PÉLDAELEMZÉSEK - Igaz, hogy X. színész kilép a tévésorozatból?

Felröppent a hír, hogy a kedvenc sorozatomból kilép a kedvenc színészem. Nélküle nem menne a sorozat, úgyhogy megkérdeztem, mi igaz ebből?





Óra ura: Vénusz
ASC ura: Jupiter
Érvényesség: recepció szerinti érvényesség (Jupiter a Vénusz triplicitásában)
Konsziderációk: nincs
Jelölők
Kérdező: Jupiter, Hold
Hír (3. ház): Merkúr
Színész (7. ház): Merkúr

Ez az egyik olyan kérdéstípus, ahol kivételesen nem nagyon számít a Kérdező személye (hacsak nem valami nagyon személyes dologról van szó). Itt nem az a fontos, ő hogyan áll hozzá, hanem, hogy mi van a hírrel, ill. a benne foglalt tartalommal.
A 3. ház ura most megegyezik a hírek természetes jelölőjével, a Merkúrral. A Merkúr peregrin, retrográd a 11. házban, együttállásban a Plútóval. A peregrinség már azt jelzi, hogy negatív, azaz a hír nem igaz. A diszpozítora a Szaturnusz is peregrin, szóval az se javít rajta. Erre ráerősít a sújtottság még (retrográd). A Plútóval való együttállás lehet rögeszmésség, rákattanás a hírre, de az is, hogy maga a hír rémhír, agyrém, rosszindulatú terjesztés.
Ez szépen látszik abból is, ha megnézzük magát a színészt (7. ház ura), ami egy az elforgatott 10. házának az urával, Merkúr. Vagyis a színész egy a hivatásával, nem fogja abbahagyni. Viszont mivel a hamis hír jelölőjével is megegyezik a színész jelölője, lehetséges, hogy ő maga tett valami félreérthető gesztust vagy kijelentést, amiből felröppent az álhír.


Visszajelzés: a kedvenc színészem, azóta is a kedvenc sorozatomban szerepel, úgyhogy igen, igaza volt megint a képletnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése