2017. szeptember 2., szombat

53 éves lett Keanu Reeves


Keanu Charles Reeves (BejrútLibanon1964szeptember 2. –) angol-kanadai színész. Legismertebb filmjei a FéktelenülSandra Bullock-kal, az Az ördög ügyvédje Al Pacino-val és a Mátrix. Pályafutása során többször is megválasztották a világ egyik legszexibb férfijának. Jelenleg a John Wick 1-2. filmekkel nyomul.

Nézzük akkor Keanu Reeves képletét:
Most fényszög kapcsolatokat keresünk csak. Nézzük meg először az ábrát magát, ahol nem sok fényszöget tüntetnek fel, ez tulajdonképpen szerintem jó is ebben a programban, mert az összesnek utána lehet nézni az alatta lévő táblázatban, de igazából azok a képletek, ahol tele vannak szórva a legkisebb fényszögtől, a legincifincibbtől a legerősebbekig, azok sajnos eléggé átláthatatlanok, főleg kezdőknek. Úgyhogy szerintem kezdjük ezzel a képlettel, ahol látjuk, hogy csak fő és erős fényszögek vannak bejelölve. Szedjük össze, hogy akkor milyen fényszögei vannak:

Nézzük, hogy akkor a Hold és a Nap között van egy szextil, de igazából a Hold mindennel szextilben áll, ami ott az Ascendens környékén van, mert elég nagy az orbisza. A Nappal, a Merkúrral, az Uránusszal és a Plútóval is szextilben áll. hogy lehet elemezni egy fényszög kapcsolatot? Ezt sem emeljük úgy ki magában, de most megpróbáljuk szétválasztani a képlet többi részéről. Két síkja van, az egyik: lehet önmagában, esszenciálisan értelmezni és ez adja a pszichológiai értelmezését, amit a modern asztrológiában előszeretettel használnak. A másik szintje pedig, amikor az életterületek uraiként nézzük a bolygókat és azt nézzük, hogy mely életterületek és hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Próbáljuk akkor eszerint elemezni. Szedjük össze először statisztikailag, hogy lássuk, milyen fényszögek is vannak. Ehhez azért segítségül hívjuk a fényszög táblázatot is.
A Hold és a Nap között van egy szextil, a Hold és a Merkúr között is van egy szextil, a Hold és a Mars, illetve így a Marson keresztül a Hold és a Vénusz között egy együttállás van. A Hold a Szaturnusszal kvinkunxban van, az Uránusszal szextilben, a Neptunusszal trigonban – ezt csak a táblázatból tudjuk kiolvasni –, a Plútóval szextilben.
Nézzük a Napot: a Nap a Merkúrral együttállásban van, ahogy láttuk, fél kvadrátban van a Vénusszal, oppozícióban a Szaturnusszal, együtt áll az Uránusszal és a Plútóval és szextilben van a Neptunusszal.
A Merkúr félkvadrátban van a Vénusszal, együttállásban az Uránusszal, szextilben a Neptunusszal, együttállásban a Plútóval.
A Vénusz együtt áll a Marssal és szextilben van a Jupiterrel és van még egy félkvadrátja az Uránuszra.
A Mars szextilben van a Jupiterrel, trigont vet a Neptunuszra, vagyis egymásra trigont vetnek.
A Jupiter kvadrátban van a Szaturnusszal és igazából innentől kezdve nem nagyon érdemes nézni, mert az, hogy az Uránusz szextilben van a Neptunusszal, vagy együttállásban a Plútóval, ez sokat nem mond a személyiségről, ezek akárki akármit mond, generációs bolygók. Ezek inkább azt határozzák meg, hogy valaki mely generációban született, egy szélesebb környezetbe lehet esetleg belehelyezni az embert.


Most statisztikailag felsoroltuk, hogy milyen fényszögei vannak, de ezt hogyan tudjuk értelmezni?
Kezdjük az elején: a Nap és a Hold szextil, az mit jelent? Lehet, hogy nem megyünk végig az összes fényszögön, most inkább csak azt vesszük, ami az ábrán van, aztán majd esetleg egy-két érdekesebbet is veszünk, amit talán nem rajzoltak be a táblázatba.
A Hold és a Nap szextil az elvileg azt jelenti, hogy a szülők, apa-anyát jelent gyerekkorban, illetve férjet és feleséget esszenciálisan. általában azt jelenti, hogy ezek aránylag jó viszonyban voltak egymással, ami kicsit érdekes, tudva, hogy Keanu apja otthagyta őket. Talán ezért sem tartom annyira jónak ezt az esszenciális elemzést. Egyébként pedig azt jelenti, hogy a tudatos és a tudattalan része: tudatos a Nap, tudattalan a Hold, az nála eléggé harmóniában tud működni, bár a szextilre tudjuk, hogy azért picit rá kell segíteni. Visszatérve a Hold–Nap szextilre nézzük meg, hogy milyen területeket kapcsol össze. A Hold a 11. házban áll és annak is az ura, a Nap pedig az 1. házban, az Ascendensen és a 12. ház ura. Azt látjuk, hogy az elvonultság, a személyiségének egy fontos része, vagy harmonikus része és igazából inkább barátokkal szeret elvonulni, nem is olyan tök egyedül, de nem a publikum előtt fog bulizni a barátaival és nem fényképezkedik és nem nyomja fel a Twitterre vagy Instagramra, hogy kivel volt éppen. Csendesen szeret ellenni a barátaival esetleg. Meg ebben még sok minden más is lehet benne, 11.ház - 12. ház, mondjuk, hogy valamiféle elzárt intézetek, kórház, stb. a jótékony támogatása is számára nagyon harmonikusan megvalósulhatnak és könnyen (a szextil az könnyű fényszög) ahogy tanultuk.
Ugyanez a szextil megvan a Hold-Merkúr között is, ami viszont a kommunikációban segít, egy elég lelkis kommunikációt ad, lehet vele lelkizni, illetve ő is jól ki tudja fejezni az érzelmeit. Ezen kívül milyen területeket kapcsol össze? Összekapcsolja saját magát, mert ő a Merkúr a Szűz Ascendensével, illetve a hivatását, a 10. házat, mert az az Ikrekben kezdődik és megint a 11. házat, benne a Holddal és az urával is. Ez mindenképpen azt jelzi – ami egyébként többször előkerül –, hogy ő és a hivatása egy, illetve a barátai, támogatói is nagyon sokat segítenek ebben, könnyen jön, szívesen támogatják vagy esetleg jótékonysági célok is lehetnek az életében.Nézzük mi az, ami még erőteljes fényszög? Mondjuk ez a Hold még az Uránusszal is szextilben áll. Ez pszichológiailag mit jelent vagy lelkileg? Hogy azért ő egy kicsit szabadságvágyó, lehet kicsit önfejű is lelkileg, de igazából ez amúgy is kijön, mert ott van az Ascendensen ez az Uránusz, a különcség és van egyfajta nagyon vicces lelki világa egyébként az Uránusszal, Azzal jól lehet viccelődni – de van egyfajta távolságtartás mindenkitől, ez is benne van pszichológiailag. Az Uránuszt így nem kapcsoljuk most életterületekhez, mert egyelőre csak a hét ősbolygót használjuk a házak jelölőiként, ezért itt most nem kapcsolnánk házhoz. Mondjuk, ha valaki nagyon akarja, akkor a Vízöntőhöz hozzákapcsolhatja, mint a 6. ház társuralkodója, akkor pedig valamiféle betegséggel kapcsolatos dolgokat is jelenthet, de erről nem tudunk sokat.

A Hold és a Plútó szextilje pedig azt jelzi, egy ilyen lelki transzformáció is könnyen megy nála és sok ilyen élmény éri esetleg, ami átváltoztatja az ő lelki világát, ezek is könnyen jönnek. A Plútó ad egyfajta rögeszmésséget szintén, ez is könnyen bejöhet a képbe. De azért figyelmeztetnék mindenkit, (persze aztán mindenki úgy elemzi, ahogy ő összerakja magának) nem gondolnám, hogy ha az anyját akarnánk meghatározni a Holdból – ami egyébként is inkább az anyai ideálnak a képe, ez a Rák Hold –, akkor a fényszögek olyan sokat adnának hozzá. Higgyétek el, hogy a Rák Hold egy elég erős és önálló anyuka – ez ki is derül, mert egyedül nevelte aztán Keanut –, akit tulajdonképpen a férfiak, vagyis a Mars tönkretesz azzal az együttállással. Tudjuk, hogy ez kártevő általi sújtottságot jelent egy Szerencseponttal enyhítve, mondjuk azt, hogy igazából a férfiak nem hoztak jó hatást az ő édesanyjára, de a Szerencsepont az mindig valahogy kihúzta ezekből a helyzetekből őt. Szerintem ez többet mond, mint hogy a Nappal, vagy a Merkúrral van-e szextilben, mert nem gondolnám, hogy ez annyira meghatározza, inkább a saját képességei számítanak, és az, hogy milyen hatások érvényesülnek.


Akkor mivel van még ez a Hold kapcsolatban? Együtt áll a Marssal, ez a Mars ez sajnos nem hat rá jól, mert a Hold nem áll a Marsnak semmilyen méltóságában, sőt az esésének helyén áll. Ha megnézitek a méltóság táblázatot, a Hold sorában a Mars az ott fall szóban szerepel, az esésnél.Szóval nem tud védekezni a Mars ellen, ez az, amit az előbb elmondtam. Ez mondjuk lelkileg is igaz lehet, bizony erőszakos, vagy agresszív befolyások eléggé tönkreteszik a lelki világát, azokat nem tudja lekezelni, hiába szívós és erős a lelki világa. Mi a Mars még ebben a képletben? Nos, a 3. ház ura a Skorpióban kezdődik, illetve a 8. ház ura, amely a Kosban kezdődik. mindenféle közvetlen környezetével kapcsolatos dolgok, vagy testvérekkel, és azt tudjuk, hogy az egyik testvére leukémiás. Ezek nagyon megviselik őt, ezekből nem nagyon tud kikeveredni, illetve a 8. ház által jelzett anyagi és lelki veszteségek egyaránt nagyon megviselik, mondhatni padlóra küldik. Nagy szerencséje van, hogy egyébként egy uralmi/egzaltációs bolygó a születési uralkodója és így, mint már beszéltük, szívósan túl tudja élni ezeket a helyzeteket, de azért ez lelkileg őt tönkreteszi.
És akkor még elvileg a Vénusszal is együtt áll a Hold, kicsit tágabban, ezt inkább már csak a Mars így oda vonzza úgymond, mint közvetítő. Ez ad megint egy nőies vonást valakinek, de az a Vénusz is eléggé tönkre van téve a Mars által, azért mondtam ez nem olyan egyszerű a fényszögeknél, hogy ezzel áll fényszögben, azzal áll fényszögben. Érdemesebb úgy nézni, hogy itt van egy Hold és egy Vénusz, amelyet bizony a Mars tönkretesz. mondjuk azt, hogy férfi és női barátai egyaránt akadnak, de például a női barátságait erőteljesen tönkreteszik a férfi barátai, valahogy ez a kettő nem igazán fér meg az ő életében vagy így, vagy úgy.


És mi ez a Vénusz? Ez a Vénusz ez a 2. ház ura, ami a Mérlegben kezdődik és a 9. ház ura, ami a Bikában. Ezeket is tönkre teszi a Mars számára, sajnos anyagilag sincs mindig a csúcson szerintem (bár szerinte több is van, mint elég neki – ettől függetlenül lehettek anyagi téren és mélypontok az életében). Illetve a tanulmányok, vagy pedig a hite például meg-megrendülhet a veszteségek hatására, erről nem tudunk azért annyit. Bár elvileg ő is buddhista irányba ment el, de lehetséges, hogy nem onnan indult és bizony alaposan megrendülhetett a hite az élete során őt ért élmények miatt. Illetve sajnos a külföldi dolgai, vagy utazásai sem túl szerencsések.
Az ilyen nüanszokra kell felfigyelni, hogy jó-jó, ez a Vénusz meg a Mars együtt áll. Ez például egy tipikus jelölése, ha a szinasztriában vesszük, a hagyomány szerint, ha a Vénusz és a Mars együtt áll minél szorosabban, annál jobban gátolja a sikeres párkapcsolatot, viszont iszonyú nagy kreativitást ad. Az ilyen embereknél ritka a kivétel, aki ilyennel tényleg sikeres, hosszan tartó párkapcsolatot tud kialakítani. Általában akkor, ha nem állnak ennyire szorosan együtt, hanem mondjuk egy jegyben állnak, de már tág együttállásban, vagy egyáltalán nincsenek együttállásban az adott jegyen belül. De még akkor sem olyan könnyű egyébként, sok ilyen ismerősöm van. Szóval erre is fel kell figyelni, hogy bizony ez önmagában egy jel, hogy a párkapcsolatai nem tudnak szerencsésen alakulni. Valahogy a sors is gátolja ebben. Ez egy adottság. Viszont nagyon kreatív, ezt tudjuk, hogy azon kívül, hogy színészkedik, rockegyüttese is van, illetve verseket is ír, ez tény és való, hogy a kreativitása az stimmel. Az is fényszög, de mégis, annál több is.


Visszatérve a Hold a Jupiterrel áll még szextilben. Ez egy nagyon jóindulatú hatás, a Jupiter egy jó tevő bolygó, mindenképpen egy befogadó lelkivilágot ad, aki elfogadja a többieket, könnyen jön ez neki. Ha pedig az életterületeket nézzük, akkor a 4. ház, ami a Nyilasban kezdődik és a 7. ház, ami a Halakban kezdődik, azt jelzi a Jupiter. Az könnyen a Hold által jelzett 11. házával, a család, a párkapcsolat, barátok valahogy összevegyülnek nagyon könnyen és kellemesen az életében.
Menjünk tovább. Mit lehet még itt megnézni? Most így tovább menve ott a Jupiter, amely viszont kvadrátban áll a Szaturnusszal. Ez nem túl jó, mert a bőség és a kiteljesedés ütközik a szűkülés elvével egyrészt, meg a szabályok, meg a fegyelem. Másrészt ez megint egy kártevő általi támadottság bizony, ahol erőteljesen meg kell nézni, hogy a Jupiter tud-e védekezni a Szaturnusz ellen. Itt szerencséje van Keanu Reeves-nek, mert a Jupiter bizony a Szaturnusz terminusában és arculatában is áll, ha megnézitek a méltóság táblázatnak a Jupiter sorát. Ott van a Szaturnusz a terminus és az arculat szerinti oszlopban, ami azt jelenti, hogy három kisebb méltóság közül kettőben tudja fogadni a Szaturnuszt, tud ellene védekezni. a Jupitert nem sújtja le a Szaturnusz hál’Istennek. Magyarán a család és a párkapcsolat azért nem teljesen megy tönkre ettől. Mi a Szaturnusz? Az az 5. ház és a 6. ház, sem a szerelmek, vagy a szórakozás, vagy a gyerekek, sem a mindennapi rutin, vagy betegségek nem teszik tönkre ezeket a területeket. Picit gyengítik, de azért az még bírható.
De mi az, amit tönkre tud tenni ez a Szaturnusz? Bizony az, amivel oppozícióban áll, az is egy kártevő általi sújtottság. Méghozzá leginkább a Nap és a Merkúr. Az most kérdéses, hogy a Merkúr mennyire áll oppozícióban, itt a táblázat már nem jelöli. Nézzük meg, mert azért a Nap bevonzhatja, azzal, hogy a Nap szívében áll ez a Merkúr, az egy erőfokozódást kap, ez egy nagyon jól álló Merkúr kivételesen. Viszont retrográd, azért az ereje csökken, magyarán nagyon éles eszű csak nem tudja magát annyira, olyan mértékben képviselni. És ebből adódhatnak problémák, amit beszéltünk, hogy diszlexiás volt például.


Ez a Szaturnusz is belejátszhat ebbe a dologba, nemcsak a Nap meg a retrográdság, gyanítható a Merkúrral oppozíciós Szaturnusz, mert nézzük meg a Napnak a sorát a méltóságtáblázatban, hogy ott találunk-e Szaturnuszt, de nem találunk egyik oszlopban sem. Nézzük meg a Merkúr sorát a méltóságtáblázatunkban. A Merkúr sorában sem találjuk meg a Szaturnuszt, egyikük sem áll a Szaturnusznak semmilyen méltóságában, azaz nem tudnak védekezni ellene. Bizony ezeket lesújtja elég keményen a Szaturnusz.
Ez lelkileg mit jelent? A Nap–Szaturnusz az mindenképpen egy önbizalomhiányt, egy kisebbrendűségi érzést szokott okozni. A Merkúr–Szaturnusz pedig kommunikációs problémákat. Itt már érthető a diszlexia is például. Ez rásegít arra, hogy nehezen tudta kifejezésre juttatni egyébként briliáns elméjét és akár most is nehezen tudja, bár szerencsére – na és itt azért fontos, amiket szintén vettünk a fényszögeknél –, hogy azért azt megnézzük, hogy távolodó vagy közeledő. És ha itt megnézzük, akkor a Nap, meg a Merkúr kerekítve 10°-on állnak, míg a Szaturnusz kerekítve 2°-on és ráadásul a Szaturnusz retrográd, ez azt jelenti, hogy elég erőteljesen (kölcsönösen) távolodnak egymástól. Bár a Merkúr visszafelé megy, de nem valószínű, hogy eléri a Szaturnuszt, ezt le is lehet léptetni. Ez már más kérdés, hogy az élete során ez mennyire/hogyan alakul, de mindenesetre azért ez alapjáraton egy távolodó fényszöget jelent. Ami azt jelenti, hogy mind a kisebbrendűség érzés, mind a kommunikáció és az értelmi problémák egyre jobban csökkennek az életében.
Ha ezt életterületre nézzük, akkor ez a személyiség és a hivatás, illetve a szerelem, gyerekek és a mindennapi rutin vagy a munka háza a Szaturnusz. Ezeknek az ellentéte egyre jobban csökken az életében, illetve a Nap a 12. ház, az elvonultság. A munka és az elvonultság, a hivatás és a szerelmek, vagy a szórakozás ellentéte az szép lassan elsimul és beáll egy normál ritmusra, habár eleinte valószínűleg nehezen tudta ezeket összeegyeztetni.
Ebből látható egyébként, hogy például a gyerekkérdés eléggé akadályozta volna a hivatásában, de végül is tudjuk, hogy nem lett gyereke. Még ha csúnyán hangzik is, de ettől is sikeresebb lett, ha gyereke lett volna, a Szaturnusz erőteljesen visszafogta volna a kibontakozását. Ezeket is jelzik ám a fényszögek, nem csak úgy odadobálva vannak.


Látjuk, hogy egy félfényszöget jelez maga a képlet, nem a táblázatban, hanem a képletben, egy erősebbet – a Szaturnusz-Hold kvinkunxot. Valamilyen szinten egy kicsit gyengébben, de ez a Szaturnusz bizony a Holdat is bántja és ezek a kérdések, a szerelmek, a gyerek-kérdés, a munka az a lelkiekre is hat és bár azt mondják, hogy ez egy ilyen tanító, vagy építő fényszög, de nem túl kellemes, ahogy formálja a tudatalatti, ösztönös lelki világát. Ez is benne van, azért egy Szaturnusz–Hold kapcsolat mindig azt jelzi, hogy az ember kicsit depresszívebb, attól függően, hogy milyen erős az a fényszög, vagy mennyire fő fényszög, de mindenképpen afelé viszi az ember lelki világát, hogy mindent túl komolyan vesz, kevésbé tudja elengedni magát, rágörcsöl lelkileg a dolgokra, ez nála is jelentkezik.
Mi van még itt, ami erősebb, érdekesebb fényszög lehet? Azt látjuk, hogy ez a Vénusz és ez a Mars már nem áll szextilben orbisz szerint az Uránusszal és a Plútóval, azzal nem igazán lehet foglalkozni. A Mars és a Vénusz, ami a Jupiterrel szintén szextilben van. Egy Vénusz–Jupiter szextil az mindig jó dolgokat hoz alapjáraton, kellemes személyiséget, kellemes érzéseket, szerencsés fordulatokat az életben, ami szintén könnyen jön neki.
Életterületekben pedig megint a 2., a 9., a 4., a 7. házak jól kapcsolódnak. Tulajdonképpen, ha neki lenne egy sikeresebb párkapcsolata, ami viszont látjuk, hogy másik oldalról meg nem nagyon jön össze, netán esetleg külföldi vagy barátságból kialakuló párkapcsolata, akkor igazából több pénze is lenne ezzel a Vénusszal, mert az a pénz háza. A pénz ház és a párkapcsolat háza, vagy a család és a külföld, ezek összekapcsolódnak nála. Ez az, amit sokszor elmondtunk, de azért mert sok helyen kijön, sokféle összefüggésben, hogy külföldön született és tulajdonképpen külföld a hazája 9., 4. ház. Kanadai állampolgár, miközben Libanonban született és egyébként Amerikában szerepel amerikai filmekben, azért ez így eléggé vegyes felvágott.
A Mars a Jupiterrel szextilben van, itt a párkapcsolat, vagy másik emberek, illetve az otthon – erre mondtam, hogy látszik, ha lenne párkapcsolata, jobban hozná a pénzt, esetleg örökölne, ilyen dolgok is várnak rá, könnyen összejöhetnek.
Tulajdonképpen ezek voltak a fő fényszögek. A Neptunusszal nem nagyon néztünk fényszöget, nézzünk azzal is, ki ne maradjon. Neptunusz mivel áll a táblázat szerint? A Nappal áll egy trigonban, ez azt jelenti, hogy kicsit álmodozós, szeret tervezgetni álmodozás szinten. Főleg a 3. házban a Neptunusz is rásegít egy picit, hogy nem annyira világosan tudja magát kifejezni, vagy előadni a gondolatait, de az is, hogy ő egy kicsit álmodozósabb típus. Szextilben van a Neptunusz a Nappal meg a Merkúrral, ez ugyanerre erősít rá, hogy az Ascendenssel is, kicsit olyan típus, hogy reménykedik, aztán sokszor csalódik, a Neptunusz egy transzcendens bolygó – jó is, meg rossz is benne van – és így a gondolkodására és a tudatos énjére is elég könnyen hat.
A Marssal van még trigonja, kicsit szereti felmagasztalni a férfiasságot, ideáljai vannak, hogy milyennek kéne lennie az igazi férfinak, ilyeneket talál is a barátai között, valószínűleg egy kicsit bálványozta is őket, mint pld. River Phoenixet. Ezeket lehet belőle levonni, de miután transzcendens bolygó, nem ural életterületeket.

Nem érdemes nekiállnunk és minden egyes fényszöget végig elemeznünk. Csak azt kell elemeznünk, ami éppen konkrétan érdekel, vagy amely terület érdekel, annak a bolygóit, abban a házban álló bolygókat, illetve a ház urának a fényszögeit érdemes jobban megnézni, ezért nem a fényszögek az elsődlegesek. Ha kell, akkor előkerülnek a fényszögek, de nem azokból mondjuk meg az elsődleges következtetéseket, azok kiegészítik, amiket levontunk a képletből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése