Tavaszi kvartál 1.

 A kvartál horoszkópban, amit a tavaszi napéjegyenlőségre, azaz a Nap Kosba lépésének pillanatára állítunk fel, a következő látható: az Ascendens  szilárd jegybe esik (Skorpió) tehát a mundán előrejelzés egész évre fog szólni. (Ha változó jegybe került volna, akkor félévre, ha kardinális jegybe, akkor egy negyedévre adna előrejelzést). 

A középkori asztrológia előadása nyomán több ciklusba illik bele 2023. Egyrészt a természeti hatások vizsgálatánál van egy nagy ciklus (Jupiter- Szaturnusz ideális együttállása) amely 1603-ban indult, ekkor léptek Tűz jegybe (a Tűz jeggyel kezdődik az elemi ciklus). Aztán van egy közepes együttállás amikor ezen belül elemet váltott, az 2000-ben volt (Levegő elembe került az együttállás fiktív pontja), és a kis együttállás  pedig 2020-ban volt, vagyis akkor álltak együtt utoljára. 





Ebben a képletben a végpont (intiha) a 10.házba esik, azaz 2023-at a 10.ház fogja jelölni. Ura a Mars a Kosban, ugyan kártevő, de uralomban van, van elég önuralma, hogy nagyobb kárt ne okozzon, a jobbik arcát mutatja. A házban ott áll még a Felszálló Holdcsomópont, ez is biztató, pozitív jel. a házban áll még a Jupiter, amely jótevő és bár retrográd, de van egy terminusa. Plusz ott van ugyan a Szaturnusz mint kártevő szintén, de az is retrográd és peregrin. Nem nagyon tudja kifejteni a hatását. 

A következő ciklus 2000-ben kezdődik, ennek képlete:






Ebben a képletben a 11.ház fogja jelölni 2023-at. az ura egy jótevő Jupiter, ez már jó, még ha nem is áll fényesen a Bikában (peregrin). A házban benne áll egy egzaltált Nap a Kosban, amely szintén pozitív energiákat közvetít. Szóval itt sem látszik nagyobb probléma az évben. 

A következő legkisebb ciklus 2020-ban indult






Itt a 3.h. fogja jelölni  2023-at. A 3.ház a Bika jegyében kezdődik, benne áll az ura az uralmi Vénusz. Ez aztán semmiféle problémát nem jelez. Pláne hogy még a másik jótevővel, a Jupiterrel is trigonban áll.

Ez volt az ún. világi vizsgálat vagyis amikor azt vizsgáljuk, várható-e valamiféle természeti csapás ebben az évben?


****

A másik megközelítés a történeti, amikor is inkább az emberi dolgokra figyelünk. Itt az államalapítás 1000-es tavaszi napéjegyenlőségre felállított képlete lesz a kiinduló képlet. 

Ebből számítva lesz egy nagy fardar ciklusunk 2014-2026 , amely a KOS jegyét emeli ki, lesz egy közepes fardarunk (1975-2050) amely a MERKÚRT emeli ki és lesz egy kis fardarunk (2016-2026) amely a NAPOT emeli ki jelölőnek. 

Ebben a képletben 2023-at elforgatva a házakat, a 4.házra jön ki 2023. Ez a ház itt a Kosba esik, vagyis kétszeresen kiemeli a Kos jelentőségét 2023-ban, benne áll a Felszálló Holdcsomópont amely pozitív fordulatokat ígér. 





Ez az év kiemelten hozza a nagyobb időszakok jellegzetességeit. Tehát összességében milyen jelölőkre kell figyelnünk 2023 értékelésében?

A Kosra, a Merkúrra, a Napra és a Marsra mint évjelölő urakra.




1975-2050 közt a ciklus ura a Merkúr, amely az 1000-es a képletben romlik a Halakban, és nincs fényszöge, azaz ferális, vagyis a régiek szerint el tud vadulni, kiszámíthatatlan, nem csapatjátékos.. Ez bizony már 1975 óta jellemző az országra. 

Ez a Merkúr az éves kvartál képletben a Halakból átkerült a Kosba, legalább már nem romlik, csak peregrin. Viszont együttállásba került a Nappal, ami égetetté teszi. Ez utóbbi elvakultságot, rossz döntéseket jelezhet. 


2014-2026 közti időszakot a Kos jegye uralja. Ez az  1000-es képletben kiemelt szerephez jut, mivel  az elforgatott házak értelmében  2023-at a 4. ház jelöli ami a Kosba került. A Kos jegyura a Mars. Ez a Mars az 1000-es képletben a 8.h.csúcsára került a Rákba. A 8.h. a külföld pénze, tehát itt lehet mozgolódás ez évben, vagy legalábbis kiemelt szerephez jut. És mivel a Marsnak a Rákban van egy éjjeli triplicitása majd utána esése, ezért lehet azt mondani, hogy az év első fele kedvezőbb lesz a külföldi pénzügyletek szempontjából mint a vége (2024 március!). Ráadásul ez a Mars oppozícióban áll a Jupiterrel ami egy jótevő és a másik jótevővel a Vénusszal szextilben. Itt azért már reménykedhetünk némi alamizsnában 

A 2023-as kvartálban ez a Kos az 5-6. házat uralja ami mundán értelemben a gyerekszületések, iskolák (5.h). és a munkaügy, egészségügy (6.h.). Az 5.házban a Merkúr és a Jupiter áll mint további jelölők, a 6.házban pedig a Vénusz. Ez eddig nem rossz ezekre a területekre nézve hiszen két jótevő és egy semleges bolygó jelöli őket. Viszont itt a Merkúr kiemelt szerepet kap, hiszen láttuk, hogy a közepes fardar ura is, azaz 1975-től uralja a ciklust. megint azt láthatjuk, hogy ez a Merkúr peregrin, már nem romlik (tovább), de együttállásban a Nappal kombuszta lesz, azaz elvakult, pánikolós, rossz döntéseket hozó. És ez bizony nagyon érintheti a gyerekkérdést, illetve  a tanügyet ez évben. Viszont a Jupiter a maga éjjeli triplicitásával egy javuló jótevő, sokat segíthet ezen  területen, nem engedi a legnagyobb hülyeségeket megvalósulni tán. Igaz, ez a Jupiter ferális, azaz elvadult, nem csapatjátékos, szóval kiszámíthatatlan lesz a hatása, így a jósága sem tudni hol és hogyan érvényesül.

A 6.házban pedig szerencsére egy uralmi jótevő Vénuszt találhatunk és a Felszálló Holdcsomópontot, azaz a munkaügy és egészségügy területe alapvetően jól fog alakulni. 

E két ház ura a Mars, ami össze is kapcsolja őket. Ez pl. utalhat olyan megbetegedésekre ami elsősorban a gyerekeket érinti, ill. a tanárok munkaügyi kérdései tovább gyűrűzhetnek,  vagy akár a szülészetek átalakítása és bezárása amivel gond lehet. Mivel a Mars az Ikrekben peregrin, ezért lehet azt mondani, hogy nem igazán fényesen fognak működni ezek a területek.

A harmadik fardar pedig  2016-2026-ig tart, és a Nap uralja. A Nap ezen képletben a Kosban áll egzaltációban a 4.ház végén, de már az 5.h.csúcsnál. Ez mondjuk ez jó hatású Nap, van elég ereje megvalósítani dolgokat, egzaltáltan és sarokházban, ez az 1000-es képletben az IC-én állva opponálta az MC-t ezzel hatalmi válságra utalt, de mivel 2026-ig uralja a ciklust, ezért a eddigi hatalom addig biztosan kitart.

A 2023-as képletben ez a Nap a 9.ház társuraként égeti a Merkúrt az 5.házban. Sok fiatalt megszédithet a külföldi lehetőségek tárháza vagy épp a továbbtanulás, mint a külföldi kapcsolatok, felsőoktatás, de lehetnek ezek politikai vagy vallási ideológiák is (9.h.).





Nézzük az általános áttekintést, pl. várható -e természeti csapás?

Akkor lenne ha a Szaturnusz vagy Mars mint kártevők romlásban lennének, sarokházasak lennének és nehéz aspektussal kapcsolódnának a Holdhoz mint néphez, 

A Szaturnusznak van egy arculata és hanyatlóházas, ő semmiképp sem okoz bajt. A Mars peregrin, viszont ő sem sarokházas (hanem követő). A Holdnak egyikkel sincs fényszöge. Ascendensre sem vetnek fényszöget, és az Asc ura a Mars maga amely egy trigonnal kapcsolódik a Szaturnuszhoz. Ezen jelek nem utalnak különösebb csapásokra, bár maga az év úr mint Mars nem áll a legjobban.

Milyen lesz az időjárás?

A Mars a Szaturnusz uralma alatt = szárazság,  Mars saját uralma alatt akkor özönvíz, áradás várható, ha egyik sem, akkor átlagos lesz a csapadék mennyisége. 

Itt a Mars az Ikrekben áll, sem a saját sem a Szaturnusz uralma alatt nincs, úgyhogy átlagos csapadékmennyiségre számíthatunk. 


Járványveszély lesz-e?

Asc-t, Asc urát vagy Holdat nehéz fényszöggel sújtja-e a Mars vagy a Szaturnusz?

Mars és Szaturnusz gyenge vagy hanyatlóházas. Itt a Szaturnusznak csak arculata van, és hanyatlóházas ez jó jel, és nem érinti az Asc-t sem a Holdat, az Asc urát pedig trigonálja. Ráadásul ez a Szaturnusz a 2022-es második féléves képletben uralomban volt sarokház csúcsán, ehhez képest az arculati, hanyatlóházas helyzet mintha nem is létezne. 

A Mars peregrin, de követőházas és nem érinti sem az Asc-t sem a Holdat. Viszont mivel saját maga az évúr, ezért bizonyos fokig jelez.

A 2022-es második féléves képletben szinte ugyanígy állt a Mars Ikrekben, követő házban, szóval ez kb. hasonló szintet hoz.

Meg kell még nézni az 1.h. és a 6/8.h.viszonyát is. Sajnos a 1-6. ura ugyanaz a Mars, bár nem támadja az Asc-t és a Holdat.  Ez itt jelzi, hogy azért a megbetegedések jelen lesznek továbbra is. Kb annyira mint a 2022 másik félévében, azaz párszázan hetente megbetegednek. A 8.h.ura a Merkúrnak a Holddal nincs kapcsolata az Asc-sel, ezért a halálozások száma tovább csökken szerencsére. 

Termékeny lesz -e az év?






Ez a tavaszi kvartált megelőző ún. szizigum képletből állapíthatjuk meg amely a megelőző telihold vagy újhold képlet attól függően melyik volt előbb. Itt egy telihold volt megelőzően.

Ebben is megnézhetjük lesz-e járványveszély? 

Marsnak az Asc-sel nincs kapcsolata, de a Holddal van egy kvadrátja,és az Asc urával is. A Szaturnusznak viszont egyikkel sincs kapcsolata. Vagyis a járványveszély fennmarad de valószínüleg súlyosabb más nem lesz.

6.h.urának a Szaturnusznak nincs kapcsolata az Asc-sel sem a Holddal, A 8.h. urának a Jupiternek sincs egyikkel sincs kapcsolata (halálozások csökkennek). 

Van-e kapcsolata az Asc vagy Holdnak jótevővel?

Sajnos egyikkel sincs kapcsolat bár az Asc ura az egyik jótevő a Jupiter uralma alatt áll, de jegy szerint sem látnak rá egymásra. Viszont mindkét jótevő jegy szerint "rálát" az Asc-re (Tűz jegyek). Ez bizony nem ígér nagy termékenységet, de azért valami lesz "csák nem áz igázi" :D

Nézzük az árakat!

Miután a 2022 második féléves képletben egy sarokházas uralmi Szaturnuszt láthattunk amely opponálta az Asc-et és hatalmas inflációt és áremelkedést jelzett, ehhez képest a hanyatlóházas arculati Szaturnusz nagy visszaesést kell jelölnie.


Háború, béke és felemelkedés




Ezeknek az ún. arab pontoknak vagy részesülési pontoknak a helyzete: a  Háború pontja a  Nyilas 21 fok (kerekítve), az Emelkedésé Kos 28 fok, a Béke pontja Bak 11 fok. Ezekre a fokokra nem igazán esik bolygók fényszöge, vagyis a helyzet nagyrészt változatlan marad. 

A Háború pontjának diszpozítora a Jupiter, s jegy szerint rálát a pontra, ez igen kedvező a konfliktusok csitulni fognak.

A Béke pontjának diszpozítora a Szaturnusz ami ugyan kártevő de szintén jegy szerint rálát a pontra így felügyelni tudja, nagyobb rendbontás nem lesz.

Az Emelkedés pontjának diszpozítora a Mars viszont  egy szextillel kapcsolódik a ponthoz, ez tökéletes, némi felemelkedés várható mindenképp.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése