MERKÚR A VÍZÖNTŐBE LÉP

Január 8-án a Merkúr belépett a Vízöntőbe. Barátságosabbak, nyitottabbak, segítőkészebbek lehetünk. Fokozódhatnak az okkult képességeink, kreativitásunk, viszont hajlamosak lehetünk fixa ideáinkhoz ragaszkodni.

VÍZÖNTŐ MERKÚR:  tanulás szempontjából szerencsésebbek az éjjeli születésűek. ill. akiknek a jegy elején kb. 7°-ig áll a Merkúrjuk. A levegő jegyek objektivitása miatt  tágyilagosan, tudnak gondolkozni, érzelmek belekeverése nélkül, erősebb az absztrakciós képességük, vagyis jobban mennek nekik pl. a reál tárgyak az iskolában. És mivel szilárd jegy, ezért kitartóbb is a tanulásban. Könnyebben megy tovább a felsőoktatásba. Annyira azért már nem érdekli a doktori megszerzése, vagy akármilyen tudományos fokozaté, mint esetleg egy Szűz vagy Ikrek Merkúrú embert, de diplomáig simán eljuthat, ha sikerül megtalálni a számára érdekes területet vagy amiben igazán jó. Érdeklődése széleskörű és elmélyültebb, nem fog annyi dologba korántsem mint egy Ikrek. Elvileg a Vízöntőt érdeklik a technikai újdonságok, de ez elég általános, sok minden más is érdekelheti, az egész képletének beállítódásaitól függően.


Amennyiben a gyerek nappali születésű vagy más fokon áll a Merkúr e jegyben, akkor nehezebb lesz számára a tanulás, nagyon függeni fog attól, hogy áll a Szaturnusz, a Vízöntő hagyományos ura a képletében, segít-e neki vagy inkább gátolja. Az ilyen gyerekeknek érdemesebb szintén a határokat és szabályokat szabni a tanulásban (pl. este 6-8-ig tanulsz, aztán nézhetsz tévét vagy minden hónapban elolvasol egy kötelező olvasmányt stb.). Szeretni nem feltétlenül fogja ezeket a szabályokat, de segíteni fog neki abban, hogy a tanulásra koncentráljon és elmélyüljön, ha nem parttalan az egész számára. 

Arra viszont érdemes figyelni, hogy a szilárd minőség miatt, nagyon beleragadhat akár jó , akár káros gondolatmenetekbe (jobban mint bármely más jegy), szinte monomániásan és arról a gondolati pályáról vért izzadva sem lehet letéríteni. Néha sok kitartás és türelem kell hozzá és finoman kell terelgetni a helyes gondolati irányba, különben megmakacsolja magát, a nyílt ellenszegülést, ellenvéleményt nehezen tudja kezelni - ez problémákat okozhat iskolában, pláne ha a véleménye eltér a tanárétól....

Szaturnikus hatás: megfelelni a szbályoknak, elvárásoknak. Uránuszi hatás: mivel ez adhat makacsságot is, hagyjuk, hadd válassza ki a számára érdekes területet és abban segítsük elmélyülni.

Hírességek: Martin Luther King (lelkész, politikai aktivista), Steve Jobs (vállalkozó és feltaláló), Oprah Winfrey (a sokszorosan díjazott saját show műsorának megalkotója és vezetője, kritikus, színésznő és kiadó), Swami Vivekananda (spirituális vezető és jógi), Frédéric Chopin (zeneszerző).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése