Kérdezd a csillagokat 9.

Jegyek dimanikai csoportosítása

Nem csak elemek szerint osztjuk fel a jegyeket, vagy nem csak elemi csoportosítása van a jegyeknek, hanem van dinamikai csoportosítása is. Ez a dinamikai csoportosítás: kardinális, szilárd és változó jegyek. A zodiákus jegyei  a minőségi azonosságuk révén ún. kvadratúrákba sorolhatók az ekliptikán. Ez azt jelenti, hogy az azonos minőségű jegyek egyenlő távolságra találhatók egymástól (90 foknyira = kvadrát).



A kardinális minőség jellemzője az önállóság, kezdeményezőképesség valamit elindítani, létrehozni. egy kicsit korábban cselekszik, mint kéne, mert igyekszik a dolgok elé vágni. Kardinális jegyek: Kos, Rák, Mérleg, Bak
Ez nem csak dinamikát jelent, hanem a kérdőasztrológia szempontjából a dolgok sebességét is. A dinamikák egyébként is távolságot és időmeghatározást is jelentenek. Ha a jelölők kardinális jegyekben vannak, akkor az rövid időt, illetve közeli helyet jelöl például, távolságban is rövidebbet. Ez azt jelenti, hogy ott van a közvetlen közelünkben, például keresési képleteknél. Időben pedig gyors lefolyást jelent.
Ha a Kérdezőnek van kardinális dominanciája, akkor az akaratosságot jelent, meg hogy rögtön el akar dönteni valamit, minden áron. Például ilyen párkapcsolati kérdéseknél van, amikor azt vizsgáljuk, hogy melyik fél, hogy áll az adott kapcsolathoz. Aki kardinális az valamiben dönteni akar, nem biztos, hogy tudjuk, merre, de valamerre dönteni akar.
Ha mennyiségről van szó, mert itt ilyeneket is vizsgálunk, akkor egy darabot jelent mindig a kardinalitás.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése