PÉLDAELEMZÉS - Melyik mobilt vegyem meg?

Részlet "Kérdezd a csillagokat - bevezetés a kérdőasztrológiában" c. hamarosan megjelenő könyvemből További részletek és megrendelés: Undergroundbolt


A Kérdező egy triplicitás szerinti Mars a 9. ház csúcsán. Elég jól ért hozzá, de tehetetlen és nagyon bízik az asztrológiában, épp azzal kutakodik. A Hold, mint társuralkodó, peregrin a Mérleg jegyében a 11. házban. Az ura után (domicil Vénusz) javul....


Óra ura: Jupiter
ASC ura: Mars
Érvényesség: recepció szerinti érvényesség (Mars a Jupiter egzaltációjában)
Konsziderációk: Hold–Merkúr kvadrát (valami információnk még hiányzik a kérdés elbírálásához)
Jelölők
Kérdező: Mars, Hold
Mobilok (2., 3., 4. ház): Jupiter, Szaturnusz, Vénusz

A Kérdező egy triplicitás szerinti Mars a 9. ház csúcsán. Elég jól ért hozzá, de tehetetlen és nagyon bízik az asztrológiában, épp azzal kutakodik. A Hold, mint társuralkodó, peregrin a Mérleg jegyében a 11. házban. Az ura után (domicil Vénusz) javul.
Érdemes rögtön felfigyelni arra, hogy a Hold exilbe teszi a Marsot, és kvadrátban is vannak. A Kérdező esze és szíve ellentétben állnak, más-mást súgnak neki. A Mars lesújtja a Holdat, itt a konfliktus, de ez megoldható, mivel a Mars itt a Hold uralma alatt áll (recepciós kvadrát). Végül a racionális megfontolásokat valószínűleg le fogják győzni a szív vágyai.

1. mobil
A 2. ház egy terminus szerinti Jupiter, valószínűleg jó nagydarab telefon. Terminus szerinti, tehát „elmegy” minőség. Követő házas, jó mindennapi használatra. De ott van a 2. házban a Szaturnusz, tehát valami nehézség, probléma várható.
Tetszene-e a Kérdezőnek? A Mars egzaltálja, a Hold terminusban tartja. Nagyon is tetszene! Ezzel egy baj van, a Kérdező egzaltálja a készüléket, míg az csak egy terminus szerinti minőséget tud felmutatni, az ilyen elvárásbeli eltéréseknek általában csalódás a vége.
Jól szolgálja-e a telefon a gazdáját? A Jupiter exilbe rakja a Kérdező fizikai jelölőjét. Ez azt jelenti, hogy fizikailag kényelmetlenséget okoz neki a használata, pl. nem éri át a gombokat, vagy túl nagyok az ujjai, vagy máshol is benyomódik, vagy nem kényelmes a kezelése.

Ellenőrizzük még az árát, a 10. ház egy peregrin Merkúr, hanyatló házas (9. ház), Marstól sújtott. Abszolút megéri az árát (peregrin ár egy terminus szerinti termékért), sőt valószínűleg akciósan lehet megszerezni (sújtottság).


2. mobil
Továbbmegyünk egy házzal, ez már a 3. ház lesz, de ugyanúgy elemezzük, mint az előbb.
A 3. ház jelölője egy retrográd, de terminus + arculat szerinti Szaturnusz a 2. házban, követő házban. Van ugyan egy bezárt jegy a 3. házban, de az a Vízöntő, és mivel a horaryban ugyanaz az ura, a Szaturnusz, így nem kell most két külön bolygót figyelembe vennünk.
A két kisebb méltóság összesítve kitesz egy nagyobbat, így elég jó típusról van szó, jobbról, mint az előbbi, amely bírja a strapát is (követő ház). Egy baja van, retrográd, ami azt jelenti, hogy lassú. Nem egy gyors készülék, lassan áll fel az operációs rendszer, sokat kell várni amíg beindul egy applikáció, lassan tölt le-föl, stb. Ez ma már zavaró lehet.
Tetszene-e a Kérdezőnek? Figyeljünk fel rá, hogy a 3. ház csúcsán ott a Plútó, azaz a Kérdező ott tartja a rögeszméjét, rá van kattanva. Mégis a konkrét készüléket exilbe teszi a Mars. Vagyis valamiért mégse tetszik neki. A Szaturnusz viszont közömbös (nem tartja méltóságában a Kérdezőt), így se nem kényelmetlen, de nem is különösebben kényelmes a Kérdező számára a használata.

Lássuk az árát! A 10. háztól leszámolt 2. ház lesz a 2. készülék ára, ez a 11. ház lesz. A 11. ház ura szintén a Vénusz, domicil + triplicitás szerinti, sarokházban. Jó drága, tény és való, és bár a készülék maga is hasonló paraméterekkel rendelkezik (Szaturnusz két kisebb méltóságban, de így is csak 60%-os készülék), kicsit így is drágának találom, mivel a Vénusz nemcsak uralmi, hanem triplicitás szerinti is, kb. 160%-os ár, és egyelőre akció sincs rá (onnan látjuk, hogy semmi sem sújtja a Vénuszt, mint árat).

3.mobil
Ezt azért is veszem, hogy lássátok, mit csinálunk, amikor két dolognak ugyanaz a jelölője, de nekünk mégis meg kéne különböztetnünk őket. Mint ilyen esetben, amikor telefonokat hasonlítunk össze.
Ugyanis a következő háznak (4. háznak) is a Jupiter lenne eredetileg a jelölője. Ám már van egy Jupiterünk, az 1. mobil. Persze mondhatnánk, hogy ez a mobil nagyjából hasonló ahhoz a típushoz, no de mi szeretnénk mégis elkülöníteni tőle. Jobb vagy rosszabb ez a típus, vagy ugyanolyan?
Ilyenkor vesszük a már emlegetett almuteneket! Itt az ábrán meg is lehet keresni a megfelelő táblázatban, de ki is lehet számolni, hogy adott fokon, ahol a 4. ház csúcsa kezdődik, melyik bolygó kapja a legtöbb pontot, melyik lesz a győztes bolygó. Itt a Vénusz fog győzni (ami nem mellesleg a Halak jegyének az egzaltációs ura is).
Nézzük a Vénuszt, mint a 3. mobil jelölőjét. A Vénusz domicil a Bika jegyében, plusz még egy triplicitása is van, kiemelkedően szuper minőség (100% + 60% = 160%-os!). Ráadásul sarokházas is, abszolút mindennapi használatra tervezve. Ami probléma lehet, hogy a Neptunusz ott áll a 4. házban: a Kérdező reménykedik a készülékben, aztán bizonyos fokig csalódik.
Mennyire tudja jól használni? A Vénusz terminusban tartja, ám aztán exilbe teszi a Kérdező fizikai jelölőjét – most még elmegy, de idővel egyre kényelmetlenebb lesz a kezelése a Kérdezőnek, vagy egyre több minden fogja zavarni benne.

A Kérdezőnek mennyire tetszik a mobil? A fizikai jelölőjének közömbös, szóval mindegy neki, hogy ezt vagy másik típust vesz meg. A Hold viszont a Vénusz uralma alatt van, lelkileg nagyon odavan érte, nagyon szeretné. De tudnunk kell a fizikai jelölő (az ASC ura) az mindig arról mesél nekünk, mennyire van szüksége a Kérdezőnek a mindennapokban arra a tárgyra, amire kérdez, míg a lelki jelölője, a Hold, a lelki vágyát jelzi, szeretné, mert új, mert modern, mert mindenkinek az van, mert látta a reklámban, mert szép a színe, mert klasszul néz ki, stb.

Vajon visszafelé kielégíti-e a szíve vágyát ez a mobil? Mivel a Vénusz is a Hold uralma alatt van (Hold–Vénusz uralmi csere), abszolút igen, lelkileg feldobja az új kütyü birtoklása, öröm lesz neki ránéznie, mindenkinek szívesen mutogatja majd. (Azért ne felejtsük el, ha női Kérdezőről van szó, ezek a szempontok is sokat nyomnak a latba, míg a férfiaknál inkább a fizikai, műszaki jelölőre helyezzük a hangsúlyt).

Megéri-e megvenni? A 10. háztól leszámolt 3. ház lesz a 3. készülék ára, ez a 12. ház lesz. A 12. ház ura szintén a Vénusz lenne, de szeretnénk elkülöníteni az árakat is, ha lehet, és a Vénuszt már kiosztottuk a 2. készülék árának, ezért megnézzük van-e itt most almuten? Van, méghozzá a Szaturnusz. A Szaturnusz két méltóságban is van, emiatt ez a mobil drága, tény és való, de a készülék maga is ilyen paraméterekkel rendelkezik, itt azt mondhatjuk, abszolút megéri az árát, sőt a Szaturnusz retrográd is, ami alkalmankénti akciókat is jelez!
Ezek után még nem árt ellenőrizni az anyagiakat, mivel ezek már 100–200 ezres telefonok!

Mit kell nézni?
Ha az ára romlásba teszi a Kérdezőt vagy a 2. ház urát (mint anyagi tartalékok), vagy opponálja az ASC urát vagy a Holdat vagy a 2. ház csúcsát vagy az ASC-t, illetve oppozícióba vagy kvadrátba kerül a Szerencseponttal vagy a 2. ház urával, akkor nem érdemes megvásárolni.
Nézzük sorban a mobilok árait!
1. mobil ára 10. ház, Merkúr. Ebben a képletben a Merkúr egyből fallba teszi a Kérdező szignifikátorát, a Marsot (ide elég egy negatív jel is, már érdemes a vásárlástól elállni)!
2. mobil ára 11. ház, Vénusz is rögtön exilbe teszi a Kérdező jelölőjét, a Marsot. Ezt sem érdemes neki megvásárolni.
3. mobil ára a 12. ház almutenje, a Szaturnusz, nem teszi romlásba a Kérdezőt, sem a Holdját, sem a 2. ház urát, nem opponálja az ASC urát, sem magát az ASC-t, sem a Holdat, sem a 2. ház csúcsát, nem kerül oppozícióba vagy kvadrátba a Szerencseponttal (sőt egy szextilje van rá), és a 2. ház urát sem opponálja vagy kvadrálja.
Íme egy tökéletes ár, ami megfelel az ár-érték aránynak, szerencsés vásárlás és anyagi tartalékaink is elegek rá.


Ezeknek tükrében már neki kell átgondolnia a vásárlást!



Visszajelzés: a Kérdező megvette a 3. mobilt, kicsit olcsóbban is, mint először gondolta, nagyon elégedett vele, gyors, strapabíró, minőségi kamerával, a színe is passzol és minden beállítható, variálható rajta, ami lelkileg nagyon kielégíti. Van egy-két kisebb kényelmetlen vonása (pl. billentyűkezelés, kicsit kicsi kijelző, spéci töltő), ami lehet, hogy később jobban fogja idegesíteni, de most még imádja az egész mobilt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése