Merkúr a Bikába lépett (jún.12-ig)

Megfontoltabbak lehetünk, lassabban, alaposabban gondolkodunk, cselekszünk, kommunikálunk, nem olyan tüzesen, hevesen, olykor meggondolatlanul, mint a Kos Merkúr idején. A Bika Merkúr lassabban tanul, de nehezebben is felejti el a megtanultakat, mint pl. a Kos Merkúr. 

A következő hetekben gondolkodásunk is megfontoltabbá válhat, a ma Bikába lépő Merkúr hatására. Hajlamosabbak lehetünk döntéseinket jobban átgondolni és kevésbé elsietni őket.


Ragadjuk meg a lehetőséget és praktikus gondolkodásunkat előtérbe helyezve tervezzük meg a következő egy hónap gyakorlati teendőit. Tenni nem lesz kedvünk semmit, ezért maradjunk az elméletnél: lakásfelújítás, rendrakás, kertrendezés, idő-, energia- és egyéb takarékossági intézkedések, adakozás. A stratégia álljon készen, mert jún.12-től kezdődik a kivitelezési fázis.


BIKA MERKÚR a radix képletben


A Bikában is ún. peregrin a Merkúr, azaz önmagában nincs méltósága (kivéve a 8-14° között levőket, azoknak van egy kicsi), ilyenkor mindig az urát kell majd nézni, hogy az hogy áll. Mivel a Bikában uralkodik a Vénusz, és az jóindulatú bolygó is, ezért ha jól áll, sokat segíthet a Bika kissé lassúbb, ámde alaposabb gondolkodásán, beszédén . A Bika szilárd jegy, ezért mondják lassúnak, pedig csak alaposan "megrág" mindent, minden információt. Lassabban dolgoz fel, hagyni kell, hogy "megeméssze" a dolgokat. Ebben sokat segíthetünk neki, ha tapinthatóvá, láthatóvá, átélhetővé tesszük számára a tananyagot, mivel föld jegy, ezért szereti a kézzelfogható dolgokat.


Gyenge az absztrakciós képessége, nagyon elvont, ilyen-olyan képletek, amiket fejben kéne kiszámolni, nem az ő világa. De ha az állatokról tanulnak, vigyük el egy állatkertbe, ha történelemről, menjünk vele múzeumba vagy nézzünk történelmi filmet, ha a fizikáról/kémiáról, csináljunk kísérleteket, ha más nincs rajzoljuk le számára vagy játsszuk el együtt a megtanulandó anyagot.

Vénuszi hatás: a szép szavak csokorba fűzése nagyon megy neki, szereti ha megszeretgetik azért amiért jól tanul, a szidás, megszégyenítés nem igazán működik nála.
L. George Clooney (színész), John Fitzgerald Kennedy (politikus), Sigmund Freud (pszichoanalitikus)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése