Az Ikrek üdvözlése

"Kommunikáció - csiszold a tárgyalási és kapcsolati képességeidet"

Ma az Ikrek havát köszöntjük. Az Ikrek kifelé forduló jegy, mozgás és intelligencia jellemzi. Ebben a jegyben kapcsolódunk, beszélgetünk, körbejárunk, megosztjuk a tapasztalatainkat. Tényeket gyűjtünk. Elmeséljük a történeteinket. Az Ikrek a gondolkodást, az írást és a beszédet uralja. Kiküldjük üzeneteinket a világba, és várjuk a választ. Hírvivőkké válunk; hírét visszük mindannak, amit értékelünk és szeretünk.


 Az Ikrek jegye elsősorban a kapcsolatokról és a jóakaratról szól. Késztetést érzünk, hogy kapcsolódjunk másokhoz. Ha megvizsgájuk kapcsolatrendszerünk szőttesét, feltárul, hogy valójában mindenki és minden kapcsolatban áll egymással. Beszélgetéseket kezdünk a tudatosságunk tágítása érdekében. Mindannyian érezzük, micsoda különbség van egy felszínes, udvarias beszélgetés, illetve a szívek és elmék valódi találkozása között. Ez utóbbi egyfajta eggyé válás, nemcsak beszélgetés. Az elképzeléseinket azért osztjuk meg másokkal, hogy közös, igaz bölcsességet alakítsunk ki. Ennek a hónapnak a legnagyobb lehetősége, hogy párbeszédet kezdeményezzünk – először is valódi önmagunkkal. Ne csak felszínesen szemléljük a dolgokat! Minden találkozóval, minden megosztással egyre mélyebb meglátásokra teszünk szert. Álljunk ellen a hasításnak, a megosztottságnak, a polarizációnak. A szívünk csak másokéval együtt lobbanhat lángra.


Az Ikrek jegye az írott szó erejét hordozza, ezért ez a hónap tökéletes arra, hogy megkezdd mindennapos írásgyakorlataidat. Amikor írsz, a belső életedet is alakítod, hiszen a lapokon önmagadat is megpillantod. Kihallgathatjuk magunkat. Tükröt tarthatunk önmagunk elé. 


MAI JAVASLAT

Ha még nem kezdtél el naplót írni, most itt az alkalom, hogy nyiss egy füzetet! Az Ikrek jegye az írás hónapja. Szerezz be megfelelő papírt, levélpapírt, tollat! Az Ikrek imád leveleket írni.


(Ragyogj a csillagjegyeddel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése