Ascendensek értelmezése 2. - Brad Pitt


Következő, akit már vettünk, Brad Pitt. Neki nézzük, hogy mi az Ascendense, honnan indulunk?
Ő egy Nyilas Ascendensű ember. Ez mit jelent?


A Nyilas ősminőségben egy meleg, száraz jegy, itt pont fordítva: a meleg az a kiáradást jelzi, ő az, akit nem introvertáltnak mondanánk, hanem extrovertáltnak, aki mások felé fordul vagy a világ felé. Viszont ez is száraz, mint a Föld, itt is megvan az a fajta strukturáltság, ami szerves részét képezi az ő egyéniségének. És ebből lesz a Nyilas jegye, a tüzes jegy, amiről szintén beszéltünk.



Van benne aktivitás, kezdeményező képesség, viszont ez is egy labilis jegy, itt is megvan az a fajta vacillálás, vagy hullámzó hozzáállás, inkább talán ez a legjobb szó, illetve változásra való képesség és hajlam, ami Keanu Reeves-nél is. Ami egyébként úgy látszik, egy színésznél azért nem olyan rossz, nekik azért elég sok mindenhez kell alkalmazkodniuk, az alkalmazkodó képesség talán ez a legjobb szó rá, mert elég sok mindenhez kell idomulnia azért egy színésznek, egy forgatás kapcsán, ez ugyanaz, mint egy zenésznek, aki nem a saját maga kis műtermében alkot a maga örömére, aztán vagy eladja, vagy nem a műveit, mint egy festő. Egy színésznek, ahogy bármely előadóművésznek is, nagyon sok mindenhez kell alkalmazkodni, a forgatások, a turnék, a fellépések során azért nem árt egy ilyen rugalmas hozzáállás.






Nézzük, hogy hol van az ő születési uralkodó bolygója:


A Nyilasnak az uralkodó bolygója a Jupiter és az bizony itt a Kosban található, amely ugyancsak, mint Keanunál, bár egy másik jegyben, de ráerősít az alapvető minőségekre. A Kos is egy meleg-száraz, Tűz jegy. Itt is a meleg a kifelé áradás és a száraz az a strukturáltság a kicsit – mondhatnánk azt is, hogy merevség, csak ezt általában pejoratívan értjük, inkább a strukturáltság a jó szó rá, a keretek ez ugyanúgy érvényes Brad Pittre. A születési uralkodó bolygójára is, illetve a Tűz jegyre is a Kos azt jelzi, hogy megvan az aktivitás, a kezdeményező képesség, az életöröm képessége, ha őt megismerjük, vagy látjuk, akkor inkább az erős Tűz elem tűnik fel nekünk.



És az egy dolog emellett, hogy például neki sokkal erősebb a Föld eleme belül, mint ahogy Keanunak is ott van a Víz elem mellette, de azt a Víz elem által képviselt érzelmeket például Keanu Reeves nem biztos, hogy valaha is látni fogjuk, hacsak nem ismerjük meg közelebbről, akkor így kívülről nem fogjuk látni. Mint ahogy Brad Pitten sem látjuk azt a fajta Földies, anyagias beállítottságot, ami amúgy benne van sokkal jobban, de a Tűz elem az, ami jellemzi őt kívülről. És hogy melyik házban van a születési uralkodó bolygója? Az bizony a 4. ház, a család nagyon fontos neki, ahonnan jött az a család, illetve az a család, amit ő megteremtett, illetve meg is akart teremteni, az apakép, aminek esetleg meg akar felelni, nem véletlen azért, hogy Angelina Jolie-val annyi gyereket és akkora nagy családot bevállaltak. Ez neki alapvető az életben, ez nagyon érdekes, hogy látjuk, hogy nem is egy hivatás az alapvető neki, hanem a családi élet.







A születési uralkodók erőssége


Brad Pittnek Nyilas Ascendense van és annak mi a születési uralkodója? A Jupiter.


És ez a Jupiter, ha megnézzük a méltóságtáblázatunkban, akkor ez sem méltóság nélkül való, habár nem olyan erős, mint Keanu Reeves-é, de ez egy triplicitás szerinti Jupiter a Kosban, mert éjjeli születésű Brad Pitt. Ami tulajdonképpen jó is, mert így van méltósága, még ha nem is olyan kiugró, ez azt jelenti, hogy azért ő is kapott elég erőt és kvalitást az élethez. Viszont miután triplicitás szerinti "csak" és nem uralom, vagy nem egzaltáció, ezért bizony sokkal könnyebb kijönni vele. Sokkal barátságosabb, nem csak magával törődik, nem fújja fel magát, hogy ő milyen zseni.

Bár ezt gondolnánk róla tulajdonképpen így ránézve, de hiába van ott az a Nap, meg hogy ő a király, ez nem számít annyit, főleg, hogy az a Nap ott, éjjeli születésű Nyilasban nincsen méltósága, bizony korántsem számít annyit, mint hogy neki egy triplicitás szerinti Jupitere van. Azért neki van tehetsége, van ereje elviselni a dolgokat. Ez egy sarokházas Jupiter, amely azt jelenti, hogy ennek a triplicitás szerinti méltóságnak, ha akarunk, akkor három pontot adunk neki, ha százalékban akarjuk kifejezni, akkor egy 60%-os képesség, amivel jött, azt bizony 100%-osan meg tudja élni, magyarán. Ki tudja teljesíteni, ami adatott neki.





Akkor nézzük meg, hogy van-e valami támadottsága ennek a Jupiternek, ami esetleg levesz az erejéből. Nem kombuszta, mint Keanu Reeves-nél, nincsen romlásban, nem retrográd. Egyvalamit látunk, egy Mars kvadrátot és akkor itt mondhatnánk, hogy huhú, itt van egy kártevő általi sújtottság. És nincsen! Mert ha visszagondoltok arra, amit tanultunk a sújtottságokról a bolygóknál: kártevő, Mars és Szaturnusz által csak akkor lesz sújtott a bolygó – tönkretett –, ha az a bolygó nem tudja fogadni. Azaz magyarán ez a Jupiter, ha nem állna a Marsnak semmilyen méltóságában, akkor bizony az a Mars tönkretenné őt. Akkor Brad Pitt nem itt tartana, ahol most tart. De szerencsére a Jupiter a Marsnak az uralma alatt áll a Kosban logikusan, sőt még egy arculatában is áll. Vagy két nagyobb méltóság, az uralom és egzaltáció közül egyikben, vagy a három kisebb méltóság közül kettőben legalább kell állnia, hogy úgymond "fogadni" tudja, azaz ki tudja védeni a Marsnak a káros hatását. De ő rögtön az uralma alatt áll, egyből védi. Ami azt jelenti, hogy icipicit gyengít rajta ez a Mars, de ez nem olyan számottevő, hogy ettől ő nagyon megrendülne.




Ilyenkor azért meg lehet nézni, hogy mi az a Mars, például a 12. ház (titkok, önsorsrontás) vagy az 5. ház. Mondhatjuk azt, hogy például a sok gyerek az nem biztos, hogy annyira segíti az ő önkiteljesedését vagy jólétét, de nem is teszi őt tönkre, ez még belefér úgymond abba a méltóságba, amit ő produkálni tud és abba a száz százalékos erőbe, amit szintén elő tud adni. Látjuk, hogy ő is egy kellemes példája a jól álló születésű uralkodónak.

További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése