Szaturnusz a Halakba lépett

 Szaturnusz a Halakban: Legnagyobb gondja a valósággal való szembenézés. Hajlamos elveszni belső álomvilágában, a valóság és az álmok gyakran összemosódnak. Életcélja, hogy intuícióit, spirituális energiáit mások szolgálatába állítva segítsen, gyógyítson, rátaláljon az önzetlenség, az odaadó szeretet erejére. Karmikus vétkei: menekülés, mások becsapása, visszaélés spirituális tudásával.


A Szaturnusz eddig vagy 5 évig a Bakban és a Vízöntőben haladt. Ezekben a jegyekben uralmi méltósága volt, ami a legerősebb, az az uralmi helyzet, tehát ha egy bolygó uralkodik egy jegyben. Ez óriási méltóságnövekedést ad, ő volt a király. Kiegyensúlyozottság, övé a hatalom, tökéletesen jól érzi magát és az e jegyben álló többi planétának is ő a főnöke, aki egy jó és erős főnök ilyen szempontból. Kártevő bolygó lévén a jobbik arcát mutatta.

A Halak első 1 fokán még van egy icipici méltósága a Szaturnusznak, egy ún. arculata, ez kb. annyi, mintha egy széke lenne az embernek, tehát nem hajléktalan még, de már nem is egy háznak az ura, vagy vendége, vagy netán megbecsült családtagja.

Utána pedig a Halakban végképp peregrinné lesz. És akkor nincs méltósága egy bolygónak. Az amikor azt mondanánk, hogy hajléktalan. Régen azt mondták, csavargó. Ez önmagában már nem jó a régiek szerint. Tehát negatívba hajlik és nagyon fontos, hogy ki és mi az ura és hogy áll, mert ha mondjuk jótevő az ura és még ráadásul méltóságban is áll, ezt azt jelenti, hogy ura után javul, így mondjuk. Ezt úgy lehet elképzelni, mintha egy csavargó bement régen mondjuk egy tartományba és akkor ott a helyi földesúr az jó szívvel fogadta, netán még munkát is adott neki, vagy fedelet a feje fölé, vagy étket a kezébe, míg vagy teljesen más, ha elfogatja a katonáival és börtönbe veti.



A Szaturnusz a türelem, kitartás, kötelességtudat, felelősség, realitásérzék, alaposság, szerénység, önuralom és takarékosság jellegét mutatja. Ahol és ahogyan áll a képletben, ott rejlenek az illető életének próbatételei. Ezeken a területeken szükséges érettebbé válnia és lassabb, biztos előrehaladással megtanulni beosztani idejét és erőforrásait.

Szaturnuszt gyakran nevezik Égi Tanítónak vagy az Idő Urának is, mindezt azért, mert ez a bolygó jelöli a horoszkópban a megpróbáltatásokat, a gátló hatásokat, a katasztrófákat és a nagy, sorsszerű fordulatokat is. Olyan sorsfeladatokat jelez előre, amelyeket mindenképp teljesítenünk kell, mert ezek nélkül nem léphetünk tovább a lelki fejlődésben. A bolygó huszonkilenc és fél év alatt tesz meg egy látszólagos kört az ekliptikán. A tranzitképletekben (amelyekben a születéskori és a jelen idejű bolygóállásokat vetik össze az asztrológusok – a szerző) nagyjából hét és fél évente kerül fontos fényszögbe „önmagával”. Képletesen fogalmazva: a Szaturnusz hétévente szólít fel bennünket felelni az élet iskolájában, a kérdés csak az, hogy megtanultuk-e a tananyagot. Aki nem készült rendesen, annak bizony hét évig igencsak nehéz lesz a sorsa, ezért éri meg figyelni, és jól vizsgázni!

A Szaturnusz jegyváltása mindig jelentős esemény az asztrológiában. Két és fél évente biztosan a  figyelem középpontjába kerül, és az irányváltásai is fontosak. Ezért is beszélünk most róla.

A Szaturnusz közel 3 év után elhagyja a Vízöntő jegyét, és belép a Halak jegyébe. Ebben a jegyben is eltölt majd több mint két évet. Amikor a Szaturnusz belép saját jegyünkbe, biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak az önképünk és az önbecsülésünk megy át óriási változáson, hanem bizonyos életterületünk is átalakul. Az elkövetkezendő két és fél év elsősorban a Halak és Szüzek számára lesz metamorfózis, de az Ikrekre és Nyilasokra is erős hatással lesz, illetve akiknek a Holdjuk és/vagy Ascendensük áll valamelyik jegyben, illetve akiknek Szaturnusz visszatérésük lesz.

A Halak a víz elemhez tartózik, a zodiákus 12. jegye, ezért elsősorban az érzelmekkel, lelki átalakulásokkal van összefüggésben. Itt nem az események válnak jelentőssé, hanem a mód, ahogyan kezeljük őket. Befelé fordulás, elkülönülés, elszigeteltség is jellemző lehet, ebben az időszakban, és a pszichoszomatikus jellegű betegségek. Az érdeklődés, tanulmányok a lelki folyamatok, pszichoterápiák, pszichológia iránt sokkal erőteljesebbek ebben az időben, és valóban, a dolgok mélyére ásásával nagyobb önismeretre tehetünk szert.


Milyen főbb hatásokra számíthatunk?

-          komoly döntések meghozatalára szánjuk el magunkat

-          cselekedeteink rejtett mozgatórugóiba betekintést nyerhetünk

-          felszínre hozzák a kudarctól, elutasítottságtól való félelmeket

-          kiszabadíthatjuk magunkat függő kapcsolatainkból

-          a szex és intimitás mélyebb szinten való megélése

-           a könnyű, fizikai kielégülésre, aktusokra nem kedvező időszak, szexuális zavarokat okozhat

-          saját démonunkkal való szembesülés, félelmek, sebezhetőség

-          patthelyzetek, az ellentétes erők találkozása

-          minden lelassul körülöttünk, ezért türelmetlenebbé, frusztrálttá válhatunk


Néhány további jótanács a Halak Szaturnusz idejére:

-   a problémákért ne másokat tegyünk felelőssé-   értsük meg mások rejtett motivációit

-    hallgassunk az ösztöneinkre

-    ne az elismerésért cselekedjünk, hanem önmagunkért

-    ne veszítsük el a humorérzékünket

-  ne akarjunk mások lenni, mint akik, és akkor kevesebb lesz a stressz.


Ha a szaturnikus időszakot egy uránikus, pörgős, intenzív időszak előzte meg (Vízöntő), ahol könnyen hoztunk döntéseket, mertünk kockáztatni, kipróbálni új dolgokat, elköteleződés nélkül, a korábbi tetteink következményeiért a felelősséget most kell vállalnunk. Ha korábban egy erősebb neptunuszi (Halak) időszakban voltunk benne, különösen erős kiábrándulást hozhat a Szaturnusz, és egy  jupiteri (Nyilas) időszak után is hasonlóan nehéznek érezhetjük a Szaturnusz korlátozó, ámbár realisztikus hatásait.


A szaturnuszi időszakokat általában nehéznek vagy nyomasztónak élik meg az emberek, attól függően, ki mennyire ragaszkodik eddig megszokott életéhez, mennyire áll ellen a változásnak. Az időszak végére azonban belső énünk, értékeink igazi kincseihez juthatunk hozzá, amit senki el nem vehet tőlünk. És végül úgy is rájövünk, hogy semmi sem volt ok nélkül. De idáig el kell jutni!


Érdemes megnézni egyénileg is, mik történtek veled 28/30 éve (ha már éltél, nekem pl.akkor halt meg az édesanyám, dolgoztam, emellett főiskolára jártam, és egy másik városba ingáztam emiatt), illetve azt is, milyen házadon halad át a Szaturnusz most? Mert azon a területen számíthatsz a hatásaira. És ezeken az életterületen  figyelj arra, hogy mindennap, szisztematikusan tegyél meg olyan dolgokat, amiket kicsit nehéznek érzel, amelyek feladatok számodra, mert ez végső soron a Szaturnusz üzenete: dolgozz magadon és a környezeteden, kis lépésekben, amelyek aztán nagy változásokhoz vezetnek majd! 😉


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése