Szaturnusz retrográd a Halakban

 

Szaturnusz az idő ura, ha "visszafordul az idő", újra át kell vennünk néhány leckét, amihez komoly belső munkára, önvizsgálatra, fegyelemre van szükség. Érdemes a saját felelősségünket megvizsgálnunk egy-egy helyzetben és úgy általában is, végiggondolni céljainkat, hogy valóban jó úton járunk-e, biztos azt tesszük-e, ami a dolgunk.

Júniusi telihold a Bakban

 

"Egy nehéz ciklus a végéhez közeledik."

A júniusi hold a tágulás jegyében telik, energiáját a nyár közepe és a nyári napforduló, az év leghosszabb napja adja. Mézes hold  Rózsaszín hold, a Nap holdja és Eperhold néven is ismert. 

A júniusi teliholdkor kapcsolódj a tűzhöz. Ennek a holdnak az üzenete maga az élet és a jelenlét, mint a tűz, amely éget, gyógyít és energiává alakítja át az anyagot. Gondolkodj el azon, hol van életed szent tüze. Mi az a szenvedély,ami táplál, és mit tehetsz, hogy ezt a lángot örökre életben tartsd? Gyújts aprócska tüzet egy nagyobb edényben vagy más tűzálló tálban, megidézve a nyári napfordulóra, Szent Iván ünnepére gyújtott tüzeket.

Litha ünnepe - az év leghosszabb napja

  

Az év leghosszabb napján a természet diadalát ünnepeljük , amelyet a zöld ember vagy a tölgykirály testesít meg. A meleg napsugarak átszűrődnek a zöld faleveleken. Az év legfényesebb napja ez, egyben a hanyatlás kezdete is.

Szent Iván-nap, Szent Iván-éj, Keresztelõ Szent János napja, "virágos" Szent János napja, nyári napforduló.

A Rák üdvözlése

"Otthon - fókuszálj az otthonodra és a szeretteidre"


A Rák jegy a legjobb formájában a tökéletes anyai energiát hordozza. Megtart, átölel, meghallgat, táplál. Megnyugtat, és enyhíti a fájdalmat. Az erős Rák-energiával rendelkező emberek figyelnek és befogadnak. Egy szót sem kell mondaniuk, a másik mégis úgy érzi, hogy bőséges érzelmi táplálékban részesült. A Rák havában mindannyian megmerítkezhetünk ebben az energiában, amely egyáltalán nem passzív – inkább potens, tele lehetőségekkel, kreatív és építő. 

Mekúr a Rákba lép

 

A  merkúri hideg-száraz hatás minőségek a hideg-nedves minőségekkel találkoznak a vízes jegyekben. Ebből a hideg, azaz a befelé fordulás ami közös, de amíg a száraz minőség a strukturáltságra hajlamosít, addig a nedves a képlékenységre. 

A vizes Merkúrú emberek tehát sosem úgy gondolkodnak mint az átlag, érzékeléseiket szubjektív szűrőjükön, azaz az érzelmeiken engedik  át minden alkalommal.

Vénusz a Rákba lép


 Vénuszt köszönthetjük a Rák jegyében. Mostantól különösen fontossá válhat a szeretteinkhez, hozzátartozóinkhoz, családtagjainkhioz fűződő érzelmi viszonyunk. Igyekezzünk tisztázni esetleges félreértéseinket az érintettekkel.

A Rák egy vizes jegy, a víz az érzelmek szimbóluma, a Vénusz meg az érzelmek bolygója. A Rák Vénusz nagyon érzelmes, érzékeny, olykor túlzottan is. Romantikus, álmodozó. Könnyen lehet túl érzékeny, sértődékeny.

Budapesti főpolgármester választás (kérdőasztrológia)

A Gyakorló csoportomban már beraktam ezt a kérdőasztrológiai képletet, s mint látjátok nem most született, hanem még május 18-án.
Megkérdeztem, vajon ki fogja nyerni a budapesti polgármester választást? Sorrendben : Karácsony, Vitézy vagy Szentkirályi? Én egyiknek se drukkoltam, szóval 10.háznak vettem a most regnáló Karácsonyt és ellenzéknek/ellenfélnek a 4., illetve 5.h-asnak a másik kettőt.

Mars a Bikába lép

Megfontoltabbak lehetünk, lassabban, alaposabban gondolkodunk, cselekszünk, kommunikálunk, nem olyan tüzesen, hevesen, olykor meggondolatlanul, mint a Kos Merkúr idején. A Bika Merkúr lassabban tanul, de nehezebben is felejti el a megtanultakat, mint pl. a Kos Merkúr.

Ikrek újhold - 2024. június 6.

UJHOLDKOR növeljük fogékonyságunkat a szerelemre . Tedd fel magadnak a kérdést, mire van szükséged ahhoz, hogy szeretve érezd magad, és milyen tulaidonságokkal rendelkezzen a számodra ideális partner. Ezután próbáld kifejleszteni magadban ezeket a személyiségjegyeket. 

KINAI ASZTRÓ - Yang Fém Ló hava

 

Június a Yang Föld Ló hónapja lesz. (jún.5.- júl.6.) 

A kínaiak szerint ez a hónap a Ló hónapja, a nyár második hónapja, egy tüzes hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Kecske, Kutya és Tigris évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Patkány szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.

Merkúr az Ikrekbe lép

 

A Merkúr belépett az Ikrekbe. Itt uralkodik a Merkúr, a merkúri analógiák itt igazán ki tudnak teljesedni.

A nyugodtabb, lassabb Bika Merkúr után most mozgékonyabbak, aktívabbak lehetünk. Gondolkodásunk, felfogóképességünk is gyorsabbá válik. Beszédesebb, mozgékonyabbak leszünk. Többet fecseghetünk, esetleg pletykálhatunk, utazgathatunk. Felületesek, kevésbé alaposak, kevésbé megfontoltak lehetünk.

Június köszöntése




A tavaszt követően, amely a vibráló élet rezdüléseivel és a növekedésre való összpontosítással telt, a nyár érkezése lehetővé teszi, hogy végre megpihenjünk, figyeljünk, és tudatosítsuk magunkban mindazt, amink van, és teljes mértékben élvezzük azt. Itt az ideje,hogy a tavaszi, "mi lenne ha" állapotából a nyár „itt és most" állapotába lépjünk.