HORARY - Melyik mobiltelefont vegyem meg?



Érvényesség: Óra ura az Ascendens urának egzaltációjában (recepció szerinti érvényesség).

Jelölők: Mars, Hold (kérdező), Jupiter, Szaturnusz, Vénusz (mobilok 2-3-4.h.)



A kérdező: egy triplicitás szerinti Mars a 9. ház csúcsán. Elég jól ért hozzá, de tehetetlen és nagyon bízik az asztrológiában, ill. épp azzal kutakodik. A Holdja, mint társuralkodó peregrin a Mérleg jegyében a 11. házban. Az ura után, domicil Vénusz, javul.





Érdemes rögtön felfigyelni, hogy a Hold exilbe teszi a Marsot, és kvadrátban is vannak. A kérdező esze és szíve ellentétben vannak, más-mást súgnak neki.  A Mars lesújtja a Holdat – a racionális megfontolások valószínűleg le fogják győzni a szív vágyait.
1. mobil – 2.h. egy terminus szerinti Jupiter, valószínűleg jó nagydarab  telefon. Terminus szerinti= elmegy minőség. Követőházas – jó mindennapi használatra. De ott van a 2.házban a Szaturnusz – valami nehézség, probléma várható. 
Tetszene-e a kérdezőnek? A Marsa egzaltálja, a Holdja terminusban tartja. Nagyon is tetszene! Ezzel egy baj van: a Kérdező egzaltálja a készüléket, míg az csak egy terminus szerinti minőséget tud felmutatni, az ilyen elvárásbeli eltéréseknek általában csalódás a vége. 

Jól szolgálja-e a telefon a gazdáját? A Jupiter exilbe rakja a Kérdező fizikai jelölőjét. Ez azt jelenti, hogy fizikailag kényelmetlenséget okoz neki a használata, pl. nem éri át a gombokat, vagy túl nagyok az ujjai, vagy máshol is benyomódik, vagy nem kényelmes a kezelése.

Van-e valami típushibája, el fog-e romlani? Megnézzük az elforgatott 6.h-at: az az eredeti 7.h.lesz. Az egy domicil Vénusz, amely szerencsére nem találkozik fényszögben a telefon szignifikátorával, így nem várható- hogy elromlik csak úgy magától.



Nézzük meg még az árát: a 10.h. egy peregrin Merkúr, hanyatlóházas (9.h.), Marstól sújtott. Abszolút megéri az árát (peregrin ár egy terminus szerinti termékért), sőt valószínűleg akciósan lehet megszerezni (sújtottság).
2. mobil – továbbmegyünk egy házzal, ez már a 3.h. lesz, de ugyanúgy elemezzük mint az előbb.

A 3.h. jelölője egy retrográd, de terminus+arculat szerinti Szaturnusz a 2.h.-ban, követőházban. Van ugyan egy bezárt jegy a 3.házban, de az a vízöntő, és mivel a horaryban ugyanaz az ura, a Szaturnusz, így nem kell most két külön bolygót figyelembe vennünk.
A két kisebb méltóság összesítve kitesz egy nagyobbat, így elég jó típusról van szó, jobbról, mint az előbbi, amely bírja a strapát is (követőház). Egy baja van: retrográd, ami azt jelenti, hogy lassú. Tehát nem egy gyors készülék, lassan áll fel az operációs rendszer, sokat kell várni amíg beindul egy applikáció, stb. Ez ma már zavaró lehet.

Tetszene-e a kérdezőnek? Figyeljünk fel rá, hogy a 3.h. csúcsán ott a Plútó, azaz a Kérdező ott tartja a rögeszméjét, rá van kattanva. Mégis a konkrét készüléket exilbe teszi a Mars. Vagyis valamiért mégse tetszik neki. A Szaturnusz viszont közömbös (nem tartja méltóságában a kérdezőt), így se nem kényelmetlen, de nem is különösebben kényelmes a kérdező számára a használata.

Elromlik-e? A 3.h. elforgatott 6.háza az eredeti 8.h. lesz. Ura egy peregrin Merkúr a Rákban, Marssal együttállásban. Az a Mars le is sújtja, már ebből is látszik, hogy komolyabb típushiba felbukkanása nem várható. Ráadásul a Merkúr nem találkozik közeledő fényszögben a készülék szignifikátorával, így biztos, hogy nem fog elromlani.


Lássuk az árát! A 10. háztól leszámolt 2.h. lesz a 2.készülék ára, ez most a 11.h. lesz. A 11.h. ura szintén a Vénusz, domicil+triplicitás szerinti, sarokházban. Jó drága, tény és való, és mivel a készülék maga is hasonló paraméterekkel rendelkezik (Szaturnusz két kisebb méltóságban), azt is mondhatjuk, megéri az árát. Bár azért súlyozva, kicsit így is drágának találom, mivel a Vénusz nemcsak uralmi, hanem triplicitás szerinti is!) és egyelőre akció sincs rá (onnan látjuk, hogy semmi sem sújtja a Vénuszt, mint árat).

3.mobil – ezt már csak azért vesszük, hogy lássátok, mit csinálunk, amikor két dolognak ugyanaz a jelölője, de nekünk mégis meg kéne különböztetnünk őket. Mint ilyen esetben, amikor telefonokat hasonlítunk össze.

Ugyanis a következő 4. háznak is a Jupitere lenne eredetileg a jelölője. Ám már van egy Jupiterünk, az 1.mobil. Persze mondhatnánk, hogy ez a mobil nagyjából hasonló ahhoz a típushoz, no de mi szeretnénk, mégis elkülöníteni tőle. Jobb vagy rosszabb ez a típus vagy ugyanolyan? 

Ilyenkor vesszük a már emlegetett almuteneket! Itt az ábrán meg is lehet keresni a megfelelő táblázatban, de ki is lehet számolni, hogy adott fokon,a hol a 4.h.csúcsa kezdődik, melyik bolygó kapja a legtöbb pontot, melyik lesz a győztes bolygó. Itt a Vénusz fog győzni (ami nem mellesleg a Halak jegyének az egzaltációs ura is). 

Nézzük hát a Vénuszt, mint 3. mobil jelölőjét. A Vénusz domicil a Bika jegyében, plusz még egy triplicitása is van, kiemelkedően szuper minőség (~ 100%+60% = 160%-os!). Ráadásul sarokházas is, abszolút mindennapi használatra tervezve.  Ami probléma lehet, hogy a Neptunusz ott áll a 4.házban: a Kérdező reménykedik a készülékben, aztán bizonyos fokig csalódik. 



Mennyire tudja jól használni? A Vénusz terminusban tartja, ám aztán exilbe teszi a Kérdező fizikai jelölőjét – most még elmegy, de idővel egyre kényelmetlenebb lesz a kezelése a Kérdezőnek vagy egyre több minden fogja zavarni benne. A kérdezőnek mennyire tetszik a mobil? A fizikai jelölőjének közömbös, szóval mindegy neki, hogy ezt vagy másik típust vesz meg. A Holdja viszont a Vénusz uralma alatt van, lelkileg nagyon odavan érte, nagyon szeretné. De tudnunk kell a fizikai jelölő (az ASC ura) az mindig arról mesél nekünk, mennyire van szüksége a kérdezőnek a mindennapokban arra a tárgyra, amire kérdez, míg a lelki jelölője a Hold a lelki vágyát jelzi: szeretné, mert új, mert modern, mert mindenkinek az van, mert látta a reklámban, mert szép a színe, mert klasszul néz ki, stb.

Vajon visszafelé, kielégíti-e a szíve vágyát ez a mobil? Mivel a Vénusz is a Hold uralma alatt van (Hold-Vénusz uralmi csere) abszolút igen, lelkileg feldobja, az új kütyü birtoklása, öröm lesz neki ránéznie, mindenkinek szívesen mutogatja majd. (Azért ne felejtsük el, ha női kérdezőről van szó, ezek a szempontok is sokat nyomnak a latba, míg a férfiaknál inkább a fizikai, műszaki jelölőre helyezzük a hangsúlyt).

Elromlik-e? A 4.h. elforgatott 6.h-a az eredeti 9.h., aminek ura a Hold, bezárt jegyének pedig a Nap. Szerencsére egyik sem találkozik a Vénusszal közeledő fényszögben, így itt sem fenyeget a szériahiba réme. (Igaz, a Hold-Vénusz uralmi csere ez esetben  erős hajlamot jelent az elromlására, de ha nincs konkrét jel rá, azaz fényszögkapcsolat, akkor nem fog előjönni az a hiba.)
Megéri-e megvenni? A 10. háztól leszámolt 3.h. lesz a 3.készülék ára, ez most a 12.h. lesz. A 12.h. ura szintén a Vénusz lenne, de mivel szeretnénk elkülöníteni az árakat is, ha lehet, és a Vénuszt már kiosztottuk a 2.készülék árának, ezért megnézzük van-e itt most almuten? Van, méghozzá a Szaturnusz. A Szaturnusz két méltóságban is van, drága, tény és való, de mivel a készülék maga is ilyen paraméterekkel rendelkezik, itt azt mondhatjuk, abszolút megéri az árát. Annyit kérnek érte, amennyit ér, se többet, se kevesebbet – sőt a Szaturnusz retrográd is, ami alkalmankénti akciókat is jelez!

Nos, az eddig elmondottak alapján, te Kedves Olvasó, melyik mobilra szavaznál a Kérdezőnknek?



Ezek után még nem árt ellenőrizni az anyagiakat, pláne mivel ezek már azért 100-200ezres telefonok! 

A további elemzés az év végén megjelenő Kérdezd a csillagokat! c. könyvemben olvashatók majd.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése