A Merkúr retrográdba vált

Merkúr retrográd 2018. november 17 – december 7.

A Merkúr ma retrográdba vált dec.7-ig a Nyilas, majd a Skorpió jegyében. A hátráló , azaz retrográd mozgás lelassítja a dolgok menetét, akadozik az ügyintézés, a kommunikáció, a hírek terjedése, a közlekedés.A hátráló mozgás egyvalamire jó: hogy újragondoljuk teendőinket, kijavíthassuk a hibákat és megtervezzük a továbbiakat.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása,ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.
A Merkúrral együtt mi is lassuljunk le így az adventi időszak előtt, hangolódjunk rá a tél lassúbb ritmusára. Már nem kell össze-vissza rohangálni, ügyintézni és buliba járni - kuckózzunk be nyugodtan egy meleg itallal otthon, olvassunk, írjunk naplót, beszélgessünk a szeretteinkkel....
Az Ikrek és a Szűz Ascendensűek ezen időszak alatt fáradékonyabbak és feledékenyebbek lehetnek, többször meg-meggondolják magukat, így ha lehet ne most hozzanak meg fontos döntéseket, inkább időzítsék a pihenésüket erre az időszakra, hogy jól kipihenhessék magukat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése