Szaturnusz az életterületeinken (a Bak jegyében)

Azért azt jegyezzük meg, a Szaturnusz mint kártevő bolygó alapból nem hozna jó dolgokat, de mivel uralmi helyzetbe kerül, ezért a jobbik arcát mutatja (legfeljebb nem egyenlő mértékben). 

Ha hoz is nehézségeket, akkor abból tanulhatunk, nem lesz hiábavaló. Legfeljebb komolyabbá teszi az adott életterületet. Azt ne várjuk, hogy harsány vidámságot élünk meg a szaturnuszi életterületen, viszont a csöndes derű, a kemény munka és a felelősségvállalás meghozza a kívánt eredményt.
Kellemetlenebb dolgokat csak akkor hozhat, ha a radixban a negatívabb életterületeket jelöli (betegség, műtét, halál stb.)

Tranzit Szaturnusz az I.házban:
- sorsfordító, tanulságos életesemények, érettség, öregedés, esetleg fogyás, amikor átmegy az Asc-en.

Szaturnusz 2.házban:
- elvileg és általában a Szaturnusz anyagi szűkösséget hoz, ám a Bakban uralmi bolygóként, ez nem valószínű, legfeljebb eléggé meg kell dolgozni az anyagi gyarapodásért, viszont könnyebb lesz spórolni is.

Szaturnusz a 3.házban:
- szabályozott tanulás, hagyományosabb keretek közt, fókuszálás, tudásvágy, a szomszédok szabálykövetőbbek lesznek, több kisebb utazás, bár nem túl spontának. Kutatásokban jó eredményeket ér el, sikeres tanulmányutakra mehet a szülött.


Szaturnusz a IV.házban:
- kedvező ingatlanüzletek, házépítés, felelősségteljes hozzáállás a családhoz, biztonság, stabilitás, idősebb korban anyagi jólétet mutat, idősebb szülők erőre kaphatnak.

Szaturnusz az 5.házban:
- komolyabb rövidtávú kapcsolatok, felelősségteljesebb partnerek, a felelőtlen kalandok, alkalmak megritkulnak, gyerekvállalás, családtervezés esedékes lesz, a szórakozás is inkább a tanulást szolgálja, vagyis inkább járunk könyvklubba mint bulikba. Elsőrendű szempont a vállalkozások biztonsága. 

Szaturnusz a 6.házban
- csont, fog és gerincproblémák léphetnek fel, de kedvezőbb kimenetellel, mint gondolnánk, könnyebb a felépülés a betegségekből, itt jó helyen van eldugva  egy sötét házban a Szaturnusz, kevesebb bajt okoz.

Szaturnusz a 7.házban:
- komoly, elkötelezett, hosszútávú, tartós kapcsolatok lehetősége, de olyanok, amik nem a felelőtlen szórakozásról szólnak, hanem a felvállalásról, az összecsiszolódásról és a közös feladatokról. Kicsit hidegebbek, távolságtartóbbak az emberek velünk, de becsületesek és egyenesek, akiktől sokat tanulhatunk.

Szaturnusz a 8.házban:
- alaposan átgondolt befektetések, lehetséges veszteségek, de olyanok, amik által nyerhetünk is. Ez a pozíció örökség lehetőségét, házasság révén szerzett anyagi gyarapodást mutat. 



Szaturnusz a 9.házban:

- komolyabb, hosszútávú külföldi utak vagy külföldi tartózkodás, kemény munkával megszerzett diploma, esetleg hosszú ideje tartó pereskedések sikeres lezárulása. 
Nagyon erős szellemi érdeklődést jelez. A szülött hajlamos az aszkétizmusra, a puritánságra. Harmonikus állása komoly, filozofikus gondolkodást, korrekt erkölcsi hozzáállást mutatnak. Az illető sikert ér el magasabb szintű tanulmányaiban. Jellemző lesz rá a  szervezett vallásosság, akár a szerzetesi vagy papi hivatásig elmenően is.

Szaturnusz a X.házban:
a karrier házában a céltudatosság sikerre vezethet. A szülött  tudja, mit akar. A célszerűség irányítja, ennek rendeli alá a személyiségét. Kemény akarattal küzd, mindenért megdolgozik. Hosszú évek kemény munkája most gyümölcsözővé válhat, szakmai emelkedés következhet be. 

Szaturnusz a 11.házban:
- idősebb, befolyásos barátok ismeretsége, szigorú, de bölcs mentorok társasága Harmonikus állása megbízható idősebb barátokat, és az általuk nyújtott segítséget mutatják. Az illető vágyai és tervei a megvalósulás fázisába léphetnek, ha hajlandó sokat és keményen dolgozni értük.




Szaturnusz a 12.házban:

- ez a Szaturnusz örömének a háza, úgyhogy alapjáraton, főleg ha jól is áll, itt nem okoz rossz érzéseket.  Vonzódik a magányhoz, amit jobb is, ha magától vállal, mert a sors egyébként sokkal nehezebb leckét ad neki. Harmonikus állása  sikeres magányos tevékenységet, okkult hajlamot jeleznek. Az önként vállalt időleges lemondás kedvezően hat a szülött sorsára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése