2018. május 5., szombat

Tranzitok a mindennapokban - Mars

A Marsról: akinek Kos vagy Skorpió Ascendense van, annak Mars már aránylag lassabb bolygó (kb.2 hónapot tölt egy jegyben).
Ha a Mars a Kosban vagy a Skorpióban vagy a Bakban jár, akkor elvileg a a marsikus születési uralkodós emberek jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) hogy bírják erővel.Ellenben legrosszabbul akkor érezhetik magukat, amikor a Mars a Bikában, Rákban, Mérlegben jár, hiszen ezekben a jegyekben romlásban van a Mars.

A Mars egy meleg/száraz, vagyisférfias bolygó, akinek Mars a születési uralkodója, mindig egy picit férfiasabb vonásokat vesz fel. AMars aktívbolygó, viszont a "kis szerencsétlenség" bolygója is. Vagyis ő maga, ha más bolygókkal kerül együttállásba, akár radix bolygóinkkal is, azokat negativabbá, erőtlenebbé, szerencsétlenebbé teheti.

Viszont ha retrográd az égen a Mars, akkor nemcsak a Kos és Skorpió Ascendensűek érezhetik magukat fáradtabbnak, enerváltabbnak, szétszórtabbnak, hanem a világban is akadoznak az aktivitások, nehezebben érjük el céljainkat, sportolóknak különösen nehéz időszakot jelenthet.

Milyen tranzitjaira érdemes figyelni?

Nappal együttállásba kerülve - kombuszta, égetett lesz mint minden más bolygó, aKos és a Skorpió Ascendensűek nem látnak tisztán, elvakultak lehetnek ebben az időszakban, emiatt bepánikolhatnak és rossz döntéseket hozhatnak. Ajánlatos ilyenkor minden nagyobb aktivitástól tartózkodni, nem hozni fontosabb döntéseket és nem pánikolni minden apróságon. Ilyenkor könnyebben i leérhetnek a napon a esetleg szó szerint megégethetik vagy leforrázhatják magukat. Legyenek óvatosabbak!

Holddal való fényszögeknél max.sértődékenység várható, mivel a Hold nem tud hatni a Marsra csak viszont.

Merkúrral való fényszögeinél gyakori a veszekedés, közlekedési kihágások, esetleg balesetek. Az emberek sokkal többet káromkodnak, nehezükre esik udvariasan, szó nélkül viselni mások hülyeségeit.

Vénusszal való pozitiv fényszögei: szerelmet, udvarlást, flörtölést hozhatnak. Kisebb szerencse érheti őket.

Jupiterrel való pozitiv fényszögei szerencsés, aktív időszakokat hozhatnak a Kos és Skorpió Ascendensűek számára, érdemes, legalább egy lottószelvényt venniük ilyenkor!


Szaturnusszal való fényszögei: mindenképp elvesznek az életkedvükből, komolyabbá, morcosabbá teheti a marsi embereket, kvadrát, oppoziciónál pedig lesújthatja, akár tönkre is teheti időlegesen (kivéve ha a Mars a Bak, Vízöntő vagy Mérleg jegyében jár). Viszont a Mars ilyen szempontból vissza tudja adni a Szaturnusznak a pofonokat, ezekből nagy háborúságok születhetnek!

Uránusszal különcebb, extravagánsabb, szabadságvágyóbb vonásokat vehet fel a Mars, és vigyázni kell Marsi aktivitás és az Uránuszi hirtelenség kapkodáshoz vezethet, ami pedig balesethez. Különösen balesetveszélyes időszak!

Neptunusszal a fellegekbe szárnyalhat, idealizálhat, plátói szerelembe eshet.

Plútóval pedig elégedetlenség, mély változtatni vágyás, harciasság kap teret, ha szabadjára engedik erőszak, terror, bűnügyek is lehetnek belőle.