5 gyors reggeli trükk, hogy hatékonyabb legyen a blogírás

Sylecaster
Az írni szeretőknek, írással foglalkozóknak ismerős lehet az érzés, amikor reggel, ébredéskor máris hozzálátnának a munkájukhoz, hiszen mi jobb annál, mint kedvenc tevékenységükkel kezdeni egy újabb napot? Erre a kérdésre bizony létezik válasz! Ez a ráhangolódás.




Fontos  ugyanis,  hogy  a  bennünk  lappangó  ötleteket  a  lehető  legjobb  minőségben  és  legösszeszedettebben  írjuk  le,  hogy  ne  a  javítgatásra  fecséreljük  drága  időnket,  miközben olvasóink sora vár az újabbnál újabb bejegyzésekre.
Ezért kell a reggelt azzal kezdeni, hogy a megfelelő formába hozzuk magunkat ahelyett, hogy egyből nekiesnénk írássorozatunk folytatásának. Ebben a cikkben 5 olyan egyszerű módszerről olvashatsz, amikkel eléred, hogy a lehető legjobb állapotban kezdj hozzá az írásnak, és ezzel hatékony legyen számodra a blogolás.

1.) Először, felkelés után  nyújtózkodj alaposan, hogy aktiváld tested minden porcikáját, így nem csak fejben leszel éber, hanem testben is.
2.) Ehhez  tesz  hozzá  a  második  trükk  is:  igyál  rengeteg  vizet! A  víz  az  egyetlen  anyag, ami  valóban  folyadékként  funkcionál  a  szervezetben,  más  cukros,  édes  üdítőital  csak súlyunkat növeli, még csak a kívánt szomjoltó hatást se éri el. Ezért egyedül vizet kell fogyasztani, ha szomjas vagy. Reggel pedig még fontosabb, hogy a víz legyen az elsőbevitt táplálék  a  szervezetedbe,  ugyanis  amint  tudjuk,  az  emberi  test  kb  70  százaléka víz,  ezért  szüksége  van  annak  fogyasztására.  Így  a  víz  a  megfelelő  szer  arra,  hogy agyad aktívabb legyen és ennek következtében jobban írj.


3.) Az  arcodat  hideg  vízzel  mosd  meg,  hogy  még  frissebb  legyél.  Nem  csak  azért  érdemes,  mert könnyebben  felébredsz tőle, hanem  jobban  is tisztítja a bőrt, összébb  húzza  a  pórusokat,  gátolja  az  öregedést,  így  tanácsosabb  hideg  vízzel  mosni,  mint meleggel. Tehát amellett, hogy gyorsan  megmozgatja agytekervényeidet,  még szép  is maradsz ettől a módszertől.

Weheartit - @zeynepkarademir20022004
4.) Utána folytasd vállad kilazításával. Ez különösen fontos, hogy ne görcsöljön be, miközben sebesen gépeled  le a szavak  megállíthatatlan  áradatát. Sokkal kevesebb szünetre lesz szükséged, ha nem kell  ilyen problémákkal  foglalkoznod, miközben alkotnál. Ha történt már olyan veled, hogy ez megállított, most megtaláltad rá a megoldást.

5.) Ha  mindez  nem  volna  elég  arra,  hogy  jobban  kezdd  a  napod  és még  energiára  lenne szükséged, igyál meg egy csésze kávét, vagy teát, hogy még élénkebb legyél! 

6.) Ha anya vagy, íme, egy bónusztipp! Még azelőtt etesd, itasd és foglald le már ébren lévő gyermekedet, mielőtt elkezdesz írni, így nyugodtan láthatsz hozzá munkádhoz.

Ezekkel az egyszerű trükkökkel biztosan a lehető legjobb  formádat fogod hozni egész nap és ez nem csak az írásban fog megmutatkozni, hanem minden más tevékenységben is, tehát nem csak a blogod minősége fog fellendülni, hanem az életedé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése