A méltóságok, esszenciális méltóságok kérdése.


A 7 ősbolygónak 5 esszenciális méltóságát ismerjük

Ezért mondtam, hogy ezekben nincs egyelőre belerakva és nem fér bele az Uránusz, Neptunusz, Plútó, ezért nem foglalkozunk itt vele. Tehát 5 méltóságuk van, csökkenő méltóságban, mértékben és 2 romlás.

Nézzük akkor ezeket külön. Az első a legerősebb, az az uralmi helyzet, tehát ha egy bolygó uralkodik egy jegyben. Ez óriási méltóságnövekedést ad, ő a király.
Kiegyensúlyozottság, övé a hatalom, tökéletesen jól érzi magát és az e jegyben álló többi planétának is ő a főnöke, aki egy jó és erős főnök ilyen szempontból.

Egzaltáció az erőnövekedés jelent inkább. Látványosabb, mint az uralom, van benne egy ilyen plusz érzelmi tartalom, tehát egy ilyen felturbózottság. Ha személy, akkor nagyon nagyra van magával. Kicsit lufi, kicsit felfújt az egész, ilyen buborék, kicsit olyan, mint a reklámok, tehát nem tart ki sokáig. Úgyhogy ha az a kérdés bármiben, hogy mennyire kitartó az az adott ember, akkor egy egzaltáció az biztos, hogy nem lesz annyira, mint egy uralmi kitartó. Tehát kicsit olyan túlreklámozottnak néz ki, rajongásnak és néha nagyon nehéz kijönni az ilyen emberrel, de neki biztos, hogy jó, tehát ő neki jó dolgokat hoz ez a méltóság.



 A harmadik méltóság csökkenő sorrendben a triplicitásnak nevezett. Ez egy ilyen közép méltóság, egy olyan barátság, barátságosság szintjének felel meg. Ez olyan, mint az elég jó márka, közepes szint, mikor elvan az ember, nem kiugróan jól, de nem is rosszul. Néha jobb, mint az egzaltáció, tehát ha egy másik emberről van szó, mert könnyebb kijönni vele. Tehát ha mondjuk nem mindegy, hogy a képletemben a testvéremet egy egzaltált bolygó jelzi, mert akkor elég nehéz vele és valószínűleg sokat kell nyelnem, vagy pedig sokat veszekszünk. Míg ha egy triplicitásban lévő bolygó jelöli, akkor egy kellemes, barátságos viszony van köztünk.

A következő méltóság a terminus. Ez a külalak leírására például használható, a kérdező külsejének a leírására, régen erre is használták, de egyébként is azt jelzi, hogy hogyan néz ki. Tehát olyanná teszi a planétát, amilyen eredetileg esszenciálisan a jelentősége az adott bolygónak, ami uralja ezt a szakaszt. Ez  eddig a triplicitásig az egész jegyre vonatkozott ez a méltóság. A terminustól kezdve ezek már nem egész jegyes méltóságok, hanem a terminus az foktól-fokig van. Minden jegyben külön meg van határozva, hogy meddig, milyen, tehát több terminusa van egy jegynek, illetve az arculat is ilyen lesz majd utána.


Tehát például a terminus, ha azt mondom, hogy a Vénusz terminusában van valami, akkor az  a Vénusz az a szépség, tehát akkor valószínűleg az a dolog szép. Tehát lehet egy Vénusz rontott a Kosban, ahol mondjuk nincs saját uralma, vagy egyéb méltósága, de van mondjuk egy terminusa, akkor az azt jelenti, hogy szép az a dolog, vagy az az ember, akiről szó van.
Tehát így címszavakban  a Vénusz az széppé tesz, a Merkúr az mozgékonnyá, fiatalossá, a Mars az ilyen vöröses színeket ad és izmos testalkatot, a Nap az szőke hajat, göndör haja, a Hold az finomabb, teltebb alkatot, a Szaturnusz az vékony, szikár termetet. A Jupiter pedig kifejezetten molett, teltebb alkatot ad. És akkor… tehát a terminus az amiről beszéltünk.

 A következő, tehát a legkisebb fokozat pedig az arculat, ami kb. 10 fokot, tehát 3*10 fokot tesz ki egy jegyben. Minden 10 foknak más az arculati ura, ez kb. annyi, mintha egy széke lenne az embernek, tehát nem hajléktalan még, de nem is egy háznak az ura, vagy vendége, vagy megbecsült családtagja.

És akkor van a peregrinitás, amikor nincs méltósága egy bolygónak. Az az, amikor azt mondanánk, hogy hajléktalan. Régen azt mondták, csavargó. Ez önmagában már nem jó a régiek szerint. Tehát negatívba hajlik és nagyon fontos, hogy ki és mi az ura és hogy áll, mert ha mondjuk jótevő az ura és még ráadásul méltóságban is áll, ezt azt jelenti, hogy ura után javul, így mondjuk. De ha ez kártevő és mondjuk nincs is méltósága, akkor  az ura után romlik. Tehát még rosszabb lesz, ezt úgy lehet elképzelni, mintha egy csavargó bement régen mondjuk egy tartományba és akkor ott a helyi földesúr az jó szívvel fogadta, netán még munkát is adott neki, vagy fedelet a feje fölé, vagy étket a kezébe, míg vagy teljesen más, ha elfogatja a katonáival és börtönbe veti.

Na most a két romlás pedig  az 5 méltóság után az amit, hát  az uralmat és az egzaltációt még úgy ahogy tanítják a modern asztrológiában is és a két romlást is, csak nem így nevezik. Ez pedig az exil, azaz száműzetés és a fall, azaz bukás, zuhanás, tehát ejtettség. Az exil, azaz száműzetés azt jelenti, hogy száműzik, mint amikor egy királyt száműznek az országából. Az összes erejét elveszíti, nem képes semmire, tehát ez kifejezetten minőségromlást jelent, teljesen rossz dolgot, használhatatlan tárgyat, elromlott, kifogyott, értéktelen dolgokat, vagy embereket.


Az ejtettség, tehát a fall pedig egy az egzaltációval rokon. Tehát mondjuk az egzaltáció megbecsült vendég, akit kiemelnek és még jobban is bánnak vele, mint a házigazdával, de csak egy rövid ideig. A fall, a bukás, a zuhanás pedig ennek az ellentéte, tehát amennyire az egzaltáció felemel, annyira lejt, lezuhanhat egy fall helyzetű bolygó. Tehát iszonyúan maga alatt van, nagyon sérült, nagyon elromlott, tönkrement, leesett, eltört tárgy, nagyon rossz, kirívóan rossz helyzet, vagy szituáció, vagy ember, vagy kapcsolat mondjuk.


Mi van, hogy ha ezek a méltóságok kombinálódnak, mert sokszor  így megvan, hogy van egy uralmi helyzet, vagy egy arculat, vagy egy romlás, de sokszor van olyan, hogy van egy triplicitása és mellette egy romlása, mondjuk egy fall helyzete. Mi van ilyenkor ? 

Elég egyszerű, ilyenkor a folyamat elején, vagy az időszak elején a méltóság dominál. Tehát ha van egy méltósága, akkor ez olyan, mintha megérkezik  a vendég és mindenki körbeugrálja, mindent az orra elé raknak, stb. A végén, tehát egy bizonyos idő után viszont a visszájára fordul, tehát már a romlott méltóság, a romlás fog dominálni. Ezt úgy lehet elképzelni, mintha  megjött volna a vendég, akit körbeugrálnak. De ha a vendég mondjuk már 3 hónapja ott lebzsel és esze ágában sincs hazamenni, akkor már mindenki utálja és mondjuk nem is fizet, meg semmi, akkor már mindenki szeretné kívül tudni és legszívesebben rendőrrel vitetnék el, mert akkor már nem megbecsült vendégnek számít, hanem jogtalan lakáshasználónak, vagy nem tudom. Tehát ez a zuhanás értelme. Tehát amennyire túlbecsülték, akkorát tud lefelé zuhanni, de hát ezt sokszor láttuk itt uralkodóknál, zsarnokoknál, vagy akár hírességeknél is nyomon lehet ezt követni. 

---
Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése