Kérdezd a csillagokat 3.

Hányszor tehető fel egy kérdés?


Ez is egy alapvető dolog, egy témában csak egyszer. De mit jelent az egy téma? Ugyanazt a kérdést, ugyanúgy feltenni biztos, hogy nem lehet, csak akkor, ha több alkalmat jelent, például randizás, akkor az elején akár minden randira is rá lehet kérdezni. De az első pár randira rá lehet kérdezni, hogy sikerült, ha nagyon bizonytalan az illető.
Álláskeresésnél minden egyes állásinterjúnál rá lehet kérdezni, hogy sikerült, nem sikerült, felveszik-e?




Ezekre rá lehet kérdezni, de ha egyszer már megkérdeztem, hogy szeret-e Pistike és kijön mondjuk, hogy nem, vagy kijön, hogy igen, akkor teljesen felesleges három hét múlva újra feltenni ugyanezt a kérdést, hogy szeret-e Pistike, akár történik közben valami, akár nem történik, mert ugyanis az eredeti válasz lesz az igaz. Ha történik valami, tulajdonképpen az jelződik a képletben is, hogy csak akkor fog változni a dolog ebben a kérdésben, hogy ha valami alapvetően megváltozik. Itt egybecseng majd az élettel, hogy ha nem látják egymást egy ideig, egyik külföldre megy, vagy másik városba költözik, vagy gyereke születik, vagy elválik, vagy összejön valakivel, stb., akkor megváltozik a helyzet is, jó vagy rossz irányba, de ezt mutatja a képlet.
A másik fontos, hogy helytálló, időálló és érzelmileg érintett legyen a kérdés. Ezekről már azért beszéltünk, helytálló, hogy adott legyen hozzá minden feltétel, az időállóság az, hogy benne legyen a kérdésben, nagyon fontos az időtartam, ha lehet, húzzuk ki a Kérdezőből, mert általában elfelejtik belefogalmazni, pedig nem mindegy, hogy egy hónapra, egy napra, egy évre, egy életre kérdezünk. Mindenképpen fogalmaztassuk bele az időt.
Az „egyéletes” kérdés nem tiltott, de nagyon-nagyon ritkán ajánlott megválaszolni, csak nagyon indokolt esetben és olyan embernek, aki el tudja viselni a választ. Ezt meg kell kérdezni, de ez nem elég, mert az ember azt hiszi, hogy nagyon sok mindent el tud viselni, amit nem; vagy pedig mi meg tudjuk ítélni, hogy már el tudja viselni. „Egyéletes” kérdések, a „lesz-e gyerekem?”; „lesz-e valaha családom?”; vagy „lesz-e tartós párkapcsolatom?”. Vagy egy beteg gyereknél lehet, hogy meggyógyul-e valaha, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése