Ascendensek értelmezése 3. - George Clooney

Nézzük a következő példánkat, méghozzá George Clooney-t. 

Ő egy Halak Ascendensű ember, aki – legalább megint egy másik elem – a vizes elemet képviseli az Ascendensével.

A Víz elem miből épül fel? Az bizony a hideg és nedves ősminőségekből. vizsgáljuk meg akkor most ezeket is. A hideg azt beszéltük, hogy az összehúzódás, mindenképpen egy befelé fordulásra ösztönöz, a nedves az pedig a képlékenység, a mindenhova eljutás képessége. ilyen szempontból egy kicsit összecseng a labilis jellegével a Halak jegyének.




Nagyon érdekes, ez már a harmadik színészünk, akinek szintén változó, vagy labilis jegy az Ascendense. Mint mondtam, hogy azért itt a rugalmasság, a változni tudás, másrészt a szerepből szerepbe bújás, ezek nagyon fontos dolgok. De azt is jelzi, hogy azért annyira nem is kiforrott egyéniségnek tűnnek ők kívülről, pont ezért különben, ahogy mondtam is elég nehéz lenne mindig más bőrébe bújni egy-egy szerep kedvéért. Clooney is egy rugalmasabb ember, mindenképpen érzelmesebb, de mint tudjuk, a Víz elem nem feltétlenül mutatja ki az érzelmeit. Nem biztos, hogy látjuk rajta, de azért mindenképpen egy érzelmesebb és szubjektívabb beállítottságú ember kifelé, ugyanúgy, mint Brad Pitt a maga tüzével, csak ő kicsit másképp szubjektív. Mindent a maga szűrőjén keresztül néz, a Tűz elem a lelkesedésén, a Víz elem az érzelmein keresztül.



Nézzük meg, hogy hol van a születés uralkodója, a Jupiter? Az a Vízöntőben van, na, itt most nem egyezik a kettő, mint az eddigieknél, ez egy kicsit érdekessé teszi a személyiségét. ez egy Levegős jegy. A Levegős jegy milyen ősminőségekből épül fel? A meleg és a nedves minőségekből. Nézzük meg, hogy mi a köze az Ascendenséhez, a Víz jegy alkotói a hideg és a nedves, mi a közös közöttük? A nedves az, itt van az a fajta rugalmasság, ami mindenhova eljut, ez a nedves ősminőség. Az kapcsolja össze ezt a két elemet, megerősödik ez a fajta rugalmasabb hozzáállás.






Viszont, amíg a Víz elemű Halak az hideg, egyrészt az összehúzódásra ösztönöz, befelé fordulásra és érzelmekre, szubjektivitásra, addig a Levegős jegyű Vízöntő az a meleg ősminőséget képviseli, a kifelé fordulást, kiáradást, egy sokkal objektívabb szemléletmódot. Van benne némi társasági igény, mások felé fordulási igény is, ha nem is olyan nagy mértékben. Vagyis benne ez a kettő keveredik. Persze itt lehet súlyozni olyan szempontból, mivel látjuk, hogy ez a Jupiter, ebbe a Vízöntőbe bizony a 12. házba kerül és azért a 12. ház nem az ő murijairól híres – bár az önsorsrontáshoz köze lehet –, de nem az a fajta bulizós, „mindenki a barátom” típust adja. Biztos, hogy egy elvonultabb alkatot, amely azt mondanánk talán, hogy a maga kis szűk körén, vagy "titokban" azért megvannak a maga ismerősei, társaságai a Levegő jeggyel, amihez szívesen csatlakozik, de ez nem egy világraszóló buli és nem mindenkivel és nem minden pillanatban képes kapcsolódni.






És bizony azért mondtam, hogy 12. házas azért itt többek között benne van, amiket felsoroltunk: az önsorsrontás, vagy a szenvedélybetegség jelölése is. Nem tudni, hogy elvonult magányában ott titokban miket csinál, vagy miket nem. Számára az elvonulás a 12. házzal az mindenképpen nagyon fontos dolog. Erről majd szó lesz még, hogy nem véletlen, hogy Olaszországban vett egy villát, ott él már nem tudom hány éve és nem Hollywoodban és nem Los Angelesben, nem a film fővárosának közepén.


Illetve még egy képleten, George Clooney képletén, aki Bika férfi, Halak Ascendenssel. Halak 13. fokán van az Ascendense és most ezen gyorsan végig menve, amit itt az eddigiekben elemeztünk: ő neki a természetes születési uralkodója a Jupiter, az a Vízöntőben van, méghozzá kerekítve a 7. fokon. És ha azt végig nézzük, akkor bizony se uralmi, se egzaltációs, se triplicitás, se terminus, se arculat szerinti méltósága nincs annak a Jupiternek, ez egy peregrin Jupiter.


Keressünk helyette valami mást akkor. Mit tudunk neki keresni? Az Ascendens fokán, a Halak 13°-án uralomban van a Jupiter, de ezt néztük, hogy az peregrin.

Egzaltációban van a Vénusz, de ha megnézzük Clooney Vénuszát, azt láthatjuk, hogy sajnos ez a Vénusz exil, csak romlásban van a Kosban. az nem segít nekünk.

Az Ascendens fokán triplicitás szerinti uralma van a Marsnak. Nézzük meg azt a Marsot. Az a Mars az Oroszlán elején van és semmilyen méltósága nincs, szintén peregrin.

És ezután már csak megint a Jupiter terminusa és arculata van azon a fokon az Ascendensnek. úgyhogy Clooney az a példa, akinek szintén peregrin a születési uralkodója, neki már nincs is méltósága, mint Melanie Griffith-nek, de helyettesítője sincs az ő bolygójának. A természetes születési uralkodójának, azaz őt nem tudjuk tényleges születési uralkodóval helyettesíteni. Úgyhogy marad a Jupiter által képviselt a viselkedési módoknál. 

12. házas Jupiter, nem véletlen, hogy jól elbújt ott Olaszországban annál a híres tónál és nem igazán forog ilyen szinten, ahogy szoktak a hollywoodi sztárvilágban. Kicsit remeteként élt mindez idáig, hogy megnősült. Aztán, hogy ez mennyire lesz sikeres, az más kérdés. De valószínűleg az ő viselkedésmódja nem igazán segíti előre az ő életét. Persze ettől függetlenül még irigyelhetjük, mert nem tűnik olyan rossznak tőlünk, de azért azt tudjuk, hogy legalábbis a magán élete az nem felhőtlen, nem igazán találta meg a társát mindez idáig és nem tudjuk, hogy ezzel a hölggyel most meddig fogja húzni.


Van ilyen is, ebbe bele kell nyugodni. Ez az, amit a régiek úgy mondtak, hogy mit akar a világ tőled? Nem csak az a lényeg, hogy én mit akarok a világtól, hanem berendezkedjek arra, amit a világ tőlem akar, és azért ha megnézzük, Clooney-nak is pont a Napja is, meg az Ascendense eléggé determinált jegyekben van. Elég sok mindene van determinált jegyekben, egy-két bolygója van szabad akaratosban, bizonyos dolgokat tud csak befolyásolni, bizonyos dolgokat meg el kell fogadni, hogy úgy van, ahogy van.


További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése