Kérdezd a csillagokat 6.

A bolygók többes szerepéről


A Hold egyszerre eseményjelölő, egyszerre társjelölője a Kérdezőnek, egyszerre az adott háznak a jelölője, egyszerre a nem tudom mi, vagy 4-5 szerepben szokott általában tündökölni egy képletben. Ezek nem egymást kizáró szerepei a Holdnak, hanem egymás melletti.  Nem egyszerre nézzük, hanem mindig az adott szerepbe nézzük. 
Gondolj bele, egy kérdő képletben mint bármilyen más asztrológiai képletben van: 12 ház, 12 jegy, 10 bolygónk van, de ebből csak 7-et használunk.  




Ez azt jelenti, hogy egy bolygónak, egy elemnek a képletben nagyon sok szerepet kell betöltenie. És ettől nem kell megijedni, nyugodtan lehet az egyik pillanatban így elemezni, a másikban meg úgy.  A Holdat lehet egyik aspektusban úgy elemzed, mint esemény jelölő,  azért nézed meg, hogy mennek ezek az események,  ezek az események egész jól mennek, nincs itt nagyobb probléma. Másik pillanatban meg úgy elemzed: és akkor egyébként hogy van a Kérdezőnek a lelke?  Mondjuk nem a mélyponton, de azért nincs is olyan nagyon jól.  Ugyanazok a jellemzők igazak rá, de más-más aspektusból elemzed. De akár kielemezheted a Hold a 9-es házzal való kapcsolatát is, mert adott képletben az is a Hold.
Ezt tényleg bonyolultnak hangzik így elsőre, aztán majd ez így beleivódik az emberbe, utána abszolút nem tűnik ez olyan furcsának, és utána sokkal kezelhetőbb lesz a dolog, mert mindig van mihez nyúlni. Csak ezt kell megszokni,és ezt láttam egyébként más kezdőknél is, hogy nehezen szokják meg, hogy egy bolygó sok mindent jelenthet. Ezt kell megszokni, hogy nyugodtan, párhuzamosan sok mindent jelenthet.  Például egy képletben a Szaturnusz jelenti a kérdezőnek a testvérét jelentheti , a 3. ház, a szomszédját, a környezetét, de jelentheti az exét is. Teljesen attól függ, hogy éppen mit akarunk megnézni. Szóval a lényeg az, hogy attól függ, hogy mit akarsz éppen kiolvasni a képletből,  ahhoz fogod igazítani, hogy éppen melyik kijelentését nézed a bolygónak.

A transzcendens bolygókról

Csak és kizárólag hagyományos bolygókat, a hét hagyományos bolygót használjuk a Szaturnuszig bezárólag jelölőnek.  De ott az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó, mit csinálunk velük? Teljesen nem hagyjuk figyelmen kívül, de jelölők nem lehetnek, arra vigyázni kell. Itt nincs olyan, hogy a Skorpiónak az ura az Plútó legyen; vagy a Halaké a Neptunusz, egyáltalán nem lehet. Ezek a transzcendens bolygók inkább állapotokat, lelkiállapotokat vagy pedig bizonyos helyzeteket jelölnek vagy tulajdonságokat, és ezt beledolgozzuk a kérdésbe, ha fontos helyen állnak.


Például  az Uránusz az a hirtelenség, a válás, a szakítás, hirtelen változásoknak, vagy például betegségeknél a vírusos betegségeknek lehet jelölője, ha kapcsolatban van az adott témával, ha nincs kapcsolatban, akkor nem érdekes.
A Neptunusz az mindig ködös, homályos helyzetek jelölője, illetve reménykedik és csalódik a kedves Kérdező általában, hogy ha teszem azt, az ő szignifikátora, vagy a kérdés szignifikátora együtt áll a Neptunusszal.
Illetve a Plútó van még, ami egyfajta rögeszmés magatartásra utal, ahol a Plútó van, ha az fontos a kérdés szempontjából, akkor a Kérdező ott tartja a rögeszméjét, szinte már fanatikusan rá van kattanva arra a dologra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése