Az Uránusz visszalép a KOS jegyébe


Hét év után május 15-én lépett az Uránusz a Bikába Kosból. 
Most viszont 2019. március 6-ig visszatér az előző jegybe, hogy elvégezzük az utolsó simításokat, átgondolhassuk, lezárhassuk életünk bizonyos fejezeteit. Megoldatlan ügyek, régi kapcsolatok, helyzetek visszatérésére számíthatunk. Tudatosítsuk, hogy minden változás értünk van, és ha valami már nem szolgálja fejlődésünket, váljunk meg tőle. Ezek a változások most megint a horoszkópunk Kos jegye által fémjelzett életterületeit fogja érinteni (azt a házat, ami a Kos jegyében kezdődik, ill. ahol konkrétan most az Uránusz jár-kel). 

Igy a Bika hangsúlyos emberek most pár hónapra megnyugodhatnak, a napról-napra való hirtelen változások kicsit elcsitulnak körülöttük, viszont a Kosok újra szembekerülnek azokkal a lépésekkel, amit anno az elmúlt 7 év alatt sem léptek meg. itt az utolsó esély rá, hogy megtegyék, amit már rég meg kellett volna, úgyhogy hajrá!

Tranzit Uránusz a radix házak felett
URÁNUSZ AZ 1. HÁZBAN
Kedvező időszak a tudatszint fejlesztő ismeretek és technikák felfedezésére.
Most nyitottak vagyunk ilyesmire és ez később majd hasznukra is válik.
Egy olyan házasság vagy közeli kapcsolat, amely nem képes alkalmazkodni e tranzit formálta új énünkhöz, könnyen véget érhet. Alapvetően nagyobb személyes szabadságra tartunk igényt, az önkifejezés szabadságára, hogy azok lehessünk, akik valójában vagyunk.
Némi nehézségek adódhatnak kapcsolatainkban a váratlanul megnövekedő
szabadságigényünk miatt; ha egy kapcsolat ezt nem viseli el, akkor annak vége szakadhat.
Más kapcsolatok viszont idővel igazodni fognak hozzánk.
A nagy dolog az Uránuszban: a szabadság, és most épp ebből akarunk többet magunknak. Változtatásokat fogunk végrehajtani életünkben, beleértve a környező világról alkotott képünket, ill. hozzáállásunkat.
URÁNUSZ A 2. HÁZBAN
E néhány év könnyen az anyagi helyzetünket érintő váratlan ingadozások időszaka lehet - így vagy úgy. A pénzügyi spekulációk e tranzit idején vagy váratlan nyereséget vagy váratlan veszteségeket hoznak. Bármi megtörténhet, amit egyéni fejlődésünk érdekében meg kell tapasztalanunk, és ha menet közben ez kiborítónak is tűnik, a végeredmény pozitív lesz. Legyünk rugalmasak és készséggel használjuk ki a felmerülő lehetőségeket.
Belső szükségleteink, következésképp értékrendünk változásokon megy keresztül, különösen ahogy javainkhoz viszonyulunk. Ha tudatában vagyunk a változások szükségességének és végre is hajtjuk azokat, ez a tranzit nem sok vizet zavar; ellenkező esetben jelentős és feltehetően váratlan változások állhatnak elő anyagi erőforrásainkban vagy javainkban - mindez persze fejlődésünk elősegítése érdekében.
URÁNUSZ A 3. HÁZBAN
Izgalmas időszak lehet ez számunkra. Minden irányból új információk, közlések áradnak felénk. Mindenféle újdonság érdekelni fog bennünket és kedvünk támadhat az asztrológia, tudományok, technológia, okkultizmus, jóga és más hasonló értelem-és tudatfejlesztő tárgyak tanulmányozásához.
Sok mindent megváltoztatunk ilyenkor életünkben és ha rugalmasak tudunk maradni, készen a váratlanság elfogadására, izgalmas dolgokban lehet részünk. Mindannyiunknak változnunk kell, különben lemerevedünk és begyepesedünk.
Rövid rutinutazásokra kerülhet sor - váratlan jelleggel.
URÁNUSZ A 4. HÁZBAN
Közvetlen környezetünkben, családi életünkben könnyen előfordulhatnak bizonyos megszakítások; a lakóhely váltás egyike e lehetőségeknek, néha természeti csapás miatt - ha a bolygó támadott, vagy pl. javításokra kell sort keríteni.
Családi kapcsolatainkban zavar támadhat alapvetően azért, mert mi magunk mély, pszichológiai szintű változásokon megyünk keresztül. Kapcsolataink eddig szőnyeg alatt tartott, rejtett feszültségei most felszínre törnek. Egyes kapcsolatok meg is szűnhetnek.
Mindez menet közben aggasztónak tűnhet, de hosszú távon szabadabbá válunk és jobban önmagunk lehetünk mint azelőtt. Próbáljunk meg rugalmasak lenni, hogy segítsük a folyamatot.
URÁNUSZ AZ 5. HÁZBAN
Ebben az időszakban szokatlanul kreatívak, újító szelleműek és eredetiek lehetünk. Talán valamilyen új technológiát fogunk alkotó módon felhasználni.
Izgalmas, szokatlan románcokban lehet részünk. Amikor azonban alábbhagy az izgalom és vissza kell térni a hétköznapokba, azon tűnődünk majd, vajon mi is volt ez. Más szóval, ne nagyon várjuk, hogy ezek a kapcsolatok tartósak lesznek. Vigyázzunk, mert nem várt terhesség is könnyen becsúszhat ilyenkor.
Ha már vannak gyermekeink, akkor ők most így vagy úgy, nagyobb figyelmet követelnek tőlünk. Izgalmas vagy drámai események történhetnek velük vagy általuk.
URÁNUSZ A 6. HÁZBAN
AZ Uránusz forradalmasítani akarja munkánkat; szabadulni a régi kerékvágásból és rutintól, az értéktelenné és feleslegessé vált dolgoktól. Ha mereven ragaszkodunk a régihez, mondván hogy „mi eddig mindig így csináltuk", akkor talán baleset vagy betegség kényszeríti ránk a változásokat.
Változások állnak elő munkánkban vagy a munkához való hozzáállásunkban.
Munkahelyet változtathatunk vagy - ami még jobb - újító jellegű felfedezésekkel közelíthetünk munkánkhoz, akár új technológiák, módszerek vagy szervezés terén. Ne próbáljunk ellenállni a változásoknak vagy ne akarjuk elfojtani az irántuk mutatkozó igényt. Ha nem lépünk tudatosan, az Uránusz fog kényszeríteni a változtatásra.
URÁNUSZ A 7. HÁZBAN
Néha jogi összetűzések fordulnak elő e tranzit idején, általában üzleti vagy magánjellegű társulások, ill. közös elszámolások ügyében.
Új, szokatlan, rövid életű románcokra vagy házasságra kerülhet sor. A nehézségekkel küzdő régi kapcsolatoknak és házasságnak vége szakadhat. Még a kiegyensúlyozott kapcsolatoknak is változásokon és kiigazításokon kell keresztülmenniük. Az Uránusznak megvan a módszere, hogy megszabadítson az elavult helyzetektől vagy sablonoktól, amelyek már nem szolgálják legfőbb hosszú távú érdekeinket.
Nyílt konfliktusba keveredhetünk szinte valamennyi ismerősünkkel. Az évek óta sűrűsödő problémák forrpontra jutnak. Az Uránusz nem engedi fennmaradni a nem a javunkat szolgáló helyzeteket. A problémákat tudatosan tegyük helyre és akkor ez a tranzit nem lesz feltétlenül annyira kellemetlen.
URÁNUSZ A 8. HÁZBAN
Fennáll a hirtelen halál eshetősége ismeretségi körünkben. Az is lehet, hogy örökséghez jutunk váratlanul.
Váratlan változások állhatnak elő pénzügyi téren, különösen a közös kasszák esetén. Legjobb, ha ilyenkor nem függünk mások anyagi helyzetétől. A tranzit néha örökséget jelöl.
Körülöttünk minden régi struktúra lebomlik és helyükön újak épülnek. Hirtelen meg akarunk szabadulni a régi kötöttségek és korlátozások alól, amelyekre nincs már szükség vagy tovább nem alkalmazhatók. Akár elismerjük, akár nem: ki akarunk törni a régi kötöttségek és korlátok béklyójából. Szabadnak kell lennünk, hogy fejlődhessünk.
URÁNUSZ A 9. HÁZBAN
Érdeklődésünk a magasabb tudatszintű tárgyak tanulmányozása felé fordul — pl. vallás, okkultizmus, misztika, asztrológia — úgyszintén a tudományos, műszaki témakörök felé. Ha nyitottak és érdeklődő szelleműek maradunk, sokat nyerhetünk a tranzit idején tapasztaltakból.
Ha lehet, kerüljük most el a jogvitákat. Ezek kimenetele ugyanis hirtelen ellenünk fordulhat.
Távoli helyekre utazhatunk. Tartsuk nyitva szemünket és szellemünket, mert akkor nagyszerű élményekben lehet részünk.
URÁNUSZ A 10. HÁZBAN
Igen valószínű, hogy váratlan változásra kerül sor munkánkban vagy szakmánkban — pozitív vagy negatív értelemben. Bármilyen változásról is legyen szó, nem tanácsos ellenállni vagy elfojtani az Uránuszi energiákat. Az Uránusz által megkívánt változtatások végrehajtása a mi saját hosszú távú érdekeinket szolgálja.
URÁNUSZ A 11. HÁZBAN
Uj barátokkal fogunk találkozni és talán egyes régebbi barátainknak búcsút intünk. Barátaink révén új és különös élményekben lehet részünk. Ugyanez vonatkozik a csoportra is, ahová tartozunk vagy ahová csatlakozni kívánunk. Mint az Uránusz esetében mindig: legyünk rugalmasak és nyitott szelleműek.
Minden bizonnyal változtatni fogunk sok célunkon és elképzelésünkön - talán radikálisabban, mint korábban képzeltük volna. Legjobb, ha önként engedjük hatni magunkra az Uránusz erejét.
URÁNUSZ A 12. HÁZBAN

Előfordulhatnak nehézségek „titkos ellenségeinkkel" - tulajdonképpen az olyan emberekkel, akik tudat alatt reagálnak tudatalatti megnyilvánulásainkra. A nehézségek valószínűleg a mi titkos vagy rejtett oldalunkat érintik. A követendő út most az, hogy tudatosítsuk a felszínre bukkanó emlékképeket vagy viselkedési mintákat.
Alkalmunk nyílik arra, hogy szembesüljünk énünk rejtett oldalaival, amit talán már évek óta magunkba temettünk. Tudattalan emlékképek és viselkedési minták kerülnek felszínre, amiket meg kell értenünk. A pszichoterápia, meditáció és egyéb önismeret fejlesztő technikák ezt nagyban elősegíthetik. Ha megtagadjuk a szembesülést énünk titkos vagy rejtett vonatkozásaival, az váratlan nehézségekre vezet. Forduljunk szembe velük most és akkor nem üldöznek tovább.

(Forrás: Tranzitok kézikönyve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése