknak ki tudjuk deríteni, mitől lehet érvénytelen a képlet?!
Mi van ha van érvényesség, de nagyon gyenge (különleges esetek)?
Másik asztrós csoportba volt ilyen nagyon gyengus érvényességű képlet. Őszintén szólva az ilyen képletet sem erőltetném, mert itt sem igazi az Ég és Föld közötti összeköttetés. Valami nem stimmel a kérdéssel, esetleg valamit nagyon erőltet a kérdező, amit nem kéne. Az Égiek ezzel kb.azt üzenik, "hát ha nagyon akarod, csináld, de nem garantálunk semmit". Esetleg aki fogadja a kérdést, nem igazán gyakorlott még, vagy nem igazán kérdőasztrológus....(abban a másik csoportban azért voltak kétségeim a válaszadó tudásával kapcsolatban is, miután alapvető dolgokban bizonytalan volt).

Komoly konsziderációk
Szaturnusz a 7.h-ban
Ha nem 7-as a kérdés és a 7.h-ban ott virít a Szaturnusz, hárítsd a kérdést! A Desc jegyében a legmarkánsabb, de a közhiedelemmel ellentétben a 7.h.második jegyében sem szabad figyelmen kívül hagyni, nagy bukták lehetnek belőle (volt olyanom, amikor valaki arról érdeklődött férjuram elhagyja-e őket szerető miatt - a képletből azt láttam, hogy nem, de aztán sokszori üzenetváltásra, később derült ki, hogy ekkor már elhagyta őket, ám a kérdező nem múlt hanem jövőidőben tette fel a kérdést!-persze hogy nem született rá helyes válasz). Vagy fáradtság, betegség, figyelmetlenség van az asztrológus részéről vagy valami még durvább lesz a dologból. Végsőként az is lehet, hogy nem veled, mint asztrológussal van baj, hanem a kérdezőnek jobb ha nem tudja a választ. Sőt olyan is volt már, hogy a válasz helyes lett volna, de utólag lehetett megérteni, miért volt jobb, hogy az asztrológus nem mondta el a választ.
Mars és Szaturnusz a 10.h-ban
Komoly érv a hárításra, bár még egy darabbal meg lehet esetleg birkózni (kezdő tanulóknak szigorúan tilos!). Lehet hogy vizsgáztatni akarnak (igen, barátok is, úgyhogy tán maga sincs tisztában vele!), cseszegetnek vagy csak nem köszönik meg a választ (mert nem az lesz amit várnak).
Ne felejtsétek el: igaz barátod, akik a horary szerint is az, az nem fog 10h-as kártevővel kérdezni! Igaz, egy barátság nem fog emiatt ugrani, ám ezek nagyon fontos előrejelzések számunkra!. Fontoljátok meg az ilyen barátnak való válaszadásokat (egyik tanítványomtól pl.a barátnője kérdez rendszeresen 10.h-as Marssal ugyanarra a pasira...hm, kérdés, ha ennyire nem ad az asztrológus barátnője szavára, mit keresnek még egymás mellett?!)
Szóval a 10.h-ban egy kártevős konsziderációs képlet még nagy rutinnal eltalálható, de nem fogják honorálni (sőt, emlékezzetek vissza, hány ádáz vita robbant ki ilyen képletek kapcsán itt a csoportban is).
Ennek fokozottan kiemelt esete, amikor mindkét kártevő ott áll a 10.h-ban, nagyon necces, inkább ne vállaljuk el! Hallgatni arany ilyen esetben!
A legrosszabb verzió a kártevőknek az MC környékén a -/+ 5 fokos, illetve pláne a -/+ 1 fokos együttállás. Soha, semmiképp ne vállaljatok ezzel válaszadást, mert brutális rontások lehetnek!


És a végén a kedvencünk a Hold-Merkúr kvadrát vagy oppozició
A félreértések vígjátéka, a leghülyébb és egyben legviccesebb kérdések egyvelege. Lilly ugyan többedsorban említi, de modern korunkban ez felértékelődött. Alapvető információhiány, pánik, tájékozatlanság vagy átverés az alapja ezeknek a kérdéseknek. Nagyon nehezek. A kérdezők gondolkodás nélkül írják, ami aggasztja őket, általában a fele sem igaz, vaklárma, dezinformáció van a háttérben. Ezért nem vállalunk kérdést ilyenkor, vagy sikerül megküzdeni vele vagy nem, ha a kérdés hátteréből ki tudod bogarászni a nyitját a problémának vagy információhiánynak, csináld, én nem vállalok ilyenkor kérdést., ha tudom elkerülöm.
Remélem tudtam segíteni mind a kérdőasztrológusoknak és tanulóknak, mind a kérdezőknek ezzel, hogy mikor elemzünk, és mikor fogadunk, és mikor nem kérdést!
Jó fejtegetéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése