2019. augusztus 28., szerda

A Gyűrűk Ura szereplői asztrológiai szempontból

Ma ünnepli . születésnapját Billy Boyd - ebből az alkalomból egy régebbi cikkemből idézek, amely a Gyűrűk Ura / és Hobbit-beli Pippin szerepén keresztül villant fel vonásokat a személyiségéből.

Trufa  (Dominic Monagham), Pippin  (Billy Boyd)

Domnál és Billynél ismét beigazolódott, hogy az élet másolja a művészetet. A Németországban született, de amúgy manchesteri illetőségű Dom és a skót Billy, akik bár egy országban élnek, még azelőtt sosem találkoztak, egymás legjobb haverjai lettek.
Peter Jackson egyszavas jellemzései a két színészről: Dom “huncut”, Billy “még huncutabb”.


Billy (36) képlete szokatlanul sűrű egy hatalmas stelliummal a Szűz jegyében, mellyel kvinkunxot zár be a Szaturnusz a Kosból.
A Szaturnusz felelősségtudata nem igazán tud maradéktalanul érvényesülni a Kos kalandvágyó és változatosságot kereső jegyében. Ezért vagy gondtalannak és felelőtlennek látszik vagy csak olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekkel azonosulni tud, tekintet nélkül arra, hogy ezek életképesek-e vagy sem. A Kos által szimbolizált gondtalan, kalandos élet nehéz a szülött számára, aki eközben szigorú szabályokat szab magának. Néha megpróbál megbirkózni a problémákkal: vvagy elkerüli a konfrontációt és ekkor aggályoskodása miatt neurózistól szenved vagy kényszerű és görcsös kalandvágyával kompenzálja aggodalmát.

A Nap, Jupiter, Merkúr, Vénusz, Uránusz, Plútó a Szűz jegyében pedig a merkúri jelleget erősíti fel személyiségében. Nála ez a merkúri jelleg segít azonosulnia Pippin figurájával.


Szerencséjére Marsa az Oroszlánban található, így az némi férfiasságot kölcsönöz neki, bár csak gyengén (félfényszögekkel) kapcsolódik a képlete többi eleméhez.
Élénk, energikus, innen ered a szükséglete, hogy erősítse egóját. Nagy tettekre képes, és sok mindenen át tudja verekedni magát, de mindezért elimerést vár el. Az Oroszlán Mars igényli, hogy elismerjék és megbecsüljék képességeit, ezért túl büszke ahhoz, hogy egyszerű munkát végezzen. A versenyszellem jó munkára ösztönzi a szülöttet, mert a Mars ebben a helyzetben a legjobb szeretne lenni.

Holdja vagy a Mérlegben vagy a Skorpióban található (mivel a születési órát nem tudjuk). Valószínüsíthető a Mérleg Hold a kifinomultsága, nőies viselkedése, esztétikai érzéke miatt.
A Mérleg Hold és az Oroszlán Mars adhatják a pompakedvelést, az öltözködésben megnyilvánuló esztétikai érzéket.

"Versenyeztünk, kinek a jelmeze a legszebb. És mindenki azt mondta az összes jelmeztervező lány, hogy az én kosztümöm a legszexisebb!" (Billy Boyd)

Domnak  (28) sokkal szétszórtabb képlete van, erős energiatúltengés és végletesség jellemzi.Nyilas Nap-Mars-Neptun együttállása, amely félszextilt kap az Uránusztól és szextilt a Plútótól.
Nyilas jellege predesztinálja a mókázásra, a kalandok keresésére.

"Utánoztam Peter Jacksont, Orlando-t, Elijah-t, Viggot, Billyt, Ian McKellent. De legjobban Karin Shaht, Elijah dublőrjét imitáltam. Utánoztam a hangját, felhívtam a producereket, azt színlelve, hogy ő vagyok, és Peter [Jackson] imádta ezt." (Dominic Monaghan)

"Queenstownban árvíz volt, ami azt jelentette, hogy a folyós jeleneteket talán sosem siekrül leforgatni. Viggo felhívott aznap reggel és kérdezte van- e kedvem horgászni menni. Mondtam neki: miért nem dugod ki egyszerűen a horgászbotod az ablakon? A víz kábé három láb magas kinn a recepció előtt!" (Dominic Monaghan)

A Neptun/Nap együttállás hozza a fantáziálást is, amivel bele tudta élni magát Tolkien világába.

"Amikor a forgatókönyvet olvastam, akkor szereztem tudomást elöször magáról a sztoriról. Annyira magával ragadott, hogy hazafelé autóvezetés közben attól tartottam, orkok meg más szörnyek követnek." (Dominic Monaghan)

Ezt a stelliumot a Jupiter egy kvinkunxszal támadja a Szaturnusz viszont trigonnal támogatja. Sajnos adott esetben a Jupiter támadása többet nyom a latba, mivel ő a Nyilas stellium ura. Ez kötélhúzás-szerű helyzetet teremthet a pszichén belül: a tüzes jegyben levő Szaturnusz kitartóbbá teszi, koncentráltabbá, ugyanakkor makacsabbá és zsarnokibbá. A Jupiter viszont gyengíti az erőket, a kényelmesség, könnyebb utak keresése jön elő.
Ezzel a Nyilas beállítódással Dom tökéletesen meg tudta jeleníteni Trufa Ikrekből a Nyilasba tartó fejlődési útját

"Furcsa visszaidézni, hogy milyen voltam a forgatás előtt. Mikor otthon voltam Machesterben, mondták is a haverok: te jó ég, nagyon sokat változtál! Én pedig egyetértettem:természetesen sokat változtam! A világ másik felén töltöttem két évet és ezalatt az idő alatt több tapasztalatot szereztem, mint az egész korábbi életemben összesen." (Dominic Monaghan)

Merkúrja a Bakban szemben áll Rák Holdjával. Ez az ész és az érzelmek ellentétét jelöli.
De azt is, hogy szeret mindent megörökíteni szóban/írásban, ami vele történik, amit gondol, vagy érez.

"Naplót vezettem, és annyi emlékezetes pillanat vot!" (Dominic Monaghan)

Rák Holdja pedig hiperérzékennyé teszi:

"Dom: Egyszer egy valóságos halálközeli élményem volt. Tényleg megrázó volt...
Billy: Domnak egy szálka ment a lábába.
Dom: Egy meglepően kemény szálka, mintha titánból készült volna! ...Szörnyű fájdalom volt minden lépés!
Billy: Azt hittem, meghal, mindenki azt hitte komoly a dolog
Dom: Szóltam nekik, hogy jöjjenek, és szedjék ki a szálkát, mert óriási lehet. Ilyen nagy lehet [mutatja] és be fogom kereteztetni!
Billy: Na, végül kiszedtek egy ilyen picuri [mutatja] szálkát! Mondtam is, hihetetlen, hogy ennek ekkora cirkuszt rendezett.[nevet]"

Dom Vénusza szintén a Bakban van (vö. Sean Astin és Elijah Wood!) érdekes, hogy még a sorból kilógó Billy Boydnak is Szűz, azaz föld-jegyű Vénusza van. Dom Bak Vénusza ura a Bika Jupiterének, és trigonban áll vele, ez elvileg jókedélyű, emberszerető alkatot ad, a Bak Vénusz ellenére is.

"Mi testvérek vagyunk, tudod, ezen gondolkoztam pár napja. Éppen borotválkoztam és a fiúkra gondoltam. Nagyjából hiszek a reinkarnációban és hasonlókban, és úgy érzem, nem találhattam ezekre a barátokra véletlenül. Úgy érzem, hogy már találkoztunk korábban, és az volt a sorsunk, hogy most is találkozzunk, mint ahogy a filmben a szereplőket is összehozza a sorsuk. Van egy bátyám, és ezek a srácok is legalább annyira közel vannak hozzám, mint egy testvér. Nevettünk, sírtunk és a poklokon mentünk át együtt. De ugyanakkor volt néhány hihetetlenül vidám alkalom is. A hobbitok nagyon pozitív nép, és mi így is viselkedtünk a forgatáson. Megpróbáltuk feldobni az embereket és jókedvre deríteni őket, mert hát a hobbitok ilyenek. Hihetetlen tapasztalat volt. Egyszerűen megváltoztatott mindannyiunkat. Olyan volt, mint a Beatles-nek lenni, tudod..." (Dominic Monaghan)

Dom és Billy kapcsolata:

"Furcsa, hogy a történet mennyire tükrözi az életünket. Megtörténhett volna, hogy Viggóval, Orlandóval vagy Iannel kerülök közelebbi kapcsolatba. Amikor Billyvel elkezdtük a külön forgatást, azt gondoltam: remek, de milyen kár, hogy nem azzal forgathatok külön, aki a legközelebb áll hozzám. Aztán kiderült, hogy éppen Bill az..." (Dominic Monaghan)

"Dom egy idióta! Nem, nem, Dom egy nagyszerű figura. Tán hozzá kerültem a legközelebb, annyira sokat dolgoztunk együtt."(Billy Boyd)

Billy Marsa Dom Szaturnuszával áll együtt. Valószinüleg Billy volt az, aki rávette az aktivitásra a hülyeségekre, Dom pedig az aki visszafogta Billy aktivitását, bár ezt a két színész ismeretében pont fordítva képzelnénk. Mint amikor Billy kitalálta, hogy menjenek szörfözni, habár egyikük sem próbálta még soha.

Valószínüleg erősen képesek egymást aktivizálni.Mars-Mars trigon, Billy Marsa - Dom Napja trigonban áll, egymás tüzesítve és erősítve.Billy Marsa amúgyis trigonban van Dom Nyilas stelliumával.

Alapvetően elfogadják egymást: kettejük Jupitere egymást trigonálja, Dom Jupitere trigonban van Billy Vénusz-Merkúr-Plútó együttállásával. Végül is Dom Jupitere trigonálja Billy Szűz stelliumát. A dokumentumfilmben láthatjuk, ahogy együtt töltik még a szabadnapjukat is: második reggeliznek, lemezboltba mennek, biliárdoznak.

Beszédben, ugratásokban teljes volt az összhang köztük: Billy Napja - Dom Merkúrja trigonban áll és Billy Merkúrja pedig Dom Jupiterével áll trigonban. Egymás szájából veszik ki a szót:

"Billy: Igy a hadifogságból a természet kebelére kerülünk.
Dom: Azt mondtad kebel?
Billy: Igen azt...
Dom: Hmm....."

Végletes hülyeségek, vetélkedés: Billy Marsa és Dom Plútója szextil, egymást piszkálják fel, pl. amikor egy forgatási szünetben azt játszották, hogy ki hányszor tud körülszaladni és megérinteni a büféasztallokat. Billy el is kezdett rohangálni egy ideig, mire kiderült, hogy Dom elfelejtette bekapcsolni a stoppert. Ilyen lökött dolgokba könnyedén belevitték egymást, mivel Billy Neptunusza szembenáll Dom Jupiterével.

Ahogy Billy és Dom összefoglalja az együtt töltött idők élményét:

"Korai kezdés, rengeteg gyaloglás. Az energiát nehéz volt megőrizni. De aztán az ember legyőzi ezt az érzést, mert a munka fantasztikus. Segít a sztori, az érzelmek, a helyszínek. Az egyik nap egy igazi drámai jelenetet csináltunk, másnap pedig valami vicceset - szóval nem unatkoztunk." (Billy Boyd)

"Nem fog hiányozni a kétórás ácsorgás hajnali 4:30-kor, miközben jéghideg ragasztót kennek a lábamra. Nem fog hiányozni a kétórás autózás a munkába, vagy a hosszú-hossz- napok a lakókocsimban ülve és várva, várva, várva...Nem fog hiányozni a ragasztó sem a fülemben. De akár holnap újra végigcsinálnám az egészet!" (Dominic Monaghan)>Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése