Kérdezd a csillagokat 7.

Mi lesz a fontos? Hogyan elemezzük majd?

Ez is eltérés a mai modern asztrológia és a radix felfogásától. Mi a bolygóknak megnézzük az esszenciális minőségét először, ezek lesznek majd az úgynevezett méltóságok, dignitások, amelyekből némely modern iskolákban tanítanak egy-kettőt, de nem az összeset, mi összesen ötöt ismerünk belőlük.

 Egy bolygónak 5 méltósága lehet  és 2 romlása, meg lehet peregrin, ha semmilyen méltósága nincsen, de ezt majd megnézzük. Ezek az esszenciális minőségek. Ez ad a planétáknak egyfajta erőt, hogy mennyire jó az a dolog, mit és mennyit tud ígérni az adott témával kapcsolatban. Ez az a dolog, amit szeretnénk megkapni.




És aztán van az akcidentális erő, ami a házbeli helyzetét jelöli, hogy sarokházban, követő házban vagy hanyatló házban áll-e a bolygó. Ez erőfokozódást, pontosabban erő csökkenést jelent. Majd erről is beszélünk adott helyen. Ez már nem befolyásolja a minőségét, attól lehet nagyon jó minőségű valami, de az ereje, a befolyása csökkenhet bizonyos házakban.
Ezek után jönnek csak a fényszögek, amelyekből inkább a cselekvést olvassuk ki, hogy megtörténik-e valami.
A fényszög, az az alkalomra való utalás lesz, hogy lesz-e alkalom, ha valamire rákérdezünk, például egy adásvételre, akkor kell az egyes és a hetes ház között egy fényszög,  hogy vevő és eladó találkozzon. Vagy például egy állásjelentkezésnél az egyes és a tízes ház között legyen valamilyen fényszög kapcsolat, különben hiába, olvashatunk mi egy álláshirdetést, ha nem jelentkezünk rá, vagy nem megyünk el az állásinterjúra, akkor nincs rá lehetőség; vagy álmodozhatunk mi Indiáról, ha sosem veszünk egy darab repülőjegyet sem, akkor az életben soha nem fogunk eljutni oda, stb.
Ebből azt hiszem érthető. Mert ha ez mind megvan, megnéztük az adott jelölőknek a minőségét, az erősségét és azt, hogy van-e alkalmuk, akkor még mindig meg kell nézni, hogy egymással hogyan állnak. Ezt hívják recepciónak, hogy szeretik egymást, utálják egymást, közömbösek egymás iránt, ezt a recepciós méltóságukból tudjuk majd megnézni.
Mert két felet hiába akarunk mi találkoztatni fényszöggel, akár meg is lehet a fényszög, ha az a két fél, az a két szignifikátor például utálja egymást, akkor abból semmi nem lesz.  Vagyis lehet az, hogy elmegyek én egy álláshirdetésre, de nekem is unszimpatikus a felvételiztető vagy az egész cég, a cégnek is unszimpatikus vagyok, biztos, hogy nem fognak felvenni, de még ha felvennének sem mennék el dolgozni oda. De ez lehet egy randevú is, vagy egy nyaralás, vagy bármi más, egy iskolaválasztás, vagy egy egyetem, szóval ezek bárhol bejöhetnek.
Még egyszer a méltóságok azt jelenti, hogy ki vagy mi mennyire képes megadni, amit szeretnénk; a recepció pedig, hogy ki mennyire szereti vagy utálja a másikat. Ez  nem csak személy lehet, hanem „tárgy”, fogalom is vagy intézmény. A tárgynál inkább azt jelenti, hogy szeret-e vagy utál-e engem, hogyha „szeret”, akkor jól szolgál engem, ha „utál”, akkor nem fog jól szolgálni. Ez olyan, mint az autónál is, hogy ha nem jól szolgál engem, akkor két méterenként lerobban, ha meg jól szolgál, akkor 25 évig kitart alattam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése