Ezós-misztikus tévésorozat AJÁNLÓ 6.

Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon A Time)

Az Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon a Time) amerikai televíziós sorozat, melynek alkotói Edward Kitsis és Adam Horowitz. A sorozat 2011. október 23-án, vasárnap indult az Egyesült Államokban az ABC csatornán,[2] Magyarországon pedig 2012. augusztus 19-én, vasárnap debütált az M1-en.
A történet helyszíne egy Maine állambeli tengerparti város, melynek neve Storybrooke. Egy bosszúvágytól elvakult gonosz királynő ebbe a városba száműzte a mesevilág lakóit, megfosztva történetük boldog befejezésétől. Storybrooke-ban nem jár az idő, itt a Gonosz királynő (Lana Parrilla), jobban mondva Regina Mills hozza a szabályokat. 

Ezt az átkot csak Hófehérke (Ginnifer Goodwin) és a Herceg (Josh Dallas) közös lánya törheti meg, akinek a neve Emma Swan (Jennifer Morrison). Emmát egy varázslatos szekrénnyel átküldték a mi világunkba, még az átok előtt.


Emma egy 28 éves óvadékügynök aki igen ügyes a munkájában. A lányt az örökbeadott tízéves fia, Henry (Jared S. Gilmore) invitálja a városba. A fiút a polgármester fogadta örökbe, ez konfliktust kelt a két nő között. Ahogyan Emma a városba érkezik, látszólag gyengülni kezd az átok: elindul az idő, felébred a Herceg, stb.
Természetesen Regina bármire képes, hogy erős maradjon az átok. Emma úgy gondolja, gyökeret ereszt a városban, s mivel a seriffet teljesen lenyűgözte, felajánlja a seriffhelyettesi posztot. Graham halála után - Regina sérelmére - Emma lesz a seriff.
Az első két évadban Emma nemcsak a gyermeke szeretetéért küzd meg és saját magáért, hogy merje vállani a felelősséget, hanem tudtán kívül mesevilág lakóiért is a gonosz mostoha királynő és az álnok manó Rumpelstiltskin ellenében. A sorozat jelenleg már a 6. évadánál tart.
Az érdekessége a sorozatnak, hogy párhuzamosan látjuk peregni az eseményeket a valós világban a kisvárosban és a mesevilágban az átok előtt, miközben a történetszálak előre nem várt módon fonódnak egymásba.

A sorozat 2011. október 23-án, vasárnap indult az Egyesült Államokban az ABC csatornán,[Magyarországon pedig 2012. augusztus 19-én, vasárnap debütált az M1-en. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése