Gondolom, feltűnt nektek is már, hogy vannak olyan napok, amikor két teljesen különböző tranzit pontosodik be: egy amely a koncentráltságról szól és egy amely a teljes szétszórtságról. Vagy egy a szelídségről és az elmélyedésről, másik pedig a vadulásról és a bulizásról. 
 Vajon most akkor melyik az igaz? Vagy melyik fog jobban érvényesülni? Vagy a kettő kioltja egymást?



Ez érdekes kérdés ilyenkor:
1. az egyik válasz, hogy a TE életedben az fog jobban érvényesülni, amihez "több közöd van", azaz érinti a bolygóidat vagy van hasonló állásod az eredeti születési horoszkópodban. Pl. ha van amúgy is Merkúr -Szaturnusz pozitiv fényszöged, akkor a mostani csak ráerősít, még jobban tudsz koncentrálni, felelősségteljesebb leszel (így a Mars-Neptun opp. háttérben marad számodra, legfeljebb a mások viselkedésén veszed észre, hogy mintha kissé zavarodottabbak lennének). Ha viszont pont, hogy Mars-Neptun fényszöged van a radixodban, akkor a szétszórtság fog dominálni, nehedre esik a koncentráció és azt tapasztalhatod, hogy mindenki más tudja a környezetben merre menjen, csak te nem....

2.a második válasz pedig az, hogy ezek a hatások ilyenkor vegyülhetnek, ha pozitivak, fel is erősíthetik egymás, ha negatívak, le is ronthatják egymás hatását. Tehát ha van egy Merkúr-Szaturnusz szextilünk, miután a Merkúr a gondolkodással, kommunikációval analóg, lehet, hogy a gondolataink, terveink, megszólalásaink rendszerezettebbek lesznek, de közbeszólhat a Mars-Neptun oppozició, a Mars pedig maguk a tettek, a cselekvés, ezért, lehet, hogy a gondosan kidolgozott tervek nem tudnak átváltódni cselekvésbe, szétfolynak, netán összekutyulódnak.

3. eset, az, hogy az a bolygóállás hat rád jobban, amely bolygó a te Ascendensed jegyének bolygóuralkodója (születési uralkodó). Igy ezek a mostani tranzitok pl. jobban hathatnak az Ikrek/Szűz (Merkúr), a Bak/Vízöntő (Szaturnusz) és a Kos/Skorpió (Mars) Ascendensű emberekre.

Tehát a következtetés: mire jó egy ilyen vegyes nap? Meg kell nézni mire hat pozitívan és mire negatívan. Magyarán ma inkább tervezgessünk, gondolkodjunk egy problémán, esetleg beszéljük meg - de ha lehet ne tegyünk egyelőre semmit vele kapcsolatban, azaz ne ma váltsuk át cselekvésre a gondolatot! :)