Ti kérdeztétek a kérdőasztrológiáról 20.

20.  "Na igen, bennem felmerült, hogy működik ez, mármint egy kis kérdéshez mennyire kell az egészet megnézni? Mert sok minden befolyásolhatja még gondolom, ami nem biztos, hogy elsőre egyértelmű a képletből, ha csak néhány területet nézünk. Vagy csak a közvetlen fényszögeket és kapcsolódásokat elég megnézni, hogy melyik házak és hol hatnak, amivel fényszögben vannak?"


Nos, ez nagyon jó és összetett kérdés. Ehhez ugyan már kicsit bele kéne tanulni a kérdőasztrológiába hogy mélységeibe lehessen rá válaszolni. A lényeg az, hogy tulajdonképpen az a jó képlet ami annyira leegyszerűsíthető, hogy tényleg egy sima IGEN vagy NEM olvasható ki belőle. Persze vannak bonyolultabb esetek és ennek megfelelően képletek is, akkor többet kell bogarászni. Illetve az egyszerű kérdéseknél is van egy csomó mellékkörülmény ami kiolvasható még a képletből, de ahogy egy előbbi kérdésben is volt róla szó, nem kell mindent az kérdező orrára kötni, elég ha azt tudja amire fel van készülve, amivel meg tud birkózni vagy ami segíti őt.
Pl. volt olyan példaképletünk, ahol egy multinál 1 éve dolgozó lány kérdezte, fog-e kapni ő is fizetésemelést, mert hallotta, hogy ott szokás minden évben adni. Már az első képlet mutatta, hogy lesz bizony fizetésemelés csak nem az ő részére. Ezért mikor gyanús lett neki, föltett egy újabb kérdést, hogy vajon a többiek kaptak-e fizetésemelést? És megint szépen mutatta a képlet, hogy bizony sajna mindenki kapott csak ő nem....(de ez már az első képletből is nagyszerűen kiolvasható volt, de hát az ember amíg él, remél...).Anélkül hogy nagyon belemennék a részletekbe, azt elárulom végszóként, hogy a kérdőképletek értelmezhetősége a szignifikátorok (jelölők) megtalálásán, helyes kijelölésén áll vagy bukik! Ha rosszul találjuk meg őket akkor rosszul fogjuk értelmezni a képleteket. A jelölők pedig mindig azok a bolygók, amik egyrészt a kérdezőt (mint Ascendenst ) jelölik, tehát az Ascendenst uraló bolygó, és a kérdezett életterületet uralkodó bolygó. Eltérően a radixtól, mindig csakis a házak uraival dolgozunk (a házban álló bolygók nem igazán számítanak vagy csak árnyalják a képet). És ami még fontos: bár használjuk a fényszögeket is, de azok már csak az alkalmat, a megvalósulást vagy meghiúsulását jelzik egy dolognak. Magának az adott eseménynek vagy dolognak a meglétét, lehetőségét a bolygók (planéták) méltóságai – igen, igen azért ilyen fontosak!:) - és az egymással való viszonyaik (szeretik vagy utálják-e egymást, vagy közömbösek a bolygók egymás iránt) vagyis az ún. recepciókhatározzák meg.
De végezetül kiemelném, hogy azért a kérdőasztrológus is csak utat/irányt tud mutatni, segíteni ugyan tud a döntésben de nem tudja átvenni és nem is szabad neki átvennie a felelősséget a Kérdező döntéseiért. Az a Kérdező szabadsága és felelőssége volt és marad is mindig! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése