Májusi ajánló


Roy Gillett: Az asztrológia titkos nyelve


Nagyon szép, albumszerű kötet az asztrológia alapjairól. Kicsit bevezet a történelmébe, aztán a bolygók, jegyek, házak, fényszögek alapvető tudnivalóiba. Ami jó benne, hogy minden tételhez hoz egy híres ember példáját, meg mitológiai párhuzamokat, így végre kiderült számomra is, miért is ábrázolják olyan furán a Bak jegyének szimbólumát (félig kecske, félig halként). Van benne pár információmorzsa, ami még gyakorló asztrológusoknak is érdekes lehet, de hát azért a címe kissé fellengzős. Nincs benne semmi titok abban, amit közöl, viszont nagyon szép kiállítású könyv.


Corinne Sweet: Nyugalomnapló

Egyszerű, ám hatásos gyakorlatok a nyugalomhoz és tisztánlátáshoz
Heves szívdobogás, örökös aggódás, légszomjjal kínzó, álmatlan éjszakák ‒ ezek a minden negyedik embert gyötrő szorongás tünetei. A szorongás gyakran eluralkodik rajtunk, de kezünkbe vehetjük az irányítást.Corinne Sweet gyönyörűen illusztrált kötete ‒ amelyben a saját gondolataink is helyet kaphatnak ‒ bárhol és bármikor elvégezhető gyakorlatokkal és inspiráló gondolatokkal segít feltárni szorongásunk okait és kezelni a stresszes helyzeteket.


Imádtam minden sorát! Hogy-hogy nem találkoztam ezzel a könyvvel hamarabb? Igazi csemege rajongóknak, mert az önfejlesztéses- életmódváltásos tanácsokon kívül triviát, vagyis érdekes tényeket is kapunk minden fejezet végén. Persze ki mit ismer már ezekből, nekem meglepetés volt, hogy Christopher Lee még találkozott Tolkiennal és az is, hogy Ian McKellen egy 300 éves sörfőzde társtulajdonosa… Ezenkívül a szerző bevallottan is nagy fan, aranyos, ahogy leírja a saját erőfeszítéseit, hogy hobbittá váljon. Maguk a tanácsok a hobbitok életmódjából kiindulva az egyszerűségre, természetközeliségre és az élet élvezetére helyezik a hangsúlyt. Bár néha kirohan a szerző a modern világ ellen, és ezek kiragadva erőseknek tűnhetnek, ezek a szövegben teljesen jogosak, ahogy Szilszakáll szónoklata Vasudvard ellen is a Gyűrűk urában. Sőt akinek ez nem elég, még egy tréfás kérdőívet is talál a kötet végén, amelyből megállapíthatja ő maga mennyire „jó hobbit” – még csak úton van a Megyébe vagy esetleg már szuperhobbit státuszba lépett? :)
A szerző, Mireille, a saját életének és karrierének alakulásán keresztül ad tanácsokat, tulajdonképpen arról szól, hogyan érvényesült New Yorkban egy francia üzletasszony, aki eredetileg tolmács akart csak lenni. Megtudhatjuk, hogyan és miként viselkedjen egy nő az üzleti életben, mikor kell kidomborítani a nőiességüket, és mikor jobb ha elrejtik azt. Szerencsére ez a mű még a feminista hullám előtt íródott, így a szerzője nem visel hadat a férfiak ellen, nem szónokol, nem lázít, egyszerűen csak érvényesült egy csupa férfiak uralta világban – és köszöni szépen jól van. Maga dönt a karrierjéről, a párkapcsolatáról, arról, hogy vállal-e gyereket vagy nem, de mindezt nem fújja fel, hanem az élet természetes menetének tekinti. A kötetben, ha jól figyelünk, nem csak a marketingről és az énmárkáról kapunk inspiráló gondolatokat, hanem az asztali etikettről is akár üzleti ebédek közben is, de a női lét kérdései is napirendre kerülnek a karrier tükrében. Érdekes, elgondolkodtató olvasmány.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése