Kapcsolati fényszögek 4. - A Merkúr és fényszögei


A "Szinasztria: Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből részletek

Merkúr–Merkúr

Gondolatainkról, illetve főleg a beszédmódunkról ad felvilágosítást. Egyáltalán nem probléma, ha akár harmonikusan, akár diszharmonikusan állnak. Lehet, hogy diszharmonikusan kevésbé értik a másik gondolatmenetét, viszont olyan érdekes meglátásokat kaphatnak a másiktól, ami esetleg egy harmonikus kapcsolatban fel sem merül, mert ott egymás véleményét hangoztatják inkább. Ez nagyon frissítő, élénkítő hatást kelthet.


Merkúr–Vénusz

Ez nem túl jelentős kapcsolat, talán szépen tudnak udvarolni egymásnak. Lehetséges, hogy a Merkúr inkább ésszel áll a dolgokhoz, a Vénusz meg érzelmileg, de igazából ez nem szokott nagyon beleszólni a dolgok alakulásába.

Merkúr–Mars

Ha jól állnak, akkor a Merkúr a szavaival, gondolataival tettekre sarkallhatja a Marsot, amit aztán az megvalósít. Ha rosszul állnak, akkor veszekedések robbanhatnak ki közöttük.

Merkúr–Jupiter

Itt a tanításról, tanulásról van szó. Az egyik összegyűjti az információt, a másik szintetizálja mindezt a tudást. Nagyon jó szellemi, tanár-tanítvány kapcsolat lehet. Ha rosszul állnak, akkor pedig értetlenkedés vagy nehezebb kommunikáció lehet a jellemző rájuk.

Merkúr–Szaturnusz

Ha jól állnak, komolyabb probléma nincs, a Szaturnusz támogatja a Merkúrt a gondolataiban, a beszédmódjában, kifejezésmódjában. Viszont, ha rosszul állnak, akkor a Szaturnusz sokszor kifogásolja a Merkúr megnyilatkozásait, beszól neki, kijavítja őt, így kisebbrendűségi érzést ébreszthet benne.

Merkúr–Uránusz

Miután két szellemi bolygó, eléggé fel tudják egymást pörgetni. Akár a zsenialitásig is, vagy legalábbis zseniális szikrákat tudnak egymásból csiholni.

Merkúr–Neptunusz

Nem olyan jó állás, még harmonikus fényszögeknél sem, miután a Neptunusz a ködösítés és az elhallgatás mestere, ezért nagyon sok mindent el fog hallgatni a Merkúr elől, valószínűleg lényegtelen dolgokat, amitől viszont a Merkúr állandóan gyanakodni fog és mindig azt hiszi, hogy becsapják, ez egy állandó konfliktusforrás lehet, ha nem figyelnek rá.

Merkúr–Plútó

Szintén nem annyira jelentős a kapcsolat szempontjából, de nagyon mély gondolati struktúrákat tárhatnak fel egymással, elmélyíthetik akár egymás tudását vagy gondolatvilágát is. Rosszabb esetben az egyikük, a Plútó megpróbálja átformálni a másik gondolkodását a saját képére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése