Teliholdról általában


Ma Telihold lesz! A telihold vagy holdtölte azt jelenti, h. a Hold a Föld körüli útjának felére ért és a Nap felé forduló oldala mint telihold, mint fénylő, kerek korong áll az égen. Ez az jelenti h. a horoszkópban ilyenkor a Nap és a Hold oppozicióba (szembenállásba) kerül egymással. A naptárakan a teliholdat világos koronggal jelölik. 

A teliholdnál is világosan érezhető a Földön az emberek, állatok és növények körében az energiák irányváltása. Az ár-apály jelenség is erőteljesebbé válik. Az arra hajlamos emberek könnnyebben alvajárnak, a sebek jobban véreznek (ezért életmentő műtét kivételével nem szabad ezen a napon műtétet végezni!). A fogászatot is felejtsük el erre a napra!
Az ezen a napon gyűjtött gyógynövények nagyobb erőt fejtenek ki, az ilyenkor metszett fák viszont elpusztulhatnak (metszést csakis újholdkor szabad!). Viszont érdekes módon a telihold (is) időjárásváltozást szokott jelölni (ha eddig meleg volt, hideg lesz v. forditva stb.)
Ilyenkor a rendőrök többen járnak az utcákon, mert számolni lehet az erőszakos cselekedetek és balesetek számának növekedésével, és a bábák is különműszakot tervezhetnek, mert több gyerek is születik ilyenkor (bár nagyobb is veszély szüléskor - asztrológus kolléga mesélte, aki szintén teliholdnál született, h. az akkor született négy kisbabából csak ő maradt életben...:(
Teliholdnál is érdemes böjtölni, épp azért, mert ilyenkor a test mindenféle anyagot könnyen felvesz, többek közt azt a sok méreganyagot is, amik a táplálékainkban vannak, Ezen a napon gyorsabban gyűlik fel a viz a szövetekeben, a kötőszövetek lágyabbak lesznek. A telihold előtti három napban és teliholdkor pedig semmilyen védőoltást sem szabad adni, mert sokkal érzékenyebb lesz rá a szervezet!
Asztrológiailag a két fővilágositó (Nap és Hold ) szembenállása semmi jót nem jelent, ezek nem szoktak sikeres napok lenni, és habár buzog bennünk az energia, de általában károsan vezetődik le, úgyhogy érdemesebb elvonulni és csendes szórakozásokat választani, mert hamarabb kapjuk fel a vizet ilyenkor és leszünk agresszivabbak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése