Ezós-misztikus tévésorozat AJÁNLÓ 8. - 13-as raktár

13-as raktár (Warehouse 13)

Egy amerikai sci-fi-fantasy-misztikus televíziós sorozat, melyet 2009-ben mutatott be először a SyFy. Magyarországra 2011-re jutott el az első évad a Viasat 6 televíziós csatorna. 2011 novemberétől vetítette a TV2, majd 2013. január 6-tól újra adja.
A sorozat készítéséhez az executive producerek, Jack Kenny és David Simkins szerint a komikus drámai sorozat az 1980-as évekbeli Friday the 13th: The Series sorozatot használták fel, valamint részben az X-akták, a Raiders of the Lost Ark és a Moonlighting sorozatokat is.

A sorozat bemutatója a SyFy harmadik legsikeresebb darabja volt 3,5 milliós nézettségével. A produkció közel 50%-os női nézőszámot is magáénak mondhat.
Az epizódokban más sci-fi sorozatok szereplői is felbukkannak, az Eureka és a 13-as raktár szereplői többször is megjelennek a másik sorozatban, ill. a Supernatural sorozatból is láthatunk benne fontos szereplőt, illetve a 13-as raktár szereplői láthatóak az Alphas című sorozatban is.

Az epizódok során az FBi ügynökből "lefokozott" túlzottan pedáns Myka Bering (Joanne Kelly) és a laza , hányaveti, vagány Pete Lattimer (Eddie McClintock) titkos ügynökök olyan műtárgyakat/ereklyéket igyekeznek felkutatni a világban, melyek valamilyen csodás vagy épp veszélyes képességük miatt fenyegetést jelentenek az emberek számára. A Dél-Dakotában található 13-as raktárban a "rettenetes szemöldökű" Artie Nielsen (Saul Rubinek) és a bolondos számítógépzseni Claudia Donovan (Allison Scagliotti) segíti őket munkájukban többek közt de ott van a (majdnem ) halhatatlan zord raktárvezető, Mrs. Frederick és a teljességgel halhatatlan H. G. Wells - aki nem is olyan (nagyon nem! olyan mint a könyvei alapján gondolnánk! ) Az ereklyék között pedig meglepően ismerősek is akadnak - meglepően ismeretlen működési móddal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése