Kérdezd a csillagokat 2.

 Mi is a kérdőasztrológia? Mi a fő profilja?


Fő profilja az eldöntendő kérdések (Hol van? Ez lesz vagy az lesz-e? Lesz-e szerencsém? Igen, vagy nem?). A "Mi leszek, ha nagy leszek?" nem tipikusan kérdőasztrológiás kérdés, de a "Tűzoltó leszek vagy katona?" - az már igen.
A legfontosabb ezért a kérdőasztrológiában a kérdés, mint a magyar nevében is benne van , hogy kérdő, mert a horary, illetve a horar latinul az óraasztrológiát jelent, az idejére utal, amikor felállítják. A legfontosabb a kérdés pontos ideje, méghozzá a percre pontos idő.



Mikor és hol keletkezik a képlet?

Erre van egy nagyon fontos és egyszerű szabály. Ott, ahol az asztrológus ül, akinek a kérdést felteszik és akkor, amikor meg is értette a kérdést, akkor keletkezik a képlet.
Vagyis nem kell ragaszkodni a legelső pillanathoz, amikor valaki feltesz egy kérdést vagy felhív, hanem ha visszakérdez, ha ki kell még deríteni dolgokat, ha hátteret kérdez az asztrológus, és csak utána fogalmazódik meg a kérdés, akkor az ugyanolyan jó lesz és helyes általában. Biztos, hogy nem akkorra készítjük el a képletet, amikor az eszébe jut a Kérdezőnek, vagy akár magának az asztrológusnak is, hanem amikor arra a kérdésre megérett az idő.
Sokan kérdezik, hogy mikor? Főleg, aki már tanulja a kérdőasztrológiát, az elején zavarban van, hogy amikor saját magának jut eszébe egy kérdés, ő vajon mikor üljön oda a géphez vagy milyen időpontot jegyezzen fel? Rögtön, ahogy átsuhant az agyán, vagy elég, amikor odakerül a számítógéphez, vagy mi legyen vele? Mi van, ha rosszkor teszi fel a kérdést?
Szeretném eloszlatni ezt a hiedelmet. Olyan nincs, hogy rosszkor tesszük fel a kérdést, annak ellenére, hogy lehet nem fog válaszolni a kérdőasztrológia, de nem azért mert mi rosszkor tettük fel a kérdést, hanem mert a kérdéssel van valami probléma. Ezt nyugodtan rá lehet bízni az ember belső sugallatára, méghozzá arra, hogy mennyire sürgős vagy fontos neki ez a kérdés.
Ha én hajnali háromkor felébredek, mert van egy kérdésem, ami annyira izgat, vagy szorongat, vagy éppen izgalomba hoz, akkor nyugodtan felkelhetek, és felírhatom egy cetlire, hogy hajnali három órakor ez a kérdésem merült fel, aztán ha álmatlanságban szenvedek, akkor odaülök a géphez és megnézem, ha nem, akkor pedig majd reggel odaülök és megnézem.
Viszont ha sétálok a városban és átsuhan rajtam egy gondolat, hogy meg kéne nézni, hogy hova is menjük majd nyaralni, mert láttam egy jó kínálatot ott egy utazási iroda kirakatában, de  tulajdonképpen még igazából fogalmam nincs a nyári terveimről…-  és így kalandoznak a gondolataim, akkor nem biztos, hogy az rögtön feljegyzésre méltó, és rohanni kell a számítógéphez megnézni.
Érezni fogjuk, mi az a pont, amikor annyira sürgőssé válik a kérdés, hogy most és azonnal meg kell kérdeznünk, és ilyenkor vagy meg tudjuk kérdezni, vagy pedig felírjuk az időpontot. Ha úgy érezzük, hogy ráér ez még, akkor meg hagyni kell nyugodtan, majd ha odakerülünk a számítógéphez és még mindig foglalkoztat a kérdésünk, elég akkor megkérdezni.
Ilyen például, hogyha eladásról, vételről vagy vállalkozásokról kérdeznek, akkor mindenképpen az információ keresése legyen az első ajánlatunk, nem is az, hogy milyen kérdést tegyen fel az illető. Vagy peres ügyeknél, ahol azért nagyon fontos hátterek vannak, nagyon erős törvényi szabályozottság, amikről egy asztrológusnak sem kell tudnia, és nem kell hozzá értenie.
Nekem is volt olyan ügyfelem, aki felhívott valamilyen örökösödési ügyben, de tulajdonképpen nem tudta, hogy mit kérdezzen, csak a problémát ismerte, amiről azt gondolta, hogy probléma lesz, ami nem is volt biztos. Pár perces beszélgetés után kiderült, hogy másnap mennek a közjegyzőhöz más ügyben, és mondtam neki, akkor kérdezzen rá a dolgokra, járja körül a témát, szedjen össze mindent, amit tud ezzel kapcsolatban, és majd utána, ha még mindig van kérdése, akkor azt meg lehet kérdezni a kérdőasztrológia segítségével!
Először minden hasonló témánál gyűjtsünk információt, mert a nagy semmibe kérdezni, nem sok értelme van és nem is biztos, hogy egyáltalán választ kapunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése