Rejtelmes karácsonyok - ajánló



Rejtély. ​​Karácsony. Izgalom. Szeretet. 
A Rejtelmes karácsonyok különleges történeteiben mindent megtalál, 
aki kikapcsolódást keres az ünnepek forgatagában! 
A kötetben hat mai magyar író ragadja magával olvasóit. 
Bűntények, szellemek, félreértések, titkok és ármányok – 
és mindez karácsonykor, a család és a szeretet ünnepén. 
Mert minden jó, ha a vége jó!

Angolszász területeken szokásos volt karácsonyra külön köteteket megjelentetni (Agatha Christie könyvei novellái is így jelentek meg). Ezt a hagyományt szeretné feléleszteni ez a kötet, amely a „könyve zárt karácsonyok” c. tavalyi kötet folytatásának is felfogható, mivel hasonló célt tűztek ki az alkotók: szórakoztatni, elringatni, borzongatni és álmodozni karácsonyi ráhangolódásképpen.


Az első történet inkább misztikus, végig nem tudjuk mi a valóság és mi az álom belőle, és bár én nem azt a megoldást választottam volna, mint a novella főhősnője, mégis jó volt fülig merülni a karácsonyi hangulatba.
A második történet első látásra nem épp karácsonyi hangulatú, egy 20-as évekbeli krimi, a szokott cinikus, kiábrándult magánnyomozóval – de ne ítéljünk túl korán!
A következőben New Yorkot csodálhatjuk meg közelről télen, ez a hangulat sokunkat elragadhat, mint a tipikus amerikai karácsonyi filmekben…amely aztán egy nem is rövid családregénybe torkollik.
Aztán egy viccesen induló netes párkeresős, kudarcba fulladó randi következményein szórakozhatunk – vagy gondolkodhatunk el.
Végül egy amatőr nyomozó naplóját olvasgathatjuk, meglátjuk, sikerül-e felderíteni az orra elé kerülő rejtélyt!
A kötetet nagyon hangulatos illusztrációk és kifejezetten szép borító segíti,abban, hogy akár karácsonyi ajándéknak is megfelelő legyen.

Érdemes egy puha takarót keríteni, forró fűszeres teával, aprósütivel köríteni és indulhat is az elvarázsolódás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése