Nőnap alkalmából : Női énkép és ideálkép

VÉNUSZ

A Vénusz a fiatal vagy független nő jelképe. Amennyiben egy nő horoszkópjában a Vénusz bolygó a Bikában, a Mérlegben vagy a Halakban áll, akkor meg tudja élni a nőiességet, mint nő. Egy férfi horoszkópjában ez az állás azt jelenti, hogy a nőies nő az ideálja és szereti a fiatal, avagy független nőket.

Viszont a Skorpióban vagy a Kosban álló Vénusz esetében a nőiesség nem tud maradéktalanul kibontakozni, például a szülött nem érzi jól magát fiatal nőként. Szingliként nem annyira élvezi az életet. Férfi esetében vonzzák a szexis nők, de igazából nincs oda a fiatal vagy önálló lányokért, nem nagyon tud velük mit kezdeni, vagy nem annyira az esetei, esetleg inkább családot akar, nem pedig barátnőt.

A Vénusznál van pár speciális helyzet még, amit érdemes megvizsgálni. Ehhez tudni kell, hogy éjszakai vagy nappali születésű-e a szülött. Ha nappal született, a Rák, a Szűz vagy a Bak jegyében is jól érezheti magát a Vénusz. Egy hölgy jól érezheti magát fiatal vagy független nőként, míg egy férfi a fiatal, független, barátnő típust keresi, nem a családanyát. A Szűzben viszont ez csak egy ideig működik, később elveszti a vonzerejét ez az állapot. Ha még 30 vagy 40 évesen is szingli, az már nem annyira fog jól esni, de még az elején, tízen-huszonévesen egészen élvezni tudja ezt az állapotot.

Ha más jegyekben van a Vénusz, az azt jelenti, hogy különösebben nincs oda ezért az állapotért, de nem is érzi kifejezetten rosszul magát, közömbösen éli meg ezt a helyzetet.

HOLD


A másik női jelölő a megállapodott Hold. Ha a Rákban vagy a Bikában van, akkor egy nő abszolút élvezi a feleség és családanya szerepet. Férfi esetében pedig az ilyen típusú hölgyek az ideáljai, feleséget keres elsősorban és nem kalandokat.


Amennyiben viszont a Skorpióban vagy a Bakban van a Hold, hölgy esetében, bár lehet családos, lehet feleség, lehetnek gyerekei, de igazából a szíve mélyén nem erre, vagy nem csak erre vágyik. Illetve sokszor nem is látszik rajta az anyuka vagy feleség szerep. Ha a Hold egy férfi képletében áll, akkor nem feleségre és családanyára vágyik, bármit mondjon is, sokkal jobban közelít az ideáljához a lazább, kötetlenebb kapcsolatra vágyó hölgy, még gyerek nélkül is.


A Holdnál is van pár speciális helyzet, amit érdemes megvizsgálni. Ehhez tudni kell, hogy éjszakai vagy nappali születésű-e a szülött. Ha éjjel született, a Szűz vagy a Bak jegyében is jól érezheti magát a Hold. Nőként élvezi a családi életet, férfiként pedig jobban élvezi, ha felesége van, mint ha barátnője. A Bakban viszont ez csak ideig működik, később elveszti a vonzerejét ez az állapot.

Ha más jegyekben van a Hold, az azt jelenti, hogy közömbösen éli meg ezt a helyzetet.
Össze kell hasonlítani a képletben, vajon a Vénusz vagy a Hold áll-e jobban, mert ebből tudjuk eldönteni, hogy a szingli, független női szerep, vagy az elkötelezett családanya szerep áll-e közelebb a szülötthöz, avagy egyik sem bontakozik ki teljesen. Férfi esetében pedig meg kell nézni, hogy melyik női szerep közelít inkább az ideáljához.


(Persze ez egy általános elemzés, egyéni horoszkópban sok minden befolyásolhatja még a megéléseket!)

Rendelés: https://adastrakonyvtara.blogspot.com/p/konyveim.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése