Kérdezd a csillagokat 14.

A planéták

Mit mondhatunk a bolygókról vagy planétákról alapvetésként?

Az asztrológiában az égitesteknek alapvetően kétféle jelentésrétege különül el egymástól. Az egyik az esszenciális jelentés, amely a bolygó alapvető analógiáival van kapcsolatban. A másik a lokális vagy akcidentális jelentés, ami azt jelenti, hogy a bolygó ezenfelül azokat a dolgokat is jelöli, amelyekre az adott horoszkópban determinálva van. Pl. a Vénusz bolygó esszenciálisan a fiatal nőket, a szerelmet, a szépséget,az érzelmeket és a pénzt jelenti, de ha egy horoszkópban a 3.házban található, akkor a szülött értelmi képességeit, testvéreit és iskoláit  fogja leírni, és ha tegyük fel, még a 10.ház ura is, akkor a szülött hivatását, munkáját és életcélját is megjeleníti.



Először is, főleg az első 7 planétát fogjuk figyelembe venni, amelyeket szabad szemmel is lehet látni. Ezeket káldeusi sorrendben mondva a legkülsőtől indulunk befelé gyorsasági sorrendben. Ez pedig a Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr és Hold.

Hogy mi van a transzcendens bolygókkal az Uránusz, Neptunusz, Plútóval ez rögtön felmerül kérdésként, bár még ki fogunk rá térni. Míg az első 7 bolygónak vannak méltóságaik, és el tudjuk őket helyezni az asztrológia rendszerében maradéktalanul, addig ennek az utolsó háromnak egyelőre nem alakultak ki a referenciái, és ezért nem igazán tudjuk beilleszteni tökéletesen ugyanabba a rendszerbe. Így azt mondhatjuk, hogy bár használjuk őket, de mintegy kiegészítésként, így soha nem lesznek az elsődleges jelölők a kérdőasztrológiában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése