HORARY - Megvegyem-e a kinézett autót?



Érvényesség: Az Óra ura és az Asc ura azonos természetű, plusz azonos triplicitásban.

Jelölők:
Kérdező: Mars, Hold
Autó: Szaturnusz ( 3.h.) + Mars ( 3.h.egzaltációs ura)





A Kérdező egy egzaltált Mars a 2.házban. Nagyon fel van indulva és nagyon rá van kattanva a kinézett autóra, mivel annak uralma alatt van (de ezt jelzi a Plútó is, mint a rögeszmésség bolygója a 3.h.-ban).  Mivel a 2.h-ban van, az anyagiak is foglalkoztatják, van-e pénze az autóra?
A Holdja mint társuralkodó peregrin a Szűzben,  a 11.házban. Itt gondolhat a vágyaira, reményeire, ill. a bejövő pénzekre szintén a vásárlás kapcsán.
Az autó alapjáraton egy Szaturnusz ami peregrin a Nyilasban és a 2.h-ban. Mivel maga a Szaturnusz egyrészt jelzi, hogy használt autó lenne, másrészt a 2. házban anyagi nehézségeket okozna. A Szaturnusz a Vénusz terminusában van, a terminus pedig a külalakot mutatja, tehát ez egy kifejezetten szép autó (mint kiderült a kinézetébe, de főleg a színébe szeretett bele a kérdező hölgy).  Követőházban állva viszont megfelelne mindennapi használatra.
Autóknál érdemes megnézni a jelölőjének az átlagos napi haladását is, az mutatja mennyire jól gyorsul majd. Itt a Szaturnusz átlagosan halad (0,4 fokperc naponta), így az autó is átlagosan gyorsulna (ha retrográd lenne pl. akkor nem gyorsulna egyáltalán).

Nézzük, hogy mennyire szeretnék egymás a kérdezővel? A kérdezőről már tudjuk, hogy nagyon szeretné az autót („álmai autója” ahogy fogalmazott).  De visszafelé a Szaturnusz egyáltalán nem tartja méltóságában a kérdező fizikai jelölőjét a Marsot, a Holdat is csak egy arculatban. Vagyis nem különösebben igazodik az igényeihez, a lelki vágyát is csak nagyon minimális mértékben elégíti ki (a színe).
És mivel önmagában peregrin, ahogy már a mobiltelefonoknál is láthattuk, a kérdező túlzottan nagy elvárásai nem teljesülnének ezzel az autóval. Csalódás lenne a vége.
Elromlik-e az autó? Találkozik-e a 3.h. a saját elforgatott 6.h-val (eredeti 8.h.)? Elvileg igen, egy kvadráttal, de szerencsére a Merkúr, ami az elromlását jelöli és a Szaturnusz, ami a kocsi, már távolodó fényszögben vannak, ez ilyenkor nemleges választ jelent.
Az ára a peregrin Nap követőházban pedig pont annyi, mint maga az autó, szóval megéri.
Nézzük, van-e pénze rá a kérdezőnek? Sajnos itt a Kérdező 2.hának ura a Jupiter peregrin, és ráadásul sújtott, azaz kombuszta a naptól. Ez az jelzi, hogy bizony nincs elég pénze arra, hogy megvegye.
Eddig szépen elemeztük, ám itt derült ki, hogy az autó egy márkásabb, exkluzívabb típus lenne. És piros, tesztautó, tehát csomó extra jár hozzá. Ez így már gyanús, hogy nem igazán a Szaturnusz fogja jelölni, hanem a 3.h. almutenje (ha van) vagy egzaltációs ura (legalábbis másodsorban).
A 3.h. almutenje itt szintén a Szaturnusz, így a Mars csak az egzaltációs ura marad. A mars pedig nemcsak a kérdező jelölőjével egyezik meg (ami nagyfokú összeillőséget jelöl), hanem egzaltált ö maga is a Bakban. Tehát fullextrás, piros, márkás autó. Ami sokkal jobban gyorsul, lévén a Mars a jelölője gyorsabban megy a napi átlagsebességnél (0,32 fok -> 0,40 fok)
Igy a Mars már sokkal jobb minőséget jelez mint a Szaturnusz, 2.h-ban, követőházban, mindennapi használatra megfelelő ez is. A Vénusz terminusában, azaz továbbra is pofás, szép jármű. Igy viszont már a kérdező igényeit teljesen kielégíti (egzaltált jármú, ami egzaltálja a kérdezőt).

Továbbiak: az év végén megjelenő Kérdezd a csillagokat! c. könyvemben olvashatók majd.


Összegezve a negatív jeleket is:
Az autó jelölője romlásba teszi a kérdező lelki jelölőjét.
Az ár romlásba teszi az Asc urát.
Az ár recepció nélküli kvadrátba kerül az Asc urával.
Ebből egy is elég, hogy a vásárlásról lebeszéljük. De itt is látszik, hogy mivel lesz probléma: egyfelől a lelki összetevővel, soha nem fogja magát kényelmesen éreznie ebben az autóban (nem mer majd sáros lábban bemászni stb.) míg a többi jel az anyagi összetevőhöz kötődik. Ahogy eleve jelződött, hogy nincs elég pénze, itt is figyelmeztetve lesz, ha megveszi esetleg teljesíthetetlen anyagi terheket vesz a nyakába ( az autó amit kinézett új állapotban 6-7 milliónál kezdődik!)

Visszajelzés: Szerencsére a kérdező annak ellenére, hogy rá volt izgulva és egzaltált volt, hallgatott ránk, és elengedte ezt az álmát. Végül ugyanabból a márkából egy jóval szerényebb típust vásárolt meg, csak a színéhez ragaszkodott továbbra is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése