{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - BLOGMAS -Téli filmek



Ez a bejegyzés ismételten a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} kezdeményezés keretein belül íródik, amiről bővebben a Pillecukor blogon olvashattok. E csodás blog szerzője, Szilvi ismét megszervezte a VKP BLOGMAS-t, ahol minden héten heti két alkalommal, szerdán, illetve vasárnap este posztolunk karácsonyi témákban a többi bloggerrel karöltve. 



HOLIDAY


Itt elsősorban az angliai szálra gondolok, Jude Law tündéri kislányaira és Iris több mint romantikus vidéki házikójára, ahol mindig lobog a tűz a kandallóban és mesés vintage bútorok tűnnek fel minden sarokban. Na de tényleg: ki ne töltene el egy hosszú téli hétvégét Jude Law társaságában egy kies angliai falucskában?





IGAZÁBÓL SZERELEM



Na de tényleg: ki az, aki nem olvadozik ettől a filmtől – még ha ötöd-hatod-hetedszerre nézi is? Köztünk parázs vitákat gerjeszt a kérdés, hogy melyik történet a legjobb – néhány fanatikus Hugh Grant rajongót leszámítva általában azért a kisfiú szerelmi szálára voksolnak a legtöbben.

TÉLAPU





Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád!


SHREKBŐL AZ ANGYAL




Shrek, a nagy kedvenc most ismét visszatért, és bepillanthatunk az otthonába a karácsonyi ünnepek közeledtével. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek és szívet melengető párbeszédeket folytatnak, s természetesen az összes eddigi szereplő is kivétel nélkül felbukkan a karácsonyi ogre módra készülődés és az ünnepek közepette.


KARÁCSONYI FÉNYEK


Az életrajzi ihletésű filmben Thomas Kinkade, Amerika egyik népszerű, elismert festőjének pályakezdő éveibe nyerünk bepillantást. Az egyetemista Thomas a téli szünetre hazamegy édesanyjához és testvéréhez, a gyönyörű kisvárosba Placerville-be, amikor megtudja, hogy hamarosan elárverezésre kerülhet a házuk. Mindent megtesz, hogy erre ne kerüljön sor. Megfest egy utcai csendéletet egy elhagyatott raktár falára. Közben Glentől az öreg mestertől tanulja a festészet és az élet rejtelmeit. Glen szerint a művészlétben az a legfontosabb, hogy sosem adjuk fel és feladatunk, hogy megleljük a fényt, a legragyogóbb fényt, ami nem más, mint a szeretet...
Na és persze a fiatal festőt mindannyiunk kedvence, Jared Padalecki játssza! :)




MÁGUSOK HÁBORÚJA


Kimondhatatlan gonosz érkezett dimenziónkba és uralni akarja a Földet. Csak egy Doktor Mordrid nevű titokzatos varázsló állíthatja meg!
Kicsit gyermeteg, kicsit fantasy-s (Mordrid a sith-villámokkal :) ) de van egy jelenet a végén, amitől nekem abszolút karácsonyi: amikor a főhősnő várja vissza a mágusát  a lakásában és letelepszik pizsiben, tojáslikőrrel és a házigazda beszélő hollójával, hogy megnézze ezredszerre is "AZ élet csodaszép" c. filmet. Nekem valahogy olyan igazi, bekuckózós, csodaváró, karácsonyi jelenet ez...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése