A Kos üdvözlése

Az új asztrológiai év a Kos jegyével indul, így hát ez a jegy a kezdet ajándékát hordozza. 

A tűz minőség után, a veszteség, a haldoklás, a tetőpont, a tél után a Kos színre lép, és elhozza nekünk a tavaszi életkedvet, a fiatalság életérzését. Azt üzeni: „Ne keseregj! Csak egyetlen lépést kell tenned ahhoz, hogy új irányba indulhass.” A Kos segít, hogy megtegyük ezt a lépést akkor is, ha fáradtnak, szomorúnak, kedvetlennek érezzük magunkat, vagy félünk. Mi az, ami éppen a mai napon akar bennünk elkezdődni? Mihez van szükségünk bátorságra? Milyen tulajdonság felé szeretnénk közelíteni, mit szeretnénk fejleszteni magunkban? 


A Kos üzemanyagot kínál a jövőhöz, elültetendő magot ad a virágzáshoz. A Kos energiája támogatja leginkább az új kezdeményezéseket. Ma úgy dönthetünk, hogy hajlandók leszünk cselekedni. Apró lépéseket tehetünk azon a területen, ahol növekedni szeretnénk. Ma lehetőségünk nyílik az újrakezdésre. Ne szalasszuk el! Legyünk nyitottak mindenre, amit az új év hoz!

"Új kezdetek - A hit ugrása"



Minden hajnal a Kos energiáját hordozza. A Kos a legelső fény, a megújulás, a lehetőség az újrakezdésre. Nem számít, mennyire sötét volt az éjjel, a Kos, akárcsak a hajnal, fényt hoz. A Kos ráébreszt bennünket arra, hogy a világosság az első fénysugárral kezdődik. A Kos azt üzeni: „Erősítsd meg a lelkedet.” Arra bátorít, hogy lépjünk, ajánljuk fel a világnak, amink van, és hagyjuk, hogy növekedjen a világosság. A Kos jeggyel legközelebbi kapcsolatban álló égitest a Mars. Hívjuk meg a Mars merész erejét  napunkba, és figyeljük a táncát.. Ne feledjük: minden bátor kezdés új helyzetbe juttat minket. Engedjük meg, hogy a hajnal szellemisége előbújjon belőlünk. Hagyjuk, hogy a nap lángra lobbantsa a szívünket, és kezdjük bátran az új napokat!

Azt kérdezem tőled: Mi az, ami kibomlóban lévő rügyként van jelen benned? Mi az, ami virágozni szeretne? Mi az, ami már megérett arra, hogy kinyíljon? Milyen tulajdonság szeretne megerősödni benned?


 HÓNAP JAVASLATA

A hét valamelyik reggelén állítsd be úgy az ébresztőt, hogy láthasd a felkelő napot. Vagy húzd szét a függönyt, bújj vissza az ágyba, és figyeld, ahogy visszatér a földre a fény. Érezd, hogy benned is egyre növekszik, ahogy a nap feltűnik a horizonton.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése