"A Kék Hold völgye" - augusztus második teliholdjára

A kék hold egy speciális hold, egy nagyon különleges esemény,  ha egy hónapban kétszer van telihold, a másodikat hívjak kék holdnak. Ritka előfordulása miatt a kék hold különösen erőteljes. Mint minden teliholdkor, a holdenergia ilyenkor is a csúcson van, ami ideális alkalom arra, hogy megemlékezzünk a sikereinkről, ünnepeljünk és dolgozzunk azon, hogy a kívánságaink valóra váljanak. A kék hold még inkább fokozza a telihold varázsát, és valóban különleges alkalom.

A kék hold elnevezést nem is olyan régen, 1946-ban találták ki, ellentétben a többi hold nevével, amelyek részben a régi angolszász vagy germán hagyományból, részben az amerikai őslakosok hagyományaiból származnak. A Sky and Telescope magazin 1946. márciusi számában jelent meg James Huge Pruett írása "Once in a Blue Moon" címmel. Ebben Pruett idézett egy cikket, amely nem sokkal korábban jelent meg a Farmer's Almanachan. A cikk nem adott pontos értelmezést a kék holdról, de javaslatot tett az elnevezésére, amely az évek során rá is ragadt. 


Rituálék kék hold idejére 

Füstölővel vagy Palo Santo füstölőfával tisztítsd meg a levegőt a szent sarkodban Tegyél rendet, és teremts nyugodt körülményeket. Gyújts meg egy gyertyát, és lélegezz mélyeket. 

Vegyél elő egy darab papírt, és írd le a kívánságaidat, amelyek most még lehetetlennek tűnnek számodra. Egy ültödben készítsd el a listát, és sorolj fel annyi kívánságot, amennyit csak tudsz. Miután leírtad őket, próbáld meg megnyitni a szívedet és pozitívan gondolkodni. Olvasd fel hangosan a kívánságaidat a kék holdnak. Találj módot arra, hogy köszönetet mondj a hármas istennőnek egy dallal, tánccal vagy imával. 

Tedd a kívánságlistádat egy kék szövetből készült tasakba, és vidd ki a szabadba, hogy érjék a hold sugarai. Reggel vidd be a házba, és tedd egy számodra kedves helyre. Várd ki, mi történik. 



A kék hold a pogány hagyomány hármas istennőjének mindhárom aspektusát - a szüzet, az anyát és a banyát - megtestesíti, így képes összekapcsolni bennünket az istenivel és a spirituális oldallal. Kék hold idején dolgozzunk olyasmin, amiről úgy gondoljuk, hogy elérhetetlen vagy lehetetlen. Ilyenkor bármi megtörténhet. 

Használd a hold energiáját a kreatív blokkok oldására, újabb esélyt adva magadnak, vagy arra, hogy spirituális kapcsolatot teremts a téged körülvevő természettel.




Szimbólumok 



CSILLAG 

A csillag a kívánságokat és a reményeket fejezi ki. Azért társul ehhez a különleges holdhoz, mert hozzá hasonlóan olyasmit jelképez, ami lehetetlennek tűnik, de egy szerencsecsillag vagy hullócsillag hatása alatt megtörténhet. 



AMETISZT 

Az egyensúly és az ellentétek találkozásának szimbóluma, az ametiszt álomhozó és nappali álmodozást elősegítő képessége miatt kapcsolódik ehhez a holdhoz. Védelmezi az utazókat és a spirituális utazást. 



KÉK 

Ehhez a holdhoz a kék szín társul, még akkor is, ha valójában nem kék. Ünnepeld a holdat kék ruhába öltözve, kék virágokkal vagy bármivel, ami a kék szint jeleníti meg az életedben. 


UNIKORNIS 
Romlatlan, varázslatos állat, egy homlokán szarvat viselő ló. Ritka és szerencsés esemény látni egyet. Jung szerint az egyszarvú az ellentétek egyesülését, ebből adódóan pedig az egyensúlyt és a harmóniát képviseli. Egyszerre utal az erőre és az egységre. 


BOLOND 
A kék holdhoz társított Tarot kártya számozatlan (0). A kiszámíthatatlanságot, a felfedezést, az eredetiséget és azt a képességünket jelképezi, hogy hiszünk abban, hogy megtörténhet az, amit remélünk, pusztán azért, mert hiszünk benne. A Bolond egyedi, akárcsak a kék hold. Ez a kezdet és a vég, a kalandozás egy ismeretlen fantáziavilágba. A kártya tisztaságot és az ártatlanságot is megtestesíti.





Rituálék és gyakorlatok 



Menj ki, és sütkérezz a kék hold fényében; fürödj a sugaraiban. Ha a meleg hónapok egyikére esik, tedd ezt meztelenül, kíváncsi szemek elől védett helyen.
Hallgasd a tibeti harangok hangját, vagy valami hasonlót, így kapcsolódva a hold erejéhez. 
Tegyél meg valamit, amit már régóta tervezel, de eddig még nem sikerült. Lehet ez egy új étel elkészítése, vagy nézz meg egy filmet, ami érdekel, válassz új útvonalat hazafelé, vagy készíts fotókat naplementekor. 
Keress egy vezetett holdmeditációt, és szánj rá időt még ma. Rengeteg ilyen meditációt találsz az interneten. 

Hozz létre kék színű szent teret: használj kék gyertyákat, kék szövetet, kék színű ételeket, kristályokat, lámpákat és kék színű ruhákat. Kapcsolódj a színnel. Készíts gyümölcsteát áfonyából és mályvából: tedd őket egy langyos vízzel teli csészébe, majd füröszd éjszaka a kék hold sugaraiban. Reggelre csodás világoskék teád lesz, ami tele van a hold energiájával. 

Még ha nem is tudsz festeni, fogj egy nagy papírt és vízfestéket, és szabadítsd fel a kreativitásod ezen a varázslatos éjszakán. Gondolj a sokszínűségre, az eredetiségre és az egyéniségre. Ételfestékkel színezd kékre a fürdővízedet. Miközben elmerülsz a kádban, képzelj el egy kék színű fényt, ami kimossa a fáradtságot, a negativítást és a nehézségeket az életedből, cserében pedig ragyogással tölt el, és fókuszálja a figyelmedet. 
Tegyél kék szalagot a hajadba vagy a zsebedbe, és tartsd ott egész nap. mint valami titkos üzenetet közted és a hold között.





Popikon a kék holdhoz: Janis Joplin




Janis különleges volt. Különleges volt a hangja, az életstílusa, akárcsak a hangja által közvetített érzelmek. Csak énekes lehetett. Amikor valaki valóban elhivatott, úgy hordozza magában az elhívatottságot, mint egy csillogó ékszert. Amellett, hogy hihetetlen hangja volt, Janis képes volt vibráló, szívszorító és drámai, érzelmeket közvetíteni, amelyek ugyanakkor tele voltak élettel. Az érzelmek papnője volt, és bizonyos értelemben ezek az érzelmek fojtogatták, mozgatták, vezették tévútra. Az élet, amelyről énekelt, mégis gyönyörű volt és vibráló - tele örömmel, dühvel és félelemmel, de sosem az érzésektől való félelemmel; a kék hold a maga spirituális üzenetével illetve a szerelemhez és az egyetemes szeretethez való kapcsolatával arra tanít bennünket, hogy nekünk sem kell félnünk az érzelmeinktől.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése