CELEBHORIK - Orlando Bloom


ORLANDO BLOOM

Orlando Jonathan Blanchard Bloom
Jan.13, 1977, 9:15 
Canterbury, England

Akinek jellemzését a Gyűrűk Ura c.filmtrilógia forgatásából vett idézetekkel támasztom alá az érdekesség kedvéért.
Orlando Bloom (most már 32 éves!), angol színész, rögtön a színiiskola befejezése után került a híres film forgatásra. 

"Két nappal azelőtt kaptam meg a munkát, hogy befejeztem volna a színiiskolát. Olyan volt, mint egy lottó ötös. Életem legizgalmasabb telefonhívása volt, csak kiabáltam és ugráltam."(Orlando Bloom) 




A színész képlete a jellegzetes kosár alakot mutatja. A kosár alakzatban 9 bolygó a tízből afoglalja el a képlet egyik felét, míg a maradék egyetlen égitest egyedül áll a képlet másik felén. Ez azt jelzi, hogy az egyén életének központi részét a a képlet bolygók által tarkított szelete határozza meg. A kosár fogantyúját formázó egyedül álló égitest pedig cselekedeteinek fókuszpontját jelöli és gyakran egy adott különleges képességre utal. Az ilyen típusú képletek gyakoriak a valamiben kiemelkedőt alkotó embereknél: pl. élsportolók.



Orlinál a kosár fogantyúját a Jupiter alkotja a Bikában. Egyértelműen a sikervágy hajtja (l. az azóta forgatott kasszasiker filmjeit: Karibi kalózok, Trója, Mennyei királyság stb.). Az anyagi javak - mint sikerének kézzelfogható bizonyítékai - fontosak a számára, ám bőkezű is. Szereti a fényűzést, a minőségi drága ruhákat, a túldíszített ékszereket. jobban szeret szórakozni járni, mint vendégül látni valakiket. Alapvetően nagyon kellemes és barátságos természetű. Figyelnie kell viszont arra, hogy ne sajátítson ki másokat, hagyja őket kibontakozni. 


Jupitere trigonban áll Bak Napjával, ez tovább erősíti a sikerre való képességét. Hiszen szerencse, optimizmus és anyagi jólét társul e fényszöghöz. Emellett hatalmas kreativitással is rendelkezik (nem véletlen a színészmesterség választása). És a siker el is kíséri választott hivatásában (ahogy az előbb is láthattuk Athony Delon képleténél!). 

Ez az állás párhuzamba vonható az által játszott figura karakterével. hisz végül is ő egy tünde herceget játszik a Gyűrűk Ura filmben.

„Szóval tudtam a projektről, hogy ez a könyv mit jelent a világ jelentős részének és mit jelent eljátszani egy olyan karaktert, mint Legolas., aki felette áll minden elképzelhető lénynek. Úgy értem, hogy a tündék emberfeletti érzékekkel, reflexekkel rendelkeznek, szépek, egyfajta angyali lelkek. Lehetőséget kapni mindennek az eljátszására izgalmas és ijesztő volt egyszerre. A rajongók nyilván nagy elvárásokat támasztottak a filmmel szemben, ezért ráadásul még úgy is kellett játszani, hogy az a nézők elképzeléseinek megfeleljen, Ez nagy nyomást jelentett, de izgalmas is volt. Nem is olyan könnyű ezt elmagyarázni...”(Orlando Bloom) 


Bak Napja mindehhez még céltudatosságot és meg nem torpanó ambiciókat ad. A Bak komoly gondolkodású, kemény embertípus, aki gyakran zárkozóttnak tűnik és személyes életterét szorosan irányítása alatt tartja. Már fiatalon érettnek tűnik és pontosan tudja mit akar. Napjegye lassú, de kitartó emelkedésre utala világban. Kiváló munkaerő, dolgos, hatékony és fegyelmezett. Veleszületett józan ítélőképessége lehetővé teszi számára az előrelátó tervezést és többnyire sikeresen megvalósítja célkitűzéseit. Tömegben a Bak nem kimondottan feltűnő, ám csendes méltósága összetéveszthetetlen. 



Orlinak a Bakban áll a Merkúrja és a Marsa is. A Bak Merkúr szellemi fegyelmet és szervezőkészséget ad, ezzel segíti a koncentrált munkát. Bak Marsa pedig a hihetetlen kitartást, szívósságot adja. Fáradhatatlanul dolgozik, különösen ha a saját álmai vagy céljai megvalósításáról van szó. Képes megfelelő mederbe terelni energiáit és kreativitásával elérni céljait. 

"Nagyon sokat kellett edzenem, hogy elérjem azt a folyamatosságot és a mozdulatoknak azt az eleganciáját, amely megkülönböztet egy tündét. Az íjjal és nyilla való gyakorlás nagyszerű eszköz volt a karakterem eltalálásához. egész jól ment. A végén az íjász edzőm feldobott egy papirtányért a levegőbe és én keresztül tudtam lőni egy nyílvesszővel." (Orlando Bloom) 


Bak Napja, Merkúrja és Marsa fölött az Oroszlánban levő Szaturnusza uralkodik. Ez az állás ront egy kicsit a kitartáson és fegyelmezettségen, mivel az Oroszlánban exil a Szaturnusz. Ezzel kissé zsarnokibbá, makacsabbá teszi a személyiségét. legnagyobb ellensége saját egója lehet és az elismerés iránti vágya. Ezért néha önző módon próbálja meg áthidalni a nehézségeket. 

"Orlando nem volt önzőbb, mint bármelyikünk, csak nem tudta olyan jól palástolni. Merthogy nem olyan tapasztalt. Az a típus, aki ha akar valamit, odaáll és kimondja. A tapasztaltabbak ilyenkor tesznek egy kört, sompolyognak, suttognak, hogy ugyanazat a hatást elérjék." (Ian McKellen) 



Viszont csodákra képes e bolygóállással az egyén a szövetkezésen és egymás igényeinek kölcsönös elismerésén alapuló munkában. Végül is ezt kell megtanulnia Legolasnak is a történetben, aminek legpregnánsabb példája a halálosan utált ellenséggel, egy törppel(!) való együttműködés elsajátítása. 

Szaturnusza kvadrátban van az Uránuszával, ez is jelzi a problémákat a saját egója és a környezetének összeütközéseit, a hirtelenséget a lassúsággal szemben, a jól bevált dolgok, a mindenáron való újítással szemben. Ebből adódott aztán a balesete (és nemcsak egy volt- hiszen majdnem mindene összetört már). 

„Forgattuk azt a jelenetet, amelyben 30 ló volt felsorakoztatva. Vagy ötször kellett felvennünk. Át kellett lovagolnunk ezen a halmon, le a egy vízmosásba, aztán sziklák voltak meg egy meredek lejtő. Nos, a lovak csordaállatok, ember. És amikor a lovak megindulnak, akkor igazán mennek....Szóval felemeltem az íjam, de a lovak csak nem akartak megállni. Gimli leesett, rajtam landolt, én meg egy sziklára estem. Eltört egy bordám.” (Orlando Bloom) 

Ennek ellenére Uránusza a Marsával szextilben újabb és újabb kalandokra csábítja, merész, főleg fizikai kockázatok és kihívások izgatják a fantáziáját. 

"Egy nap megcsináltam Új-Zéland legmagasabb bungee-jumping ugrását. Ötször a semmiben fél órán keresztül! Tudtam, hogy a producerek nem örülnének túlságosan a dolognak, ezért csak utólag mondtam el nekik." (Orlando Bloom) 

Marsa szextilben a Vénuszával a szebbik nem lelkesedését növeli iránta (talán neki volt az egyik legnagyobb rajongótábora a film bemutatója után. Energiáinak nagy részét kreatív vállakozásaira fordítja. Szívesen fog társával vagy számára fontos személlyel művészi vagy üzleti vállakozásba. 


A Holdja szextilben a Vénuszával erősíti a kifinomult művészi érzéket, élénk intellektust ad. 
Vénusza trigonban a Szaturnusszal a nyugodt fegyelmezettséget jelzi, ami jellemzi filmbeli karakterét Legolast is. 
Vénusza amúgy is a kifejezetten művészi Halak jegyében van (itt emelt helyzetű). Nagyon romantikus, érzékeny és spirituális látásmódot ad. Ez az állás szinte tökéletesen kifejezi a tündék harmadkori hozáállását a világ dolgaihoz: a végletekig kifinomult művésziesség keverve az elvágyódó, már más világok felé tekintő érzelmi jelleggel. 

„Magammal viszem Legolast és az élményt Új-Zélandról, bárhová is megyek. A csodálatos dolog abban, hogy színész vagy, az, hogy, minden szereplőből akit magadba fogadsz, magaddal viszel egy részt amikor továbbmész.” (Orlando Bloom)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése