Kérdezd a csillagokat 12.


 További csoportosítások



Vannak az úgynevezett humán jegyek. Ezek konkrétan az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő, a Szűz, amelyeknek az eredeti ábrázolásában emberi alak szerepel, logikusan. Illetve van benne némi érdekesség, mert a Nyilasnak az első fele tartozik ide, ez azt jelenti, hogy nullától a tizenöt fokig, mert az az emberi fele, hiszen kentaurral ábrázolják a Nyilast. Viszont van olyan jelölés, amit a hagyomány tartott meg, a Baknak a második fele, 15-30 fokig, ezt is humán jegynek veszik. A lényeg az, hogy ezek a jegyek érdeklődnek a társaság, a társadalom iránt, és emberi lakhelyeket is jeleznek.


Hol mikor használjuk ezt, például elveszett dolgoknál, leginkább élőlényeknél. Például elveszett a kutyus, hol van? Ha azt látjuk, hogy humán jegyben van a jelölője, akkor lakott területen van például.
Ennek az ellentéte az állati, vagy animális jegyek, mindaz, ami az előbbi felsorolásból kimaradt, a négylábúak, a Kos, Bika, Oroszlán, a Nyilasnak a második fele, vagyis a ló teste, illetve a Baknak az első fele a 1-15°. Ezenkívül szárnyas jegyek az Ikrek, Szűz, Halak. Háziasított jegyek a Kos, Bika, Bak (mezőgazdasági kérdéseknél). Illetve vannak még a speciálisan vad (féktelen) jegyek: Oroszlán, Nyilas második fele.
Ezek az állati, animális jegyek, meg ide tartoznak a vízi állatok is persze, a Rák, Skorpió, Halak, csak azoknak lesz még egy plusz jelentése is. Ezek az úgynevezett vadont jelölik a lakatlan területeket, minden erdős, vagy nem művelt, vagy nem emberek által lakott helyeket.

Mikor kaphat ez hangsúlyt?

Nem csak elveszett kutyusnál, cicusnál. Például legutóbb kaptam egy ilyen kérdést, 2014 nyarán volt Izraelben egy szokásos pár hetes háború, és azzal kezdődött, hogy arabok elraboltak három izraeli iskolás fiút. Onnan tudom, hogy egyik tanítványom akkor ott lakott. És akkor még senki nem tudta, hogy ebből mi lesz, meg hogy lesz, de ő rákérdezett, hogy mi van a fiúkkal, hogy élnek-e, nem élnek, mi van velük. Ilyenekre is rá lehet kérdezni, ami személyesen nem érint, de valamiért nagyon izgat. És nagyon érdekes volt, mert találgattuk, hogy hova vihették őket, és kijött, hogy már nem tudom, hogy melyikben, de ilyen állati jegyben volt a jelölőjük. Úgyhogy mondtam neki, hogy biztos, hogy nem városban vannak, inkább valahol valami lakatlan helyen vagy vadonban. Mondjuk az is látszott, hogy  sajnos nem a legjobb állapotban, és mi lesz a vége. És aztán megtalálták őket, rá egy bizonyos idővel, és hol voltak? Valahol, Jeruzsálemtől nem messze, valami hegyvonulatban, a hegyekben találták meg őket, tényleg a vadonban. Sajnos megölték őket. Ennyire meg lehet ezt mondani. Ezt akartam csak érzékeltetni, hogy mennyire működnek ezek a jelölések.

Aztán van a három vízi állatunk, de ezeknek van egy plusz jelentése, ők a termékeny jegyek: Rák, Skorpió, Halak.
A „lehet-e gyerek?” kérdésre nézzük az Ascendenst, az ötös házat, és hogy ezek vagy uraik termékeny jegyekben vannak-e, meg mennyiben, itt az arányokat nézzük. És ezzel ellentétesen pedig vannak a terméketlen jegyek, az Ikrek, a Szűz és az Oroszlán. Vagyis termékenységi kérdéseknél ezeket kell nézni, hogy inkább vízjegyekben vannak-e a jelölők vagy a házak, vagy inkább terméketlen jegyekben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése